1. 5

  google vertaling … ik heb alleen de titel gecorrigeerd

  Matt Taibbi: Mijn advies aan de Bezet Wall Street Demonstranten
  Zoek hun zwakke plekken
  Door Matt Taibbi

  Ik ben naar “bezetten Wall Street ‘nu twee keer, en I love it. De protesten gebouw in Liberty Square en verspreidt zich over Lower Manhattan is een groot ding, het logische antwoord op de Tea Party en een langverwachte middelvinger naar de financiële elite. De demonstranten geplukt de juiste doelgroep en, door hun weigering om te ontbinden na slechts een dag, de juiste tactiek, waarin het grote publiek dat de beweging tegen de Wall Street uithoudingsvermogen heeft, op te lossen en groeiend populair beroep.

  Maar … er is een maar. En voor mij is dit een zeer persoonlijke zaak, want dit nummer van hoe Wall Street bestrijding van corruptie heeft verbruikt mijn leven al jaren, en het is moeilijk voor mij niet te zien waar bezetten Wall Street kan beter en gevaarlijker. Ik gok, bijvoorbeeld, dat de banken het geheim waren enthousiast in het begin te gaan van de protesten, zeker dat ze wonnen de eerste ronde van de messaging-oorlog.

  Waarom? Want na een decennium van ongekende diefstal en corruptie, met tientallen miljoenen het invoeren van de rangen van de hongerige dankzij kunstmatig opgedreven prijzen van grondstoffen, en miljoenen meer uit hun huizen verdreven door de corruptie in de hypotheekmarkt, de kop van de eerste week van protesten tegen van de sector financiële dienstverlening was een oud politieman macing een kwartet van college meisjes.

  Dat is voor mij, spreekt boekdelen over de primaire uitdaging van tegen de 50-koppige hydra van Wall Street corruptie, die is dat het uiterst moeilijk om de misdaden van de moderne financiële elite uit te leggen in een eenvoudige visuele. De essentie van deze bijzondere vorm van oligarchische macht is zijn complexiteit en dag-tot-dag onzichtbaarheid: De ergste misdaden, van omkoping en handel met voorkennis en marktmanipulatie, aan achterkamer dominantie van de overheid en de aanmatigende van de regelgevende structuur van binnenuit, kan gewoon ’t gezien worden door het publiek of op TV. Er is gewoon niet van plan om een ??iconische “Running Girl” foto met Goldman Sachs, Citigroup of Bank of America te zijn – slechts 62 miljoen Amerikanen met een nul of negatief eigen vermogen, hun hoofd krabben en zich afvragen waar de hel al hun geld gingen en waarom hun stemmen lijken minder en minder tellen elk jaar.

  Maakt niet uit wat, ik zal steunen bezetten Wall Street. En ik denk dat de beweging basisstrategie – om nummers op te bouwen en blijven in de strijd, in plaats van zich te binden aan een bepaalde set van principes – maakt veel zin vroeg op. Maar de tijd nadert snel als de beweging is zal moeten concrete oplossingen te bieden aan de problemen die worden veroorzaakt door Wall Street. Om dat te doen, zal het nodig hebben een korte maar krachtige lijst van eisen. Er zijn duizenden men kon maken, maar ik had te concentreren op vijf:

  1. Verdeel de monopolies. De zogenaamde ‘too big to fail “-financiële vennootschappen – nu ook wel door de meer accurate term” Systemisch Dangerous Instellingen “- zijn een directe bedreiging voor de nationale veiligheid. Ze zijn boven de wet en boven de markt gevolg, waardoor ze veel gevaarlijker en onverantwoordelijke dan een gecombineerde duizend maffia. Er zijn ongeveer 20 van dergelijke bedrijven in Amerika, en ze moeten worden afgebroken, een goed begin zou zijn om de Gramm-Leach-Bliley Act in te trekken en het mandaat van de scheiding van verzekeraars, investeringsbanken en commerciële banken.

