1. 6

  In Servië is nooit enige spijt betuigt over de genocide. Wel individueel natuurlijk maar er is geen collectief gevoel van ‘dat was fout’ zoals dat er in Duitsland wel is. Zolang dat niet verandert komen ze er wat mij betreft niet in.

  Maar goed, Italië is ook nog steeds EU lid terwijl dat een dictatuur is dus ik heb niet zo’n hoge pet op van de normen en waarden van de Unie.

 2. 8

  Toch in mindere mate, er zijn wel demonstraties pro-oorlogsmisdadigers maar in de politiek zijn alle extreme elementen verbannen naar marginale extreem-rechtse partijtjes die nauwelijks steun van de bevolking krijgen.

 3. 9

  @Anoniem, daar riep ook de PM van Kroatie dat de veroordeling een schande was voor Kroatie en dat de regering zich achter Gotovina schaarde.

 4. 10

  Zag gisteren een tweetal kaartjes in het NRC hoe de steun in Europa voor Europa in een paar jaar tijd Europabreed onderuit is gegaan. Mijn inschatting is dat steeds meer regeringen niet meer het gevecht met hun eigen steeds euroskeptischere bevolking aan zullen gaan om verdere uitbreiding te verdedigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren