1. 1

  En wat is je punt? Die middeleeuwse straffen zijn dus ruim 200 jaar verleden tijd in Nederland, in tegenstelling tot sommige landen en culturen waar ze nog steeds toegepast worden.

 2. 6

  @5: appels met peren. Die onthoofdingen waren volledig verdiend door de slachtoffers, die het klootjesvolk maar al te graag uitknepen om er zelf beter van te worden. Dat is heel wat anders dan andersdenkenden onthoofden die niet of in een ander denkbeeldig vriendje dan jijzelf geloven.

 3. 8

  Waan van de dag. 212 jaar later.

  In 1951 werd Alan Turing chemisch gecastreerd omdat hij homo was. Niet middeleeuws, wel barbaars.

  edit. oh. die stond er al. ik had blijkbaar een onververste pagina open staan.

  sorry

 4. 10

  Die onthoofdingen waren volledig verdiend door de slachtoffers, die het klootjesvolk maar al te graag uitknepen om er zelf beter van te worden.

  @6 – Met dit argument kun je de leninistische, stalinistische en maoïstische terreur ook wel recht praten. Of je nu de het zwaard, de guillotine, dodenmarsen, de gaskamer of dwangarbeid gebruikt om mensenmassa’s over de kling te jagen die niet passen in jouw utopie (de vijanden van het volk), het resultaat is even gruwelijk en mensonterend.

  Maar jij hebt met sommige massamoorden kennelijk niet zo’n probleem, als ik je zo hoor…

 5. 11

  @4:

  Mijn punt is dat ons eigen barbaarse verleden wat dichterbij is dan we meestal denken.

  Er zijn landen die nog geeneens 212 jaar bestaan, dus zo dichtbij is dat helemaal niet.

 6. 12

  @4:
  Het is maar wat je barbaars noemt. Er zijn oudere beschavingen dan de Westerse die heel beschaafde lijfstraffen kennen. Barbaars wordt ook vaak misbruikt. Mensen bedoelen eerder ‘vreemde’ itt onderontwikkelde praktijken. Mensen keuren het onbekende vaak af.

 7. 13

  @10: nee, die kun je niet vergelijken. De executies in Frankrijk waren juist een reactie op het uitknijpen van het volk. Het volk nam wraak op de machthebbers. De executies die jij er met de haren bijsleept werden uitgevoerd door dictators op het volk. Zoals ik al schreef: appels met peren.

 8. 16

  Over wreedheid gesproken: als je je even probeert voor te stellen hoe lang het duurt voor je iemand met een zweep zodanig kapotgeslagen hebt dat hij sterft….
  Doe mij dan maar een onthoofding, als ik toch dood moet.
  Maar lekker volk dus, die gristelijke voorvaderen van ons. En dan te bedenken dat ze al ruim na de verlichting leefden. U weet wel, die verlichting (ik ben er overigens fan van) die ons zo duidelijk van de mohammedanen zou onderscheiden.

 9. 17

  @4: Ja, dat klopt. Maar wat wil je dáár mee zeggen? Dat de mens over het algemeen een misselijkmakende diersoort is? Kan ik me een heel eind in vinden, overigens.

 10. 18

  @14: Nee, 212 jaar is vergeleken met de ouderdom van de mensheid nog niet zo lang geleden, maar in vergelijking tot de levensduur van de gemiddelde mens een eeuwigheid geleden.

 11. 19

  @13: Dus als wij onthoofden is dat terecht, maar als anderen dat doen (met precies dezelfde goedpraterij als die jij aan haalt: een reactie op de uitbuiting van het volk door Assad/Saddam/sjiieten, en wraak nemen) dan is het wreed en barbaars? Of alleen als moslims het doen?

  Verder kan een vergelijking natuurlijk altijd gemaakt worden. Je kunt wel zeggen dat dat niet kan, maar het is al gebeurd, dus het kan.

 12. 21

  @19: ‘zij’ onthoofden omdat hun slachtoffers in een ander denkbeeldig vriendje geloven (of helemaal ongelovige honden zijn), ‘wij’ onthoofdden omdat de slachtoffers hun eigen volk uitbuitten en uitknepen. Zoals ik al eerder zei: dat vind ik een vrij essentieel en belangrijk verschil.
  Ga vooral door met het bagataliseren van islamitische extremisme door te zeggen dat wat ‘wij’ deden ook heel slecht was. Hoef je niet in te gaan op actuele barbarij, wel zo gemakkelijk natuurlijk als je verder geen argumenten hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren