Maurice de Hoax: Sap kost GL zetel

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (8)

#1 Arnoud

Als er een zetel verlies is, dan toch zeker omdat Halsema vertrekt.

#2 Paul

Beetje off topic: Wie krijgt het vrijkomende TK-lidmaatschap, wie komt erbij bij GL?

#3 Martijn Grooten

@Paul: Rik Grashoff. Die is echter al tijdelijk kamerlid — vervanger van de zwangere Mariko Peters — dus Niels van den Berge komt ook de kamer in, zij het maar tijdelijk.

En natuurlijk helemaal eens met zowel Joost als Arnoud.

#4 Tjerk

Zelfs al zou het zo zijn dat de leiderschapswissel GL de eerste week een (virtuele) zetel kost, dan is dat nog een reuze meevaller voor GL. Femke Halsema had namelijk flair en deed het goed in de media.

Je kunt pas echt iets zeggen over het charisma van Sap over een half jaar tot een jaar.

Verder is het probleem van GroenLinks dat ze een bepaalde laag van de bevolking aanspreken: nl. de progressieve hogeropgeleiden; maar die kan gedeeltelijk ook thuis bij de PvdA, en zal bij verkiezigen geneigd zijn strategisch te stemmen.

GL zit dus ergens in een marge van 6 a 15 zetels, vist ook nog voor een groot deel in de vijver van D66; is op dit moment hard bezig oude spijkerbroekdragende en shag rokende socialisten van zich te vervreemden; en aangezien Nederland sinds de val van Paars elke vier jaar verrechtst, is GL gewoon niet relevant genoeg om mee te mogen doen.

Ze zou dan de VVD (en evt. het CDA) nodig hebben, maar Rutte (zelf een sociaal liberaal in de lijn van Wiegel) ging strategisch over conservatief-rechts, met succes.

GL staat dus permanent buitenspel.

#5 Petra

Telegraaf: “Volgens De Hond is het onderzoek echter voor het grootste gedeelte uitgevoerd voordat Halsema vrijdagmiddag haar vertrek aankondigde uit de politiek.”

#6 Paul

#5 De Telegraaf is ook daar al helemaal bezig met de verkiezingscampagne voor de 1e kamer ten dienste van hun droomkabinet. In maart zien we wie deze propaganda-oorlog heeft gewonnen.

#7 Bismarck

@5: Dus het verlies van GL als gevolg van het vertrek van Femke bedraagt in werkelijkheid veel meer dan 1 zetel?

#8 Petra

@7 Dat durf ik niet te zeggen. Wat ik met het citaat bedoelde aan te geven was dat Maurice iedere krant van een andere uitleg lijkt te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*