Liegen en draaien op z’n Engels

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Stel je bent een politieke partij die geen manier onbenut laat om mensen te overtuigen dat “Brussel” de bron van “all evil” is. Je staat zo sterk in je overtuiging dat je na de verkiezingen belooft om de EU te hervormen. Dat EU hof voor de mensenrechten is immers maar lastig, en al die EU immigranten zijn natuurlijk een stelletje parasieten. Erna zal je het resultaat voorleggen aan de mensen door middel van een “in/uit” referendum.

Je bestelt een uitgebreid rapport over waarom de EU nou helemaal zo slecht is. En wat blijkt? De EU is helemaal niet zo slecht. Tja, dan rest niets dan spinnen, liegen, draaien en proberen te begraven dat rapport. Het was een publiek geheim, maar nu vlak voor de verkiezingen in Engeland is de volle omvang van het conservatieve gedraai duidelijk geworden.

Een voordeel van een conservatieve overwinning is dat we de Britten uit de EU zullen stappen. Scheelt nog meer gelieg en gedraai, zoals dit. Kunnen we misschien ook eindelijk serieus werk maken van de broodnodige hervorming van de financiële sector.

Open artikel

Reacties (7)

#1 kevin

Ze worden nier gemist. Ze voelen zichzelf geen Europeanen, dus dan zul je er ook nooit bijhoren.

#2 Skyclad

Er zouden zowel Britse wetten verandert moeten worden als enkele EU regels om de problemen die ze daar nu ondervinden met o.a. de NHS op te vangen, maar de EU wil dat niet. Als ze er echt uit dreigen te stappen zou dat wel een goede wakeup call zijn voor de EU, maar ik vrees dat het te laat zou zijn. Het zou betekenen dat de rest van de sterkere landen opeens nog meer moet betalen om de landen waar het slecht gaat geld te geven om de schulden te betalen, en dat zou betekenen dat er steeds meer landen (met de uitzondering van NL waarschijnlijk weer) zouden weigeren te betalen en referendums zouden houden. De EU parlementariers willen niet onder de loep gehouden worden aangezien dan alle geldverspilling nog duidelijker zou worden. En daarom zullen ze alleen wanneer het echt moet regels aanpassen.

Het probleem met de EU is dat het in de huidige vorm corrupter is dan de VVD in Limburg, en ook nog een stuk minder efficient. Parlementariers hoeven niet te werken voor het geld wat ze ontvangen, en krijgen zowieso buitensporig hoge vergoedingen. Het op en neer verhuizen van het parlement omdat Frankrijk ook het parlement wilde hebben is onzinnig en zou zo snel mogelijk afgeschaft moeten worden. Wanneer er geld wordt toegewezen moet duidelijk worden waar het voor gebruikt wordt, en of het wel echt nuttig was. Oh, en 3/4 van de landbouw subsidies zou zowieso direct moeten worden afgeschoten. Omdat je door de wereldwijde concurrentie tegenwoordig als champagne boer nu nog ‘maar’ 10 miljoen per jaar verdient in plaats van eerst 20 miljoen betekent niet dat je ter compensatie opeens 10 miljoen of meer extra moet krijgen van ons belastinggeld.

#3 Inca

Ik kan de verbinding tussen @2 en het originele stuk niet helemaal vinden. De standaardriedel over de EU ken ik zo langzamerhand wel, alleen heeft dat weinig te maken met wat er in de link wordt geillustreerd: dat men een uitgebreid onderzoek is gestart in de hoop dat te kunnen gebruiken om meer anti-EU-propaganda te verspreiden, maar dat het eigenlijk alleen maar positieve reacties opleverde aan alle kanten. En in plaats van dat men vervolgens overwoog het standpunt aan te passen aan de inmiddels ontdekte feiten en argumenten zoals de normale, rationele manier van meningsvorming is, probeert men alle onwelgevallige zaken te verstoppen. Want de EU moet als evil gezien blijven worden, ongeacht de werkelijkheid.

#4 Inkwith Barubador

Dat lijkt toch de crux van deze tijd: feiten ondergeschikt maken aan je eigen mening, je idealenloze ideologie. Fact-free politics.

#5 Skyclad

@3: De NHS is 1 van de redenen waarom veel Engelsen niet zo happy zijn met de EU. Vrijheid om te gaan en staan waar je wilt werkt wanneer er gelijkheid van regels is tussen de landen of wanneer de regels per land onderscheid maken tussen inwoners en anderen. De National Health Service MOET iedereen gratis behandelen. Dit omdat iedereen in Engeland via de belasting zijn of haar hele leven er aan mee betaald. Echter als je als NLer geen zin had te betalen voor een verzekering en een zeldzame ziekte oploopt die een tonnen kostende behandeling en jarenlange zorg vereist dan moet je dat hier zelf betalen bij gebrek aan verzekering. Echter als je naar Engeland gaat, een ziekenhuis in loopt en zegt ‘ik ben ziek, behandel me!’ dan mogen ze je niet weigeren. Jij hebt nooit een cent belasting daar betaald en dus zorg jij ervoor dat mensen die daar hun hele leven wel voor hebben betaald verder achterop een wachtlijst terecht komen en hun geld wordt gebruikt om jou te behandelen. Is dat eerlijk? Niet echt. Maar door de combinatie van Engelse en EU wetgeving is het momenteel niet anders. En daar profiteren een redelijk aantal mensen van.