  2. Betaal voor je eigen bailouts. Een belasting van 0,1 procent in alle vaargebieden van aandelen en obligaties en een 0,01 procent belasting op alle transacties van derivaten zou genereren voldoende inkomsten om ons terug te betalen voor de reddingsoperaties, en nog steeds genoeg over om de tekorten van de banken beweren te zijn, zodat te bestrijden zorgen over. Het zou ook afschrikken de eindeloze jacht voor directe winst door geautomatiseerde insider-regelingen voor de handel, zoals High Frequency Trading, en de kracht Wall Street om terug te gaan naar het werk is het zou moeten doen, dat wil zeggen, wat sober investeren in werkgelegenheid genererende bedrijven in en kijk hoe ze te laten groeien.

  3. Geen publiek geld voor prive-lobby. Een bedrijf dat een openbare bailout ontvangt, mag niet worden toegestaan ??om van de belastingplichtige eigen geld te gebruiken om te lobbyen tegen hem. U kunt zuigen op de openbare speen of invloed uitoefenen op de volgende presidentiële race, maar je kunt niet beide doen. Butt uit voor een keer en laat de mensen kiezen voor de volgende president en het Congres.

  4. Fiscale hedge-fonds gokkers. Om te beginnen moeten we een onmiddellijke afschaffing van de absurde en onverdedigbare uitgevoerd-rente belasting te breken, waardoor hedge-fund titanen als Stevie Cohen en John Paulson te betalen belasting van slechts 15 procent op hun miljarden in het gokken inkomsten, terwijl de gewone Amerikanen twee keer betalen dat voor het lesgeven aan kinderen en het blussen van brandjes. Ik daag elke politicus op te staan ??en te verdedigen dat de maas tijdens een verkiezingsjaar.

  5. Verander de manier waarop bankiers betaald. We hebben nieuwe wetten het voorkomen van Wall Street executives van het krijgen van bonussen vooraf voor aanbiedingen die misschien later blazen in al onze gezichten. Het moet zijn: Je maakt een deal vandaag krijgt u aandelen van het bedrijf kun je twee of drie jaar af te lossen vanaf nu. Dat dwingt iedereen om te investeren in lange termijn zijn eigen bedrijf de gezondheid – niet meer Joe Cassanos potten miljoenen dollars bonussen voor het vernietigen van de AIGs van de wereld.

  Ik citeer de onsterfelijke politiek filosoof Matt Damon uit Rounders, “De sleutel tot No Limit poker is om een ??man te maken aan een beslissing voor al zijn chips. ‘ De enige reden dat de Lloyd Blankfeins en Jamie Dimons van de wereld te overleven, is dat ze nooit zijn gedwongen, door de media of iemand anders, om al hun kaarten op tafel. Als bezetten Wall Street kan doen dat – als het kan spreken met de miljoenen mensen de banken hebben gereden in de afscherming en de werkloosheid – het heeft een kans om een ??massale grassroots beweging op te bouwen. Het enige wat hoeft te doen is het licht een wedstrijd op de juiste plaats, en de overweldigende publieke steun voor echte hervormingen – niet later, maar nu – zal er in een handomdraai.

 2. 6

  1. Verdeel de monopolies.
  2. Betaal voor je eigen bailouts.
  3. Geen publiek geld voor prive-lobby.
  4. Belast hedge-fonds gokkers.
  5. Verander de manier waarop bankiers worden betaald.

