Journaliste onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen op vliegveld Istanboel

De Britse Jacky Sutton (50), directeur van het media-instituut IWPR (Institute for War and Peace Reporting) in Irak en voormalig BBC-journaliste, is afgelopen zaterdag dood aangetroffen op vliegveld Atatürk in Istanboel.

Ze was onderweg van Londen naar Arbil in Irak, en moest overstappen in Istanboel. Lokale media speculeren dat ze daar haar aansluitende vlucht heeft gemist, en omdat ze geen geld had voor een vervangend ticket zichzelf maar aan haar schoenveters heeft opgehangen in het toilet.

Mensen die haar kennen vinden dit verhaal niet geloofwaardig.

Ook Amy L. Beam, een activiste voor Koerdische rechten in Turkije die afgelopen december zelf een vervelende aanvaring had met de autoriteiten op datzelfde vliegveld, gelooft niet dat Sutton zichzelf heeft opgehangen. Ook meent ze dat als Turkse media mogen speculeren over de dood van Sutton, dat zij dat dan ook mag.

Via:Update 22-10

Haar familie accepteert inmiddels de conclusie dat Jacky Sutton zelfmoord heeft gepleegd en is tevreden met het onderzoek van de Turkse autoriteiten.

We were deeply sceptical about initial reports. But based on the evidence we have seen, at this stage we believe that Jacky acted alone.

Open waanlink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren