Keiharde machtsstrijd binnen Forum voor Democratie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Henk Otten, die dit weekend pittige kritiek oefende in NRC op de boreale uitlatingen die Thierry Baudet regelmatig doet, werd binnen een paar dagen op een zijspoor gerangeerd. Hem werd verzocht het penningmeesterschap uit handen te geven. Ook gaf Thierry Baudet in een tweet te kennen dat Otten binnenkort terug zal treden als fractiemedewerker. Otten, die tot dus toe werd voorgesteld als fractievoorzitter in de Eerste Kamer, werd in de tweet gereduceerd tot ‘beoogd Eerste Kamerlid’.

Nu blijkt dat er al langer een conflict is tussen Otten en Baudet: vandaag werd bekend dat Otten als penningmeester een betaling van netto 25.000 euro aan zijn eigen adviesbureau had verricht vanwege werkzaamheden voor de partij. Volgens Otten is het ‘niet toevallig’ dat dit uitgerekend nu uitlekt.

Otten is echter niet van plan om uit het bestuur te stappen. Volgens de statuten kan hij daar ook niet zomaar uitgezet worden, daar is een tweederde meerderheid voor nodig van een vergadering van tweederde van de leden.

Op Twitter spreekt men al van LPF-achtige toestanden binnen het FvD.

Open artikel

Reacties (11)

#1 Emile M

Dat wordt smullen bij de verkiezingen op 27 mei. De lijst is ingeleverd en kan niet meer gewijzigd worden. Dissidenten gaan op VVD, PVV of CDA stemmen. Otten komt er in en hij mag zijn fractie FvD noemen. De Groep Cliteur en de concurrende Groep Nanninga gaan natuurlijk ook stemmen trekken.

#2 gronk
#3 gronk

En ze hebben ook niet zo hele goedkope webhosting bij FvD. 26.093 euro per jaar voor een brochuresite…

#4 Prediker

@4 Dat is dus het punt: Otten weet van alle lijken in de financiële kast. Hij heeft anderen royaal uit de kas betaald, en vond daarom dat hij zelf ook wel recht had op vergelijkbare vergoedingen.

En hij geeft op Twitter te kennen dat ‘ie niet zal schromen om man en paard te noemen als Baudet hem laat vallen. Botsende ego’s, dus dit kan nog wel eens the gift that keeps on giving worden.

#5 Judith

Wopke Hoekstra, de minister van Financiën, had het allang in actie moeten doen: Achterhalen waar de geld op de bank wordt gezet en welke rekeningnummer van wie én wel reisvergoeding zoals Graus HALT had moeten roepen om de vergoedingen stop te zetten zodat orginele inspecteurs en of financiële recherche politie inschakelen, want daar zitten genoeg criminelen rond 2e kamer en 1e kamer.

Wie als minister zelf weet op te lichten, stopt het meteen in de cel en zwaar straf te leggen, want de hele ministers wijzen altijd via belastingen om wie en wie de fraudeplegers zijn geweest, maar owweee dat zijn ze zelf !!!!!!

Niemand uit de regering doet het he?! Laten we dan in volle actie voeren tegen die criminele oplichters!!!!

#6 Bismarck

“Volgens Otten is het ‘niet toevallig’ dat dit uitgerekend nu uitlekt.”
Het is moeilijk te bewijzen, maar het lijkt me sterk dat hij de enige is die dat denkt.

#7 Tank

@3: En ze hebben ook niet zo hele goedkope webhosting bij FvD. 26.093 euro per jaar voor een brochuresite…

Aan het bedrijf van een bestuurslid. Gut, wat toevallig!

#8 AltJohan

Hevige groeistuipen. Het hoort er denk ik een beetje bij. Ik zie het als een professionaliseringsslag die nodig blijkt te zijn.

#9 Bismarck

@8: “Ik zie het als een professionaliseringsslag die nodig blijkt te zijn.”
Ik zie het als amateurisme dat er blijkt te zijn. Of het van een professionaliseringsslag komt, zal nog maar moeten blijken. Tot dusver laat de FvD vooral zien dat het een soort kruimel-VVD is (daar weten ze tenminste bedragen binnen te harken die voor corrupten de moeite van dit soort beschamende vertoningen waard zijn).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*