Licht dooft voor Opinio

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Licht dooft voor Opinio

Faillissement vandaag aangevraagd

0

Reacties (19)

#1 Christian

Gelukkig kunnen ze JP de schuld geven.

#2 Roy

Ehm, Christian: “De hoge kosten van de rechtszaak die premier Jan Peter Balkenende (CDA) tegen Opinio heeft aangespannen zouden niets te maken hebben met de stopzetting van de fincanciering.”

#3 pedro

@2: Dat kan ook niet, want als ze die rechtszaak zouden winnen, kost het hen helemaal niets. Misschien is er wel een andere geldschieter te vinden, die het blad wel tot einde van die rechtszaak wil ondersteunen, zodat het blad de verdere suggestie, dat het wel iets met die zaak van doen heeft, vermeden wordt. Door nu de stekker er uit te trekken, laden ze wel die verdenking op zich. Of kan die rechtszaak toch gewoon doorgaan en wordt er dan, mocht opinio de zaak verliezen, achteraf niet geroepen, dat ze door het faiilissement geen goede verdediging hebben kunnen voeren?

#4 Christian

@2 Ja dat had ik ook gezien. Het heeft er niks mee te maken, wink wink, nudge nudge, say no more…

#5 Eurocraat

Kan Jaffe Vink mooi hoofdredacteur van VN worden, want die heeft ook net zijn aftreden aangekondigd.

#6 Roy

@pedro: Ik begrijp niet goed waarom Opinio de verdenking op zich zou laden. Denk je niet dat, als het stoppen van het blad te maken zou hebben met de aanstaande bodemprocedure van Balkenende, Opinio dat juist van de daken zou schreeuwen? Ik zie de koppen al: ‘Rechtszaak Balkenende laat Opinio sneuvelen’ en ‘Vink: “Balkenende heeft het vrije woord vermoord”‘. Waarop de NVJ natuurlijk reageert: ‘Bruning: “Persvrijheid in gevaar”‘.

Ik denk dat we hier niet veel achter moeten zoeken, anders dan dat er kennelijk weinig vraag was naar “links-conservatieve” opinie.

#7 Eurocraat

Met HP/De Tijd schijnt het ook al slecht te gaan… Straks blijft alleen Elsevier nog over om de onderbuik van Pim-minnend Nederland te voeden.

#8 pedro

@Roy: ja en nee. Het stopzetten van de financiering heeft niets te maken met de rechtszaak, maar waarom wordt de financiering nu op dit moment stopgezet? Waarom niet over een paar maanden, als de rechtszaak is geweest? Door het blad nu stop te zetten, laten ze ruimte voor die speculaties (daarom verdenking en geen schuld). En ze zullen daar toch ook voorzichtig moeten zijn met de uitroepen, die jij opschreef. Wat als ze zulke termen in de mond nemen en Balkenende wordt in een toch doorgezette rechtszaak in het gelijk gesteld? Nu kunnen ze zich nog beroepen op het feit, dat ze het kort geding hebben gewonnen, terwijl de rechtszaak, waarin inhoudelijk naar de zaak gekeken zal worden, mogelijk afgeblazen wordt.

“Links conservatief”? Bolkestein, Hirsi Ali? Jaffe Vink, vertrokken bij Trouw omdat zijn opinie te rechts was? het is natuurlijk maar een etiketje, maar volgens mij is dat toch eerder rechts progressief dan links conservatief. Misschien presenteerden ze zich wel als links conservatief? Dan is dat meteen de reden, dat ze weinig succes hadden, want linkse mensen herkennen zich niet of nauwelijks in deze namen. En dan laat ik Dalrymple nog buiten beschouwing, omdat ik alleen de rechts progressieve mensen wilde noemen.

#9 Eurocraat

Ja, dat “linkse” dat opinio beweerde te hebben heb ik ook nooit helemaal begrepen. Rechts-reactionair, eerder.

#10 bougeluk

@9 opinio is(was) wel een links blad alleen het kwam uit in een verkeerd plaats!

#11 Kropotkin

Als je het opkomen voor zwakkeren, vrijheid, gelijke rechten en strijd tegen onrecht rechts noemt … dan is Hirsi Ali blijkbaar rechts. Houdt dus in dat de Verdonks en de ‘ordnung muss sein’ tokkies links zijn. Leuke vrienden.

#12 Eurocraat

Sorry, maar als Bolkestein, Vink en Spruyt links zijn dan is iedereen links.

#13 pedro

@kropotkin: “het opkomen voor zwakkeren, vrijheid, gelijke rechten en strijd tegen onrecht” is niet rechts of links, maar rechtvaardig. Maar als je Opinio een links blad wil noemen, omdat ze zich zelf zo betitelden: ga gerust je gang. De Sovjet Unie was ook zeer democratisch, als we hun eigen woorden daarover moeten geloven. Als we naar de inhoud gaan kijken, wordt het in beide gevallen een ander verhaal. Voor de meeste mensen. Als je zelf maar rechts genoeg bent, kan Opinio voor jou best een links blad geweest zijn.

#14 Bart

Volgens vaste stukjesschrijver Paul Cliteur is het heengaan tragisch, want: ‘bladen als HP/De Tijd zijn toch vooral links’. Daarmee is Opinio aardig op de kaart gezet, lijkt mij.

#15 bougeluk

@13 kamaradsky kropotkin vindt dat Sovjet Unie zeer democratisch was, jou voorbeeld is dus niet echt sterk

@11Hirsi Ali kwam op voor zwakkeren, vrijheid, gelijke rechten en strijde tegen onrecht, hahahahahahah?.. hahahahahah een ding kun je wel zeggen, hirsi ali is zelfs in geslaagd om kamaradsy kropotkin, niet de minste hiero, te misleiden. Volgens mij was Hirsi ali alleen goed in het vinden van een stok om de islamitische hond mee te slaan, of was het islamitische geit ??

#16 Kropotkin

@pedro: het enige verschil ts links en rechts is dus nog zo’n beetje of je wel (rechts?) of niet (links?) reclame mag maken, de rest is rechtvaardigheid? Ook goed.

#17 Kropotkin

@15: hahahahahahah?.. hahahahahah
Ja lachuh he bougeluk … zijn de stokslagen tenminste een beetje aangekomen? (btw, dikkere huid kweken, weet je nog?)

#18 bougeluk

@17 maar natuurlijk weet ik dat. geprobeerd maar helaas de oogst mislukte! ga ik opnieuw proberen

#19 pedro

Nee, kropotkin, of ja, je mag dat vinden, maar dat is niet wat ik schreef. “het opkomen voor zwakkeren, vrijheid, gelijke rechten en strijd tegen onrecht” heeft niets met rechts of links zijn te maken. mensen die deze strijd voeren vind je zowel links als rechts. En met jou over links of rechts discussiëren heeft weinig nut, want je schreef in een andere thread, dat je links progressief libertarisch was, maar je schrijft voortdurend rechts conservatieve libertarische meningen op (het anarchokapitalisme, waar jij een van de laatste aanhangers van lijkt te zijn, was altijd een rechts conservatieve stroming, waaruit zulke clowns als Wolfowitz en zijn denktank uit voort zijn gekomen. Dat mag je links en progressief noemen, want dat is alleen maar een etiketje, maar dat is niet wat de meeste mensen daar onder verstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*