Joodse meneer vilt Dion Graus met huid en haar vanwege slachtverbod

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (29)

#1 Bolke de big

ALs die joodse meneer het hier in Nederland niet bevalt dan vertrekt ie maar naar het beloofde land.

#2 lmgikke

@1 maar wel te voet, want nergens in de heilige geschriften wordt melding gemaakt van een auto of vliegtuig.

#3 gronk

Noemt graus het joodse geloof nou ook al een ideologie?

#4 Bolke de big

@2, voor mijn part doet ie het door zich met zijn tong voort te trekken, weg wezen met dit soort enge reli-fundi’s

#5 Anton

Het toekennen van rechten aan andere levende wezens dan mensen is simpelweg voortschrijdende beschaving. Dat conservatieven daar een probleem mee hebben is pech voor ze.

Prima overigens dat de PVV zich hiervoor hard maakt. Is het meteen duidelijk dat de PVV geen single issue Joodse partij is en dat de terechte kritiek op de achterlijke aspecten van de islam geen tekenen racisme/fascisme/nazisme/whatever zijn maar die kritiek past in het grotere kader van het beschavingsoffensief van de PVV.

Het zal wel even duren voor zuurlinks deze heeft verwerkt.

#6 richard

@die arme man is zo overmand door emoties dat ie geen heldere discussie meer kan voeren.

Want had ie Graus werkelijk “bij de enkels willen afzagen” dan had ie alleen maar hoeven te wijzen op de hypocrisie van Graus t.o.v. de bioindustrie. Dieren martelen op basis van een geloof is dan wel niet toegestaan, dieren martelen uit krenterigheid of gewoonte mag natuurlijk wel. De ultieme diervriendelijkheid is vegetarisme, maar daar heeft de PVV weer problemen mee: http://vroegevogels.vara.nl/nieuws-item.131.0.html?&no_cache=1&tx_ttnews%5Btt_news%5D=356894

@anton:
Ik durf er wel een flesje om te verwedden dat de PVV deze keutel weer in zal trekken, of een uitzondering voor kleine joodse slachterijen zal accepteren. Een beschavingsoffensief lijkt mij overigens een mooi streven. Ik hoop dat de PVV daar zo snel mogelijk mee begint.

#7 Bookie

@6
Beter zou zijn dat je alleen onverdoofde slacht (al dan niet ritueel) toestaat van ecologisch vlees. Geef je tegelijkertijd een kleine boost aan de biologische veeteelt.

#8 Herman

De hele uitzending is nog veel genialer. Vooral op 14:15.

Heel onbeschaamd van Benoit Wesly om er zo’n keiharde Godwin in te knallen, maar ik heb wel zitten lachen bij het gezicht van Graus toen de man begon over zijn familie die omgekomen was in de oorlog. Tja, wat zeg je daar nou op terug zonder er zelf slecht af te komen? *gniffel*

Game, set & match voor Wesley!

#9 Bookie

@8
Iemand uitschelden voor Duitser is geen godwin. Volgens Benoit zijn ook aanhangers van GL, PvdD etc erger als Duitsers. Als dat überhaupt al erg is. De wereld vergaat niet als je toevallig Duitser bent.

#10 Prediker

“Tja, wat zeg je daar nou op terug zonder er zelf slecht af te komen?”

Wat dacht je van: ‘Hé, ik zeg alleen maar dat je koeien eerst moet vergassen voordat je ze de keel afsnijdt. Over uw familie heb ik het helemaal niet! Dus hoe kan ik dan erger zijn dan een Duitser?’

#11 Cycloop

@5
“Het toekennen van rechten aan andere levende wezens dan mensen is simpelweg voortschrijdende beschaving.”

Het laten afslachten en opeten van dieren mag nog steeds. Als je levende wezens rechten toekent moet iedereen vegetariër worden : je eet toch niet een wezen dat rechten heeft. Het verbieden van ritueel slachten past slecht binnen een dierenrechtendiscours als je afslachten van dieren voor de consumptie laat bestaan.
Trouwens voorstanders van dierenrechten zijn niet altijd links, alles behalve. Een antisemiet als de componist Wagner was bijvoorbeeld aan anti-vivisectionist

#12 Bolke de big

“Tja, wat zeg je daar nou op terug zonder er zelf slecht af te komen?”

Dat de Nazi’s het 70 jaar geleden beter voor hadden met dieren welzijn dan jullie in 2011.

Een goed plan is een goed plan, ook al is het verzonnen door de slechtste mensen die ooit op deze aarde hebben rondgelopen.

P.S. heeft iemand die joodse meneer ooit wel eens verteld dat de kinderbijslag ook een nazi vinding was??

#13 Bookie

@12
Om nu te insinueren dat Thieme behoort tot de slechtste mensen ooit op deze aarde gaat wat ver.

#14 Bolke de big

Bookie, LOL

#15 Cycloop

“kinderbijslag ook een nazi vinding was??”

Kinderbijslag was al voor de Duitse bezetting in voorbereiding in de Tweede Kamer, is wel tijdens de bezetting ingevoerd. Duitse bezetter heeft wel andere dingen doorgevoerd: algemene ziektekostenverzekering, radiogeld, het duale ontslagstelsel, reorganisatie politie (meer centralisatie), invoering van een vennootschapsbelasting en invoering van Midden-Europese Tijd. Bij een aantal bestuurlijke hoofdpijndossiers hebben de Duitsers wat knopen doorgehakt (mn politie en ziektekosten)

#16 Bookie

@15
Je vergeet bijstand.

#17 Kalief

Tja, wat zeg je daar nou op terug zonder er zelf slecht af te komen?

‘Uw familie is omgekomen in die oorlog en u probeert daar nu nog steeds een slaatje uit te slaan.’

of

‘Als uw familie niet was omgekomen in die oorlog dan waren ze nu even fout geweest als u.’

#18 Herman

@9

Oeps linkje vergeten.

http://www.l1.nl/popups/mediaplayerpopup/_rp_comm_lsvideoId/1_5215355

Dit bedoel ik dus en dan op 14:15 minuten. Daar maakt Wesley echt een keiharde Godwin. Op een mooiere manier kan ie Dion Graus niet in de hoek zetten volgens mij.

#19 Prediker

Het is inderdaad vermakelijk om Dion Graus zo ineen te zien schrompelen. Maar het slaat natuurlijk nergens op.

De reden waarom de nazi’s zo’n nummer maakten van ritueel slachten is om de Joden te demoniseren en de reden waarom de PVV zo’n nummer maakt van ritueel slachten is om moslims te demoniseren… o wacht.

#20 Bookie

@19
He gatver, nu moet je deels je visie omtrent de pvv herzien. Nooit leuk.

#21 Prediker

Ja, nou; het blijkt dat ze best bereid zijn om Joden onder de bus te werpen om hun anti-islamitische agenda door te voeren. Hoepla, dat maakt de PVV er echt sympathieker op, maar niet heus.

#22 sjap

De eerste de beste havo scholier vilt Dion Graus nog met huid en haar.

#23 Bookie

@21
Je word steeds zieliger in je paranoia.

#24 Cycloop

@16

Die bijstand, verklaar je nader. Algemene Bijstandswet is tot uit jaren 60.

#25 Bismarck

@15: Je vergeet voorrang van gemotoriseerd verkeer tov. fietsers (hoewel inmiddels teruggedraaid).

#26 piet

ik vind die man zijn mening over Duitsers nogal schokkend.
Duitsers synoniem beschouwen met nazi’s is dezelfde fout als Israëli’s verantwoordelijk houden voor uitwassen van het zionisme. Of alle joden. En omgekeerd, mensen die tegen het zionisme zijn antisemiet noemen.

#27 piet

Nog zo’n verworvenheid uit de bezetting: Vader- en Moederdag.
Bestond weliswaar al in de VS (goed voor de middenstand), maar vanwege het gezin als hoeksteen-blabla hier door de bezetter geïntroduceerd.
Heb ik me tenminste door m’n ouders laten vertellen. Die waren nogal van de linkse kerk, en m’n vader moest daarom zelfs onderduiken, en in die tijd deed de versie van Hitler als rooie rakker nog niet de ronde.
Hoe ook, daarom wilden ze aan die ‘nazi-flauwekul’ nooit meedoen.

#28 Olav
#29 Taco Zip

‘Duitser’ noemen is onder Limburgers-van-een-bepaalde-leefijd wel zo’n beetje de ergste belediging uit hun vocabulaire. De oud MVV-voorzitter en horeca-ondernemer Wesly voelt dat feilloos aan.

Alle sprekers hebben her en der wel een aardig argument voor hun standpunt. Jammer dat de gespreksleider er totaal geen richting aan weet te geven.

Let ook nog even op deze spreuk uit het warrige evangelie van Graus (vanaf 9’45”):
“De vrijheid van geloof, of een ideologie zo u wilt mag nooit leiden tot de onderdrukking van vrouwen, de mishandeling van Joden of de mishandeling of marteling van dieren”.
Mocht de PVV ooit nog de grondwet gaan herschrijven dan weten we ongeveer wat ons te wachten staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*