1. 1

  Met één van de reacties op youtube ben ik het wel eens; de banken geven (gaven) aan dat die leningen perfect veilig zijn. Bush de schuld geven gaat dus niet op.

 2. 2

  Ja, Sargasso, Fantastische analyse!

  Het was de schuld van Bush.. Zo simpel — waarom zijn we daar niet eerder op gekomen, hè?

  – Niet van de banken zelf die korte, gemakkelijke termijnwinsten wilden binnenhalen, by any means necessary
  – Niet van de politici voor Bush die de wetgeving versoepelden en onredelijk maakten
  – Niet van CEO’s die korte termijnbonussen wilden bemachtigen o.b.v. winsttargets en daardoor
  – Niet van de semi-private structuur tussen Freddie & Fannie en de Amerikaanse overheid, waardoor beleggers altijd bleven denken dat de Amerikaanse overheid de banken, in geval van, faillisement toch wel zou nationaliseren.
  – Niet van luie politieke activisten die de Amerikaanse onderklasse zo graag wilden helpen, dat ze hun gezond verstand verloren en onverantwoordelijke wetgeving eisten en niet verder nadachten over de gevolgen betreffende rendabiliteit.
  – Niet van de FED die alsmaar geld bij bleef drukken om het circus draaiende te houden.
  – Niet van de mensen zelf, die deze onredelijk hoge leningen aangingen.
  – Niet van de Amerikanen in algemene zin die al enorm lang boven hun stand leven.

  Nee, al die zaken verdwijnen in het niets bij de George Bush, kijk maar naar het filmpje..

 3. 3

  @Jimmy: Selectief lezen en alleen deze waanlink presenteren als de enige opinie van de gehele Sargasso redactie? Ben toch wel beter gewend.

  Verder moet je natuurlijk wel oppassen dat je in de aanval niet jouw eigen vrije markt standpunten van een tijd terug gaat afvallen :-P

 4. 4

  Wel, OK.

  Het was El-el, dus ik richt me aan hem(?), maar deze berichtgeving lijkt me gewoon zeer onjuist en kort door de bocht. Ik vind Sargasso een van de betere blogs hoor; eigen mening, divers, slimme commenters, leuke nieuwtjes. Dus van mij geen kritiek op dit blog.

  Wat betreft vrije markt.. tsja. Daar zit wel een terecht verwijt. Ik geloof nog altijd wel dat de vrije markt welvaart brengt en beter is dan de alternatieven, maar er zijn een hoop zaken waar ik de afgelopen jaren te gemakkelijk aan voorbij ben gegaan.

  Weet je, ik wil gewoon dat het elk decennium wat beter gaat met mijn land en de wereld. Het maakt mij niet veel meer uit wie met de oplossingen komt, of dat nu Halsema of Bolkestein is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren