1. 1

  lastig.
  Kan niet helemaal de grens zien tussen ironie en mening. Ironie op ironie is zoiets als min min is plus?
  Wat dat betreft was dit stukje https://sargasso.nl/archief/2011/10/24/te-veel-aardige-marokkanen/ wat beter te duiden.
  En gemeend of niet: de aanname dat Mauro’s moeder hem op het vliegtuig heeft gezet met de bedoeling daar later achteraan te kunnen reizen kan me niet boeien. Dat is niet zíjn beslissing geweest. Bovendien lijkt de voorgeschiedenis (met pijn en moeite de mevrouw traceren om eventueel adoptie te kunnen regelen) niet echt op zo’n opzetje te wijzen.
  Ik zou zo’n comment op z’n blog moeten zetten, ga ik misschien ook wel doen, hier is het meer vertrouwd terrein.
  Wellicht dat andere sargeerders(?)/sargeacties/whatever kunnen helpen m’n twijfels beter te verwoorden…

 2. 4

  Ach ja, als je even de hersenscheten van deze ‘prettig gestoorde Nederlander met ene ongezouten mening’ die verder op de site staan leest, weet je onmiddellijk hoe je deze column moet lezen: met heel veel medelijden voor de schrijver. Lijkt me moeilijk, om zo door het leven te moeten gaan.

 3. 7

  Ik had graag een link gegeven van een cartoon van de huischronikeur Crachat..”ironie etc”. Ik kan echter het Crachat-archief niet meer vinden. Bestaat het nog webmeesteres?

 4. 8

  Mauro schreef in aanmerkelijk beter en correcter Nederlands zijn brief aan Leers. Verder wil ik er geen woorden aan vuil maken. Deze boze witte man verdient de aandacht niet die hij krijgt.

 5. 9

  Samenvatting: verschrikkelijk, al die moeders, die hun kinderen naar het buitenland sturen in oorlogstijd. Om te voorkomen, dat er nog meer dwaze moeders op zulke gekke ideeën komen, moet jij nu terug naar Angola, een land, dat je niet kent en waarvan je de taal niet spreekt. En dat is de schuld van de PvdA, want die willen dat je hier blijft en daarom sturen we je terug. Dat snap je toch wel he, Mauro?

 6. 10

  Eigenlijk vind ik het stukje geen link op Sargasso waardig. Maar het is waarschijnlijk wel een treffende illustratie van de wijze waarop Nederland “denkt”.

  Ik vraag me soms af hoelang deze fase nog gaat duren. Als dat langer is dan de paar decennia die me mogelijk nog resteren, dan kan ik misschien beter nu alvast een touw over de zolderbalk gooien.

 7. 11

  Sargasso wil natuurlijk ook geen saai blog worden. Logisch. Je moet wel een beetje voeling houden met wat er in de echokamer gebeurt. De keuze voor een dergelijke link begrijp ik. Het is veel meer aan de reageerders om er vervolgens wel of niet op te reageren.

 8. 13

  Olav, je kan ook mensen als Harm volgen die een paradijselijk tropisch eiland verkiezen. Dat is toch beter dan een touw te vergooien….

  En verder heb ik het kotsbakje er even bij gepakt. “Lieve” Mauro – kots –

 9. 14

  @ Olav: Welkom in de echte wereld. Het is voor jou blijkbaar een hele schok dat er een hele grote groep Nederlanders bestaat die minder hoog is opgeleid, maar wel met gezond verstand haar mening ventileert..

  @ Frank: Harm is gewoon de Rara-man die de grond in Nederland te heet onder de voeten werd.

 10. 16

  Sik, het is juist het ontstellend gebrek aan gezond verstand bij zoveel mensen dat me deprimeert.

  Hoog opgeleid ben ik zelf ook niet, dus dat heeft er geen bal mee te maken.

 11. 18

  Reaguurders gaan als laatsten nog een keer over Mauro heen? Voordat wij (allen) Mauro in het vliegtuig forceren, desnoods met een spuitje. Dat is onze democratie, vrienden. En dit is onze vrijheid van meningsuiting.

 12. 19

  Als het geen probleem voor je is om van een stukje luxe afstand te doen, dan hoef je voor zoiets geen loterij te winnen. Goede vaklieden vinden altijd wel een baan, zeker in een land waar de opleidingen niet al te best zijn.

 13. 20

  #14 – Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je gewoon een bewijs van goed gedrag moeten kunnen overleggen om hier een verblijfsvergunning te krijgen?

  Over gezond verstand gesproken…

 14. 21

  Het verstand dat dit stuitend domme klootjesvolk is blijkbaar niet goed genoeg om een goede opleiding te kunnen volgen. Wel kunnen ze heel goed 2e-hands auto’s verkopen.

 15. 23

  Wat een walgelijk, manipulerend, rot stuk,over een stadsgenoot van mij;
  en met hem vel;en duizenden soortgelijken,en nog duizenden NOG schrijnender/onmenselijkere ( verborgen) ” gevallen”

  Nederland heeft deze mensen nog harder nodig als zij ons.
  Kom dan niet bij me aankloppen; auteur van dit walgelijke stuk
  ja ook ik zie jouw(= deze auteur van dit walgelijke stuk) liever gaan dan ,deze stadsgenoot en duizenden zoals hij.

  Smerige emotionele chantage;en nog een trap nageven;
  onder het mom;
  ” wees niet kwaad op ons”\

  OOk leuk voor hem,zijn vrienden, kennissen en klasgenoten,en pleegfamilie; dit te lezen; Knap ,van deze auteur.
  Op aangeschoten wild is het makkelijk schieten.
  Nog plezier gehad bij het schrijven?
  Hoe krijg je het uit je pen!

  Wees gerust, auteur ik ben niet boos,maar laaiend; vanwege dergelijke, mentaliteit; niet alleen betreffende dit mensenkind.

 16. 24

  En o ja auteur ,wil je dat ” ons” ook effe weghalen;
  Des te meer reden , iemand die zo op het vliegtuig wordt gezet door ouders, die geen enkel contact onderhouden; liefdevol op te vangen.
  Je smerige sugestie;in de 1ste alinea klopt voor geen meter!

  En de rest is te vuil, laf en onder de gordel over de rug van een, weerloos mens heen. God wat zou ik dit soort hollanders, gaarne inruilen voor allen maurtoos in de wereld; 1 van deze alah auteur; voor duizend mauroos; wat zou ons land daar van opknappen ,en gezelliger worden.

  Oh de schorsing van het mauro debat,is weer voorbij…
  kan nog wel eens een hele nacht duren..arme mauro. (en velen met hem)

 17. 25

  Het si echt grappig; zegt net iemand ; ” neen hier gaat het kabinet niet om vallen; ” neen dit is de herhaling van pau en witteman, heb je het gehoort; hier gaat het kabinet niet over vallen; Oh wacht effe we praten via politiek 24, en dit is niet zo handig” ;

  en onmiddelijk gaat de microfoon weer uit van politiek 24;maar de beelden erbij zag ik niet; hoorde dit alleen;omdat ik voorgaande zat te typen. Ze hadden volstrekt niet door dat ze vol op internet via politiek 24 al volgbaar waren; deze “slip op the tongue” belooft nog wat..
  (hoop ik) Bizar blijft het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren