Mark Rutte is mediapoliticus van het jaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

ACHTERGROND - Geert Wilders werd door het EenVandaag Opiniepanel gekozen als politicus van het jaar, Jeroen Dijsselbloem door de parlementaire pers. Maar hoeveel waarde moet je hechten aan dat soort opiniepolls? De Nederlandse Nieuwsmonitor komt met een kwantitatieve analyse en kijkt welke politicus het meest in de nationale media werd genoemd. Dat is voor de derde keer op rij Mark Rutte. Niet verwonderlijk, hij is immers de premier. Op twee staat Jeroen Dijsselbloem, op drie Diederik Samsom. Het rapport geeft ook de lijstjes per dagblad/actualiteitenrubriek.

Open artikel

0

Reacties (4)

#1 René van Dinteren

Als ik politicus was dan zou ik alleen veel prijs stellen op de publieksprijs want dat is waar je als politicus echt wat aan hebt. Dat zijn de kiezers die je zetels bezorgen, dat zijn de kiezers voor wie je het doet als het goed is.

#2 hansje ter horst

Aan dat soort opiniepolls moet je geen enkele waarde hechten, en zeker aan de prijzen van de parlementaire pers niet…..die zijn immers nogal “embedded”.
En opiniepolls als Een Vandaag – ach, de meeste mensen wisten niet eens dat je ergens op kon stemmen…..
@1
Helemaal mee eens, het zijn de kiezers, de mensen in de stemlokalen, die je je baan bezorgen( en dus in feite je werkgever zijn.)

#3 aynranddebiel

Het publiek stemt toch op degene die het hardst roeptoetert en de meeste relletjes veroorzaakt. Nu is spraakmakendheid ook zeker een kwaliteit, maar ik zou er niet te veel conclusies aan verbinden.

#4 Hans Verbeek

Iemand moet het zijn.
Stel je eens voor dat er geen mediapoliticus van het jaar was, zoals in 1999 ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*