Ja/nee, het is wel/geen tijd voor een Populistische Omroep…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (15)

#1 Martijn ter Haar

Dekt de Tros die behoefte al niet?

#2 Migchiell

Of SBS6 en RTL5?

En GS was toch al gelieerd aan Veronica, of heb ik nou weer alleen ergens in de verte een klok horen luiden?

Wel grappig dat mensen zich nu al verkneukelen over dat de linkse mensen nu eindelijk ook eens moeten gaan meebetalen aan een zender waar ze het niet mee eens zijn; weten ze ook eens wat al die rechtse mensen al jarenlang doormaken.

#3 InvertedPantsMan

WTF, ZEURENSON VAN MIJN BELASTINGCENTEN?!

#4 Jimmy

1) Het is mij altijd opgevallen dat, alhoewel de meeste media m.i. links georiënteerd zijn, ze dat zelf oprecht niet als zodanig ervaren. Zij vinden gewoon dat ze kritisch zijn — niet links, maar kritisch, open-minded, anti-autoritair, progressief. Misschien maakt dat mij rechts. Eigenlijk weet ik het niet zo zeker meer.

Wat ik wel weet, is dat conservatieve/rechtse initiatieven in media en politiek vaak grote opstartproblemen hebben. Meestal draait het uit op interne conflicten of FoxNews-achtige bullshit, die zelfs de meest propagandistisch-linkse journalistiek nog rehabiliteert.

2) Bovendien vind ik Sörenson’s insteek niet goed, zeker niet voor een historicus. Er is niet zoiets als een linkse, rechtse, vrouwelijke, partijvriendelijke of nationale waarheid. Er is maar één waarheid en die moet eens wat meer aandacht krijgen. Wat maakt het mij uit of geschiedenis links of rechts belicht wordt? Het gaat erom dat geschiedenis zo goed mogelijk word gedocumenteerd, zodat er zinnige lessen geleerd kunnen worden.

Al die infotainment en deskundigen die alsmaar babbelen over van alles en nog wat laten zelden of nooit eens een onderzoek, grafiekje, geschiedeniskennis e.d. zien. Straks praten we over meningen van meningen van deskundigen over meningen van andere deskundigen.

Wat is dat, behalve tijdverspilling?

3) Ik zou weleens een nieuwe omroep willen die uitging van empirie en logica, als startpunt van een discussie. Een omroep die ongegeneerd a-politiek, amoreel niet-religieus realisme projecteert op het nieuws van de dag. (En ook niet steeds al dat gezeur over toon e.d.)

#5 Bismarck

We hebben al MAX, TROS, AVRO en BNN. Populisme voor elke leeftijdscategorie! Commerciëlen tel ik even niet mee (dat zijn toch geen omroepen?).

#6 Martijn ter Haar

Wat ik Sørensen wel moet nageven is dat hij tenminste iets doet ipv alleen maar te zeuren over ‘de linkse media’.

#7 Taco Zip

Leuk! hopelijk wordt het net zo grappig als in de tijden van Wim Bosboom en GBJ Hiltermann.

#8 Carlos

OMG die Rotterdamse proleet zit nu bij DWDD,,,
..en hij wil de chronisch ongrappige Rutger Castricum als presentator voor zijn Populistische Omroep?!

Wat een brok zinloze verongelijktheid is die Sorensen trouwens.
Laat maar komen die PO, dat wordt helemaal niks.

#9 Sigi

Ben het eens met de omschrijving “een brok zinloze verongelijktheid”. Tot mijn schande moet ik toegeven dat die man zeer veel leedvermaak oproept. Onbetaalbaar, zijn reactie toen Aboutaleb tot burgemeester werd verkozen. Ben benieuwd naar zijn omroep en of ik daar meer dan 1 x naar kan kijken.

#10 Freek

@2 Volgens mij zijn de meeste omroepen juist confessioneel van aard.

#11 squire

Goed idee van Kay
De naam van het subsidieverslinde station :
Opinio

#12 squire

pardon, subsidieverslindende

#13 Paul

Wel aardig van Mathijs dat hij een keer iemand liet uitspreken. Jammer dat het Sorensen was (hoe krijg ik dat streepje door de o?)

#14 ALO

Zoals de partijleider die zich keerde tegen regenten zei, nadat hij tot de conclusie was gekomen dat de door hem opgerichte partij gekaapt was door Pastors en van der Sluis: ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’.
Zeurenson heeft iets tegen Marokkanen omdat die zijn vrouw hebben uitgescholden voor hoer. Nu doet zijn vrouw het wel met iedereen maar laat zich daar niet voor betalen. En dan ben je geen hoer, dan ben je een slet.
De PO brengt informatie die de linkse omroepen nu niet laten zien. Zo is er een uitzending in de maak over hoe de affaire SS Rotterdam eigenlijk is ontstaan. Het wordt een soort andere tijden zodat we ons kunnen laven aan het moment waarop de goddelijke kale de crimineel Joep van de Nieuwenhuizen vraagt om de premier van Nederland te worden.
De PO zal bij de volgende verkiezingen in de VS aandacht besteden aan de Republikeinse conventie. Want die partij is net als simpel rechts in Nederland voor de vrijheid. Voor de vrijheid om tegen abortus, het homohuwelijk en drugsgebruik te zijn. En voor de vrijheid om mensen zonder proces jarenlang gevangen te zetten en te martelen. En voor de vrijheid om je 8-jarige zoontje te leren schieten. Gelukkig hebben ze op school niets van Darwin geleerd zodat ze niet door hebben dat ze binnenkort uitsterven.
De PO brengt de documentaire Carter/Clinton op de buis. Hierin is te zien hoe de heren cursussen organiseerden voor aanstaande huizenbezitters, een puinhoop maakten van de burgeradministratie zodat zelfs illegalen een hypotheek konden krijgen en hoe zij stelselmatig de rente verlaagden zodat de luchtbel zo groot mogelijk werd voordat hij uiteen spatte. Hoewel iedereen er nu wel van overtuigd is dat deze bewindslieden de kredietcrisis hebben veroorzaakt, laat deze documentaire in detail zien hoe zij dit klaar speelden toen Bush aan de macht was.
Vroeger was de publieke omroep rechts. De actualiteitenrubrieken werden gemaakt door Wibo van der linde (vader van), Ferry Hoogendijk (oud-LPF) en Jaap van Meekren. Hier kwam de klad in omdat ze de apartheid, de oorlog in Vietnam en de regimes in Argentinië en Chili steunden. Toen die stellingen niet houdbaar bleken is de omroep de sociaal liberale versie geworden die we nu kennen. Maar nu rechts weer alle discussies heeft gewonnen zoals het neoliberalisme, de oorlog in Irak en Afghanistan en het negeren van voetbalrellen, geweld tegen homo’s en personeel van hulpdiensten zolang er autochtonen bij betrokken zijn, komt het wel goed met de PO.
Dit was, ‘dit was het nieuws’, goedenavond.

#15 Martijn ter Haar

@13: De ø maak je door ø te typen (en de å met å – zijn al die recensies van Noorse blackmetalplaten toch nog ergens nuttig voor zullen we maar zeggen.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*