Jihadstrijders naar Gaza

Dossier:

Maar dan aan de kant van Israël.

Bij terugkomst paspoort afpakken?

Open artikel

Reacties (13)

#1 Mario

Maak het die “Islamcritici” nou niet te moeilijk, nadenken kost hen al grote moeite..

#2 euro

Weet iemand of er ook Nederlanders nu voor het Israëlische leger actief zijn in Gaza ? Er zijn nu Amerikanen gedood en het is ook bekend dat Fransen zich aansluiten bij “Tsahal” (zie ook dit).

#3 Bismarck

@2: Ten tijde van de invasie van Libanon waren er in ieder geval wel Nederlanders actief in het Israëlische leger.

Er is trouwens ook een stichting die ronselt voor vrijwilligerswerk voor het Israëlische leger.

#4 Bookie

@2
Dat weet ik niet. Er zijn wel Nederlanders die dienen in het Turkse leger.

#5 Christian Jongeneel

@0 Wanneer een Iraans propagandastation het beweert, is het niet vanzelf waar. Als het echt om ‘honderd tieners’ ging, zou je zeggen dat de Britten zelf er ook lucht van hadden gekregen, maar ik vind bij de Britse pers geen bevestiging.

#6 Bismarck

@4: Als je hint op mensen met dubbele nationaliteit: Die hebben we ook in Nederlands-Israëlische smaakjes en ook die hebben dienstplicht.

#7 Bookie

@6
De vergelijking met het Turkse leger gaat veel beter op dan de onzinnige vergelijking van @0. Zowel het Turkse als het Israëlische leger zijn ons niet vijandig i.t.t. het IS leger en beide strijden tegen terroristische organisaties die een eigen staat claimen.

#8 euro

@7:

Het Turkse en Israëlische leger hebben nog wat gemeen: allebei hebben ze zich schuldig gemaakt aan grove mensenrechtenschendingen.

Een Nederlander die gediend heeft in het Israëlische leger is misschien minder gevaarlijk voor onze samenleving dan een veteraan van de Iraaks-Syrische jihad. Maar ze kunnen daar evengoed misdaden gepleegd hebben. Ik vind het ook geen prettig idee wanneer iemand met het bloed van Palestijnse kleuters aan zijn handen eenmaal terug in Nederland weer zijn normale leven kan oppakken.

#9 Mario

@8

Waarom zou een Nederlander die gediend heeft in het Israëlische leger misschien minder gevaarlijk voor onze samenleving zijn dan een veteraan van de Iraaks-Syrische jihad??

Beide komen uit ‘de strijd’.

Daarbij zijdelings opmerkende dat de ‘Nederlandse defensie’ nu pas enig (of meer) aandacht geeft aan bijvoorbeeld PTSS. Zie bijvoorbeeld: http://www.hulphond.nl/fonds-1815-doneert-volledige-opleiding-hulphond-voor-veteraan (donaties zijn overigens zeker welkom.)

#10 Mol

@9: Nou, om de simpele reden dat voor een Nederlander in het Israëlische leger ‘zij’ de vijand zijn en voor een Nederlandse jihadist ‘wij’ de vijand zijn?

#11 Tzoimbo

Ja en dit is een van de redenen…

#12 frankw

@10: voor mij behoort elke strijder die lak heeft aan mensenrechten en oorlogsrecht tot “zij”.

Maakt niet uit of dat een islamitische jihadstrijder is, een Israëlische militair die burger bombardeert of christelijke milities die in de Oostelijke Oekraine vliegtuigen uit de lucht knallen. Allemaal “zij”.

#13 Joop

Zijn de Britse teenagers dan van joodse afkomst, of jonge christelijke puriteinen die zich als moderne kruisvaarders voordoen, ik snap het niet helemaal. Of natuurlijk: soldij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*