  Salvatore te sargasso is heel ok

  Hij merkt terecht op dat lange adem en geweldloos DE sleutel strategietjes moeten blijven om, met behulp van het nu bijna of zo goed als effectieve hulpmiddel streaming, enorme populariteit te genereren EN, heel belangrijk, daarvoor niet van massamediale genade publiciteit afhakelijk te zijn.
  Hierbij is voor 2 dingen te waken:
  Misbruik door massa media om van de oorlogen af te leiden ongenadig afstraffen — dwz, te kijk zetten en aan de kollektieve kaak stellen, gebruik je stem en schep een band, samen op door heg en steg doorzegweg — die overigens van de wapen show in lybia al op ems overgaan, echt generalen taal die ze daar beginnen uit te slaan.
  Kritiek over stuurloosheid () resoluut ontzenuwen en op de voordelen niet stuur- maar remloos alle obstakels en arrestatie ketels ontwijken, een beweging blijven die waar mogelijk post vat en dan aanwijkt en -wakkert, opwekt en wortels laat woekeren .. bodem als hoofdbank too big to fail .. in die andere zin dan … niet verzaken dat groen genoeg doen.

  Een soort Obama strategie maar dan zonder, zoals die allemaal zijn, omkoopbare en/of intimideerbare hoofdfiguur. De hele winnaars verliezers polarizatie kan de prullebak in of de komposthoop op. Als de beweging de sprong weet te maken naar Prachtige Plantkwekerijtjes als uitvalsbasis (elk aanbod in dit stadium op een gouwen schaaltje leggen zou ik zeggen) met behoud van aansprekende inspringbaarheid, voordat ze hun welkom ‘oudwonen’ op al die prestigieuze vastgoed stekkies rond de westwereld, … DAN is er een kans om al maar opzienbarender door te starten.

  Ik zie een geest rondwaren die even kollektief is als een ozon gat en politiekmanipulatoren heel veel tegengas zal weten te bieden.

 3. 7

  1. Verdeel de monopolies.
  2. Betaal voor je eigen bailouts.
  3. Geen publiek geld voor prive-lobby.
  4. Belast hedge-fonds gokkers.
  5. Verander de manier waarop bankiers worden betaald.

  Salvatore merkt elders terecht op dat lange adem en geweldloos DE sleutel strategietjes moeten blijven om, met behulp van het nu bijna of zo goed als effectieve hulpmiddel streaming, enorme populariteit te genereren EN, heel belangrijk, daarvoor niet van massamediale genade publiciteit afhakelijk te zijn.
  Hierbij is voor 2 dingen te waken:
  Misbruik door massa media om van de oorlogen af te leiden ongenadig afstraffen — dwz, te kijk zetten en aan de kollektieve kaak stellen, gebruik je stem en schep een band, samen op door heg en steg doorzegweg — die overigens van de wapen show in lybia al op ems overgaan, echt generalen taal die ze daar beginnen uit te slaan.
  Kritiek over stuurloosheid (zoals vrijdag ergens in de 50 van 61 gesmeten kommentaartjes beweerd werd*) resoluut ontzenuwen en op de voordelen niet stuur- maar remloos alle obstakels en arrestatie ketels ontwijken, een beweging blijven die waar mogelijk post vat en dan aanwijkt en -wakkert, opwekt en wortels laat woekeren .. bodem als hoofdbank too big to fail .. in die andere zin dan … niet verzaken dat groen genoeg doen.

  * – https://sargasso.nl/archief/2011/10/15/occupy-amsterdam/

  Een soort Obama strategie maar dan zonder, zoals die allemaal zijn, omkoopbare en/of intimideerbare hoofdfiguur. De hele winnaars verliezers polarizatie kan de prullebak in of de komposthoop op. Als de beweging de sprong weet te maken naar Prachtige Plantkwekerijtjes als uitvalsbasis (elk aanbod in dit stadium op een gouwen schaaltje leggen zou ik zeggen) met behoud van aansprekende inspringbaarheid, voordat ze hun welkom ‘oudwonen’ op al die prestigieuze vastgoed stekkies rond de westwereld, … DAN is er een kans om al maar opzienbarender door te starten.

  Ik zie een geest rondwaren die even kollektief is als een ozon gat en politiekmanipulatoren heel veel tegengas zal weten te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren