Katholieken hebben het helemaal gehad met aartsbisschop Eijk

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (13)

#1 qwerty

Ja, mooi hè.
Wat ook opvalt is de snelheid waarmee die katholieken actie ondernemen: eerst jaren hebben geprobeerd met pappen en nathouden en de mantel der liefde te kijken of het probleem zichzelf op zou lossen. En dan nu de paus om raad vragen. Alsof de pot de ketel gaat vertellen dat ie zwart is.

#2 Prediker

Qwerty; nou het zit ‘m er vooral op dat die Eijk zichzelf onmogelijk maakt. Niet alleen is het een traditionalistische hardliner; hij kan ook nog eens niet communiceren, het is bij hem: het gaat op mijn manier of je rot maar op; hij straft mensen genadeloos af op het moment dat hij maar een spoortje kritiek bespeurt – ook ideologische medestanders; en dat alles zet kwaad bloed.

Eijk is hard bezig de rooms-katholieke kerk kapot te maken met dat autistische, tirannieke gedrag van ‘m; maar hierachter zit een breder beleid van Rome. Ze hebben misgegokt wat Eijk betreft, maar het is wel zichtbaar dat ze van bovenaf heel bewust conservatieve, Rome-getrouwe priesters op sleutelposities zetten om de geest van de jaren zestig terug in de fles te krijgen.

Wat ze er mee bereiken is natuurlijk dat de RK-kerk van een volkskerk verandert in een sekte. Allerlei traditionele priesters jagen mensen de kerk uit, en meer open types worden tegengewerkt/ op zijsporen gezet.

In Vlaanderen kampt de kerk met het hele pedoschandaal, nu bisschop Van Geluw Vangheluwe niet alleen jarenlang enkele kinderen in zijn familiekring blijkt te hebben misbruikt en , maar daar ook nog eens geen spijt van blijkt te hebben.

#3 Olav

Het zijn mooie tijden voor papenhaters ;-)

#4 Frank

Het mooie is dan wel weer dat er alvast een plaatsje voor Eijk is vrijgekomen in een niet nader benoemd Frans nonnenklooster.

#5 gronk

Het wordt gewoon tijd dat de RK kerk belasting gaat betalen. Als je ze niet vervolgd is dat het minste wat je kunt doen.

#6 qwerty

@Prediker
Volgens mij zeg ik hetzelfde met die pot en die ketel – zo van traditionele hardliner, autistisch, tiranniek etc… – maar ik kan me vergissen.

Misschien is het voor mij zo impliciet dat ik die uitleg niet meer nodig vind.

Ik word oud.

#7 Spam

Maar toch. Als hij niet bisschop, maar zwemleraar of kinderoppas was geweest, zou hij heel anders worden bejegend.

#8 Olav

Spam, heb je het over Eijk? Voor zover we weten heeft die zich niet aan kinderen vergrepen, dus waarom je er zwemleraren en oppassers bijhaalt is me niet geheel duidelijk. Maar misschien bedoel je Vangheluwe.

Als je meent dat in het algemeen priesters die misstappen begaan daarop harder worden aangevallen dan anderen dan klopt dat. Het zijn immers diezelfde priesters die anderen steeds de moraal menen voor te kunnen schrijven. Schijnheilige kwezels, dat zijn het.

#9 Spam

Om eerlijk te zijn verdiep ik me niet zozeer in dit soort zaken. Het kan best dat ik wat namen en feiten doorelkaar haal.
Maar ik weet wel dat het uitzenden van een interview waar Benno L rustig zijn verhaal kan vertellen zou leiden tot op revolutie gelijkende oproer. Om de een of andere reden worden pedo’s met kerkfuncties veel respectvoller behandeld dan ‘gewone’ mensen die soortgelijke misdaden begaan.
En hoeveel van die paters zitten inmiddels al in het gevang?

#10 Likoed Heerenveen-Centrum

Wie is er nu in Vredesnaam uit vrije wil katholiek?

#11 Prediker

Spam; Wim Eijk = aartsbisschop van Utrecht (NL dus); maakt ruzie met iedereen in zijn bisdommen, behalve paar vazallen die hij om zich heen verzamelt.

Roger Vangheluwe = bisschop van Brugge, verwikkeld in een seksschandaal met minderjarigen.

#12 Likoed Assen-West

@Likoed Heerenveen-Centrum Antisemieten, dat zijn het, die katholieken!

#13 migchiell

@7: zwemleraren en kinderoppassen hebben geen machtige rijke internationale boven de wet verheven organisatie achter zich staan die hun misdaden faciliteert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*