De man als achtergestelde groep

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Journalist Peter Lloyd verbaast zich er over dat niemand zich druk maakt over de “glazen kelder”: die onderkant van de samenleving die vooral bevolkt wordt door mannen.

Mannen zijn altijd de pineut:

Ze leven ongezonder en sterven eerder dan vrouwen. Via de inkomstenbelasting betalen mannen veruit het meest aan het gezondheidsstelsel, maar er gaat veel meer geld naar de bestrijding van vrouwenkwalen dan naar die van mannenkwalen. Mannen worden voor dezelfde misdaad harder bestraft dan vrouwen. De lijst is eindeloos.

Open artikel

Reacties (7)

#1 Anoniem

“Juist niet! Feministen zijn voor een bevoorrechte positie voor vrouwen. Laat ik één misverstand uit de weg ruimen: feminisme gaat níet over gelijkheid. Sterker, dat is de grootste nachtmerrie van de feministen! Steeds wanneer de seksen echt gelijk dreigen te worden behandeld, komen ze in actie. Bijvoorbeeld toen er eens werd opgeroepen om evenveel vrouwen als mannen in het leger te krijgen.
Wat een stuitend gebrek aan historisch besef. (en wat een generalisatie)

#2 rongvk

Oh hemeltje, zelfs op sargasso wordt het men’s rights movement gewauwel ons niet bespaard.

“Ik heb nog geen feministe horen zeggen dat het oneerlijk is dat vooral mannen in oorlogen vechten en sterven”, echt, dat hij het uit zijn strot krijgt, chapeau!

Vrienden die racistisch zijn daar valt nog wel met enige finesse mee te leven, maar als ze er dit soort ideeën op nahouden dan zou de de plaatsvervangende schaamte mij teveel worden.

#3 Andere Anoniem

@1: “Maar heeft u ooit gehoord dat er óók quota moeten komen zodat er evenveel vrouwen als mannen werken bij vuilnisophaaldiensten of de rioolreiniging?”

#4 Gilgamesh

Ik wil een vrouwenquotum op technische studies en de ICT sector, en wel nu!!! Puur uit eigenbelang.

#5 Gladiool

Op hun pik getrapte mannen door meisjes in paarse overalls. De schrik zit er diep in. En terecht. Dames, ga zo door!

#6 AltJohan

De emancipatie van vrouwen is nog niet klaar, maar de emancipatie van mannen ook nog lang niet.

Wat ik in de reacties hierboven een beetje proef is dat de man niet zwak mag zijn. Een vrouw die zwakte toont is slachtoffer, een man die zwakte toegeeft is een loser waar om gelachen mag worden.

Mannen die door vrouwen mishandeld worden schijnt heel vaak voor te komen (bijna evenveel als andersom), maar er rust een enorm taboe op.

Toen Ben Slotboom de politie belde omdat hij het slachtoffer was van huiselijk geweld, werd híj in de boeien geslagen en niet zijn vrouw.

Ik denk niet dat de mannen als geheel een achtergestelde groep zijn, maar ik denk wel dat de probleemgroepen van mannen zorg en aandacht nodig hebben. Stijgende zelfmoordcijfers zijn een indicatie dat er zaken blijven liggen.

#7 Amateur Commenter

@5: Een feminist is niet per definitie vrouw. Net als dat een aanhanger van de nuclear family niet altijd een boze witte man is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*