‘Koninklijke’ Shell is niet meer

Foto: copyright ok. Gecheckt 01-11-2022

Vandaag, 24 januari 2022, levert Koninklijke Shell zijn titel in en gaat gewoon verder hetzelfde te doen wat het al decennia lang doet: een van de grootste vervuilers van de wereld zijn.  Alleen vanaf nu officieel niet meer in Nederland, want het bedrijf probeert te voorkomen dat het moet gaan bijdragen aan het oplossen van de problemen die het mede zelf veroorzaakt heeft. Het werd juridisch net iets te warm onder de voeten.

Daarnaast vlucht Shell omdat het liever geld geeft aan mensen die er toch al te veel van hebben en het liefst zo min mogelijk bijdraagt aan de maatschappij.

Klimaatontkenning en greenwashing staan al jaren synoniem voor het Britse bedrijf. Vandaar ook dat het eind vorig jaar de Gouden Hockeystick-oeuvreprijs in de wacht sleepte, op het laatste moment dat het kon. De redactie behoudt zich het recht voor te vermoeden dat het bedrijf mede is vertrokken om geen risico meer te lopen op nieuwe awards.

Good riddance.

Reacties (2)

#1 KJH

Afgezien van het overduidelijk trollerige toontje van de write-up, vraag ik me toch wel af of Shell intrinsiek vervuilend is, of dat het gaat om de vervuiling die het gevolg is van het gebruik van haar producten. En of die twee niet op een hoop gegooid worden. Want als dat zo is, of er wordt hier alleen gekeken naar het laatste, is het stukje ook nog eens gewoon hartstikke hypocriet. En helpt het ‘wegpesten’ van Shell helemaal niets, want benzine gebruiken zullen we! (ik ook)

#1.1 Joost - Reactie op #1

Ja, shell is intrinsiek vervuilend. En er is niets trollerigs aan, want dit is *precies* waarom Shell weggaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*