Joodse leiders: Europese wet tegen antisemitisme en ‘intolerantie’

Behalve tegen antisemitisme is de voorgestelde wetgeving ook tegen vrouwenbesnijdenis, burkaverboden, homobelediging, polygamie, het ontkennen van genocide in het algemeen (en de Holocaust in het bijzonder). Je mag ook niet meer openlijk een totalitair regime goedkeuren. En ja, het is ook een wet tegen vrijheid van meningsuiting, want het is niet de bedoeling dat je hele groepen mensen wegzet:

The proposed legislation would also curb, in the wake of the Paris attacks, freedom of expression on grounds of tolerance and in the interests of security. (…) Tolerance is a two-way street. Members of a group who wish to benefit from tolerance must show it to society at large, as well as to members of other groups and to dissidents or other members of their own group,” says the document. (….) There is no need to be tolerant to the intolerant. This is especially important as far as freedom of expression is concerned: that freedom must not be abused to defame other groups.

Kunnen we nou niet eens tot overeenstemming komen? Als gelovigen mij de hel in mogen wensen omdat ik me niet naar hun god voeg, dan mag ik toch wel die gelovigen en hun god belachelijk maken? Vrijheid is immers iets wat twee kanten op gaat. Maar dat lijkt nou net weer niet de bedoeling van de voorgestelde wetten.

Reacties (13)

#1 Hieronymus

Als ze nu ook nog jongensbesnijdenis in het rijtje zetten, zou ik het nog bijna gaan overwegen ….

#2 Anoniem

Je mag ook niet meer openlijk een totalitair regime goedkeuren.
Als dat ook voor onze regering geldt dan is het misschien niet eens zo’n slecht idee :P

#3 Bernard Weiss

Maar dat is toch de essentie van godsdienst en godsdienstigen? Het inperken van de vrijheid van andersdenkenden?

#4 Aardpeer

@1: En wat denk je van ritueel slachten? :P

#5 nyeznayka

Waarom is poligamie uberhaubt verboden, ook door onze grondwet? Blijkbaar zijn we wel vrij om te bepalen WIE we leuk vinden, maar niet HOEVEEL mensen we leuk vinden. Zolang er geen misbruik plaatsvindt zie ik geen probleem.

#6 Amateur Commenter

Mooi voer voor aryan aluhoedjes die menen dat joden westerse cultuur proberen te ondermijnen door een totalitaire staat te creeëren en ‘afschuwelijkheden’ promoten als rassenmenging, homofilie en transgenderisme.

#7 Bookie

Ik mis een verbod op anti-atheïstische wetgeving, zoals blasfemiewetten.

#8 zuiver

Ik denk dat ze hiermee een wig in Europa willen drijven.

In Oost-Europese landen als Hongarije (Polen, Bulgarije, Albanië?) kun je nog wel eens een probleem krijgen dit op regeringsniveau erdoorheen te krijgen. Die Joden overvragen zich nog eens.

Oh, ik zie dat dat eigenlijk ook al in het artikel staat.

#9 Jos van Dijk

Ruim een jaar geleden kwam deze organisatie, (die overigens breder is dan ‘joodse leiders’) haar plannen toelichten in het Europees Parlement. Het probleem met de gedachtegang achter hun voorstellen is dat ze een beperkt begrip van tolerantie hebben. Tolerantie gaat over het toelaten van iets ondanks de bezwaren die je ertegen hebt. Maar de model-wetgeving van de ECTR, die volgens het adagium ‘het ijzer smeden als het heet is’ nu weer op de agenda wordt gezet, verwart tolerantie met fatsoen. Er wordt van alles voorgeschreven. En dat kan ook betekenen afzien van bepaalde uitingen die beledigend kunnen worden opgevat.

#10 Henk van S tot S

@5: Versta onder polygamie ()en Polyandrie meerdere partners bevestigd een “boterbriefje” ?

Dat mag dus inderdaad niet.

Maar niemand houd je tegen om (bijv) met 5 andere mannen het leven van 1 vrouw zo aangenaam mogelijk te maken of een huishouding met met 5 vrouwen te beginnen ;-)

#11 Co Stuifbergen

@10: Het wordt wel moeilijker als je voor deze 5 partners een nabestaandenpensioen of voogdij over de kinderen (in geval van overlijden van een ouder) regelen wilt.

#12 Henk van S tot S

@11:
Lijkt me inderdaad wat lastiger, maar een notaris wil dit vast wel regelen.
Er moet wel voor een zelfstandig inkomen gezorgd worden.
Er zijn ook voordelen:
Eigen crash; bij veel koters een eigen school; mantelzorg bij de hand.
;-)
Maar genoeg off topic.

#13 TOURNESOL ART & CULTURE

Geachte,

Hierbij stuur ik u onze nieuwe project. Een preventief en educatief programma omtrent het antisemitisme en islamofobie. Graag verzoeken wij jullie onze initiatief te steunen en exposure te geven.
http://tournesol-ac.com/index.php/fr/entertainment/ppaj-voorstelling-debat-ckv

Met vriendelijke groet,

Tournesol Art & Culture
http://www.tournesol-ac.com
Amin Daci

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*