Incoming Financial Services Chairman: Washingtons Role Is To Serve The Banks

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 Jonas

Optimale vrijheid. Dat wil elk mens. En de overheid moet daarin de mens steunen. En dat is bij banken – zelfstandige ondernemers – precies hetzelfde. Niet in de weg lopen met hele boekwerken van regels en wetgeving.

#2 Michel

@1 Het niet in de weg lopen is OK als die bedrijven geen voor de samenleving schadelijke activiteiten verrichten. Maar dat doen ze wel. Nog niet zo lang geleden hebben banken door hun activiteiten bijna de hele wereldeconomie in een diepe depressie gestort. De ergste schade is voorkomen doordat de belastingbetaler