Ook vinden een groot aantal Britten het idioot dat ze garant moeten staan als EU-lid om de Euro te redden, terwijl ze daar niet aan mee doen.

Mensen voelen zich genaaid door de EU en door de gevestigde politiek daar. Dat betekent niet dat ze 100% tegen de EU zijn, wat die-hard Pros vaak willen beweren. Het betekent wel dat ze niet de EU zoals die nu is willen.

Dat dit niet in dat artikel stond betekent niet dat deze issues niet spelen daar.

#6 Dehnus

@5: Ooooh gaat het daarom zo goed in Groot Britanie. Ik kan me herinerren in de geschiedenis boeken gelezen te hebben dat ze niet MOCHTEN meedoen met de ECU omdat ze gewoon dik achter liepen.

Maar goed ze betalen “mee!” ja….. vergetende dat Duitsland, China en India hun hele land zo’n beetje op de pof houden en alle industrie in handen hebben. Ook word hun NHS misbruikt door Nederlanders die geen verzekering betalen.. poe poe…..

Dat terwijl in Nederland je verzekert moet zijn en anders staat de staat garant voor je. Dus mocht je een enge ziekte krijgen dan word dat gewoon betaalt. Maar nee hoor, niet in Engeland natuurlijk, duizenden Polen, Nederlanders and Duitsers staan klaar om als horden van “Hunnen” binnen te vallen om de NHS maar leeg te zuigen.

De Fransen kunnen ze niet tegenhouden, en tot haar dood heeft “The Mummy” ze af weten te slaan met zwaard en schild in de kanaal tunnel, tot dat ze valiant het leven liet door een Nederlandse Barbaar met een griepje die in haar richting nieste! BARBAREN ZEG IK JE! Engelsen gedragen zich altijd voorbeelding, die Hunnen niet!

Dan de Canadezen die zo maar Amerikanen helpen zonder er over te zaniken, mietjes dat het zijn! Weten ze niet dat in het rechtse denken je voor elke behandeling minimaal een fictief bedrag op moet schrijven! Die doctor werkt niet per maandloon, maar word per uur afgetikt verdorie! HORDES NEDERLANDERS in de wachtkamer! Stonk naar kaas, oude muffe windmolens (want die nieuwe die moeten ze niet), Tulpen.. en dat taaltje.. helemaal die Friezen (Groningers en Fryslan).. je kunt er niks mee. Die willen GB nu al 2000 jaar binnen vallen, jaaaaaa the Mummy had ze al wel door hoor.

Gauw de Kanaaltunnel dicht en lekker op ons Eilandje blijven. Die Schotten moeten we ook al niet, jammer genoeg kunnen ze niet zo makkelijk af van de Welsh en moeten we die Ieren een keer een pak op hun rammel geven omdat ze zich maar niet weten te gedragen!

ALLEEN BRITTEN WETEN ALLES!

#7 Tinbergen

Weten de Britten veel. Hun perceptie van de wereld wordt bepaald door het media imperium van Murdoch.
Voor de nuance hier meer over de context waarin deze stemmingsmakerij plaatsvindt.

De City (een soevereine enclave in het hart van Londen) staat aan de basis van de VS, de FED, WOII en de euro.
Het ligt allang in de planning de EU te ontmantelen.
EU en VS worden samengevoegd. TTIP is daartoe de volgende stap. Voorstanders zijn derhalve landverraders.

Alles duidt er op dat voor de bühne nog een act wordt opgevoerd om de bevolking te kietelen met de illusie van nationale soevereiniteit.

De Britten n.b. lopen met de Amerikanen voorop in hun plan met een hoog Mengele gehalte om de totale nationale medische bestanden te koppelen aan de genenprofielen van de bevolking.

De opmaat naar het duivelse plan van de Verenigde Nazi’s voor
“Delivering on Universal Health Coverage: Why the Time is Now
“Now is the time to CAPITALIZE on the growing momentum toward health for all.”
Michael Myers Managing Director, The Rockefeller Foundation
“<- on the sidelines of the 69th session of United Nations General Assembly.

Rockefeller Foundation president Judith Rodin announced the Foundation—in partnership with the WHO, the World Bank Group, and other organizations—will be launching the first-ever Universal Health Coverage Day on Dec. 12, 2014,
http://www.rockefellerfoundation.org/blog/delivering-universal-health-coverage/

De reportage; ‘de Volmaakte mens’; die Bas Hijne pas maakte en de VPRO uitzond toonde wetenschappers (vakidioten) in Duitsland, Denemarken en Nederland die helemaal op dit spoor zijn gezet. De genenrevolutie, gentherapie; staatsmanagement over jouw eigen genen.
Een perfect model om de burger te plukken.

Een zijstap, omdat dit heel relevant is.
De Rockefellers zijn tot alles in staat:

Gary Allen: ‘the Rockefeller File’ 1976
https://archive.org/stream/TheRockefellerFile/AllenGary-1976TheRockefellerFile#page/n1/mode/2up
http://www.globalresearch.ca/the-history-of-wall-streets-unspoken-relationship-to-nazi-germany-dragon-teeth-to-be-planted-all-over-europe-again/5398757

"in 1942 Standard Oil of New Jersey managers shipped the enemy's fuel through neutral Switzerland and that the enemy was shipping Allied fuel
ITT built the Focke-Wulfs that dropped bombs on British and American troops
Ford trucks were being built for the German occupation troops in France
The tycoons were linked by an ideology: the ideology of Business as Usual.
… the Rockefeller-controlled Chase National Bank, which had conducted its business for the Nazi High Command in Paris until the war's end.
…. the pro-Nazi Sir Henri Deterding of Royal Dutch-Shell, who agreed with his views about CAPITALIST DOMINATION OF EUROPE and the ultimate need to destroy Russia.

Its bank was Chase, its owners the Rockefellers. Its chairman and president, matched Joseph J. Larkin's extensive connections with the Nazi government.

General Motors, under the control of the Du Pont family Irenee Dupont; he advocated a race of supermen, to be achieved by injecting special drugs into them in boyhood to make their characters to order.
GM stortte 13 miljoen $ in de pocket van IG Farben.

Dit en meer; uitgebreid gedocumenteerd in de publicatie ‘Trading with the Enemy’ (1983, Higham)

“IMF control over de EU beoogt de ontmanteling van de EU en overgang naar een trans-Atlantische superstaat. De euro zal als lege huls in stand worden gehouden.. http://www.voltairenet.org/article166367.html

Het gaat hard met het uitbannen van contant geld. De betalingsrestricties in steeds meer EU landen worden knellender.

Het is bepaald alarmerend te zien dat de nazi’s hun tentakels overal insteken; globalisten bedreigen iedere burger op aarde.
Rockefeller en hielenlikkers (van de VN-heilstaat) liggen anno 2015 op ramkoers:
A Rockefeller Foundation white paper published in May of 2010 titled ‘Scenarios for the Future of Technology and International Development’
which may be used to benefit privy globalist corporations, businessmen and organizations at a later time.
Shockingly published in the Scenario Narratives section on page 18, titled Lock Step,

De ‘White Paper’ beschrijft het scenario van wereldwijde pandemie – zo massaal dat het zelfs de machtigste economische blokken verrast. Het stelt het Chinese model als voorbeeld; nl. alle burgers in quarantaine (kampen) plaatsen.
https://www.intellihub.com/rockefeller-foundation-fictional-scenario-depicts-pandemic-used-top-government-control/

Doel is Europa te breken. Te voorkomen dat Duitsland en Rusland economisch hun potentie zouden kunnen gaan benutten.
Friedman (Stratfor): “de VS heeft geen relatie met Europa. De VS heeft een relatie met Frankrijk, een relatie met Roemenië. Geen relatie met Europa.”
https://www.youtube.com/watch?v=xi7M_P2ldsQ

Larouchepac.com citeert militair analist Schindler; uit Europese NAVO-kringen: “deze zomer oorlog in Europa”

Ook zeer interessant in deze; de globalisten/neo-cons/eurofielen hebben deze duivelse plannen al gesmeed:
Global carbon taks, global rekeningrijden, belasting op water, bus-, trein-, en vliegreizen, en een Global Bank: docu-video: ‘Puppenhaus Amerika – Die Obama Täuschung’

Nog een paar ijzers die de globalisten in het vuur hebben:
VN is omgevormd. Soevereine landen bestaan niet meer.
Het is geen verbond van naties meer. Het is de Kap-intern. Van, door, en voor de oligarchen.
“The ICC is currently trying to increase its influence within the UN. The UN –undergoing an ideological transformation and eagerly embracing corporate groupings- entered into different partnerships with the ICC, International Chamber of Commerce

In the words of Unilever’s chairman FitzGerald: ‘The UN Global Compact is a symbol of leadership.
(ref. corporatewatch.org company files unilever lobbying

INSTITUTE FOR ATERNATIVE FUTURES THE ROCKEFELLER FOUNDATION The Rockefeller Foundation Bellagio Center, Bellagio, Italy .
SMART GLOBALIZATION requires putting together the pieces as a joint effort on a global scale.

ten slotte nog dit onmisbare commentaar, blog op renewamerica.com :
“As my readers know by now, anything “smart” in modern parlance is related to Sustainable Development – the United Nations socialist initiative of global governance, also known as Agenda 21.

Onenigheid in Europa oproepen is handige strategie – die maakt het herstellen van rust, orde, etc, cq. de VN-heilstaat, makkelijk
Probleem->Reactie->’Oplossing’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*