Saoedische koning Abdullah overleden

De monarch van Saoedi-Arabië, koning Abdullah, is overleden. Dat meldt de Saoedische staatstelevisie. Abdullah was rond de negentig jaar oud en kampte al langer met gezondheidsproblemen.

Abdullah was the 13th of the 37 sons of King Abdulaziz. He is believed to have been born in August 1924 in Riyadh, although there is some dispute about his actual birth date.

Abdullah wordt opgevolgd door zijn broer, Salman (79), die de touwtjes in Saoedi-Arabië feitelijk al in handen had.

Open waanlink

 1. 1

  SA is de grootste exporteur van extremisme, de grootste financier van terrorisme, het regime is qua mensenrechten een van de smerigste ter wereld … en Abdullah gaf leiding aan dat regime en hield daar naar verluidt een lieve duit van 21 miljard dollar aan over.

  Westerse regeringen kruipen hem in z’n dooie kont vanwege de olie die daar op te slurpen valt, en hoewel ze zich daarmee natuurlijk volkomen ongeloofwaardig maken wanneer ze over andere regimes wél met bedrukte koppen hun zorgen uiten over de omgang mensenrechten aldaar, is dat nog nog enigszins begrijpelijk.

  Maar onze vrije en onafhankelijke pers hoeft niet met de belangen van onze regeringen mee te denken, die hebben juist, integendeel, de taak om het doen en laten van onze regeringen kritisch tegen het licht te houden … en die hoeven dus helemaal niet mee te doen met dat gekontelik.

  NOS: “Koning Abdullah zorgde voor hervormingen in kleine stapjes”, “Koning Abdullah: modern en pragmatisch”; Telegraaf & Volkskrant hebben het over “voorzichtig hervormer” Abdullah, etc., etc. en overal hetzelfde liedje.

  Je zou bijna vergeten dat Abdullah voornamelijk mensenlichamen hervormde.

 2. 2

  Interessante vergelijking reacties op Chavez en Abdullah, van hier:
  [IMG]http://i61.tinypic.com/9ixzbp.png[/IMG]

  Zie voor ongeveer hetzelfde ook hier.

  En hier zie je een Birmese gastarbeidster die publiekelijk wordt ‘hervormd’, in alweer de tiende onthoofding van 2015 door onze boven alle kritiek verheven Saudische vrienden. (De filmer van deze hervorming is inmiddels gearresteerd.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren