1. 6

  @5

  Ik dacht dat dat algemeen bekend was: het beleid om de emissies van verzurende stoffen als SO2 en NOx terug te brengen heeft goed gewerkt en van de economische rampspoed en ellende die dat beleid volgens de anti-milieubeweging op zou leveren heeft niemand iets gemerkt.

 2. 7

  @6: Zure regen… als je denkt dat die spontaan verdwenen is, heb je inderdaad niet goed opgelet. Het gat in de ozon-laag is ook zoiets. Je moet toch wel vrij idioot zijn wil je die 2 voorbeelden aandragen als onzin uit de milieu-beweging.

 3. 8

  Ook deze keer denk ik dat de opmerkingen van Marijnissen terug te voeren zijn naar zijn (onuitgesproken) decreet om van de SP een samenwerkende partij te maken ipv een protestpartij. Daar zijn ze op gemeentelijk niveau en provinciaal niveau is geslaagd waar ze in bestuurlijke colleges ook samenwerken met de VVD. Dus waarom niet gewoon deze ‘policy’ doorzetten? Ook als Halbe Zijlstra zegt dat als wij als Nederlanders niet de braafste jongetjes in de klas moeten zijn bij de uitstoot van CO2 omdat we anders grote bedrijven uit ons land verjagen. Tsja … politiek …

 4. 13

  @9: Nee. De SP moet van de schaduw van Marijnissen af ook al was/is hij misschien het grootste na-oorlogse politieke natuurtalent. Of beter gezegd, af van zijn angst om zijn creatie gemarginaliseerd te zien. Die desalniettemin ontologisch gerechtvaardigd is. Diep onder de psyche van Den Nederlander die zich niet de wetten laat voorschrijven prevaleert het idee dat het toch verstandiger is om toch maar naar ‘de baas’ te luisteren. Een ‘baas’ bij de SP (waarmee ik de ‘uitstraling’ bedoel)? Lastig. Vandaar de idee van Marijnissen om SP-coryfeeen om bestuurlijke ervaring op te doen. Zoekend naar een ‘baas’ uit eigen kring.

 5. 19

  Ik zie nu de intro van die serie ‘bedankt babyboomers’ had dat nog niet eerder gezien. Heb wel even moeite met de manier waarop dit wordt gebracht: als een generatieconflict. Jullie babyboomers heb eerst lekker potverteerd, en nu zitten wij met de kruimels.

  Maar dat Marijnissen dit domweg ontkent, na alles wat daarover gezegd en geschreven is, en het afdoet met ‘ach de milieubeweging’ daar sta ik toch wel van te kijken.

 6. 23

  RTLZ moet nog meer domme alfa-meisjes aanwerven, om interviews te doen over hun wezensvreemde materie.
  Het wichtje weet evident ook niks van psychologische wetten: Mensen zoeken het aangename en vermijden het onaangename. Hierbij is zicht op eigenbelang en groepsbelang op korte en lange termijn niet altijd in balans. Dat behoort tot de normale onvolmaaktheden van het bestaan en is babyboomers volstrekt niet aan te rekenen. Alle na hun komende generaties zullen krek hetzelfde doen. We kunnen niet anders, omdat we zo geprogrammeerd zijn; Op zoek naar het maxima felicitas. Suggereren dat er nu een generatie aankomt, die wel de juiste keuzes gaat maken, heeft te maken met een blatant gebrek aan kennis en ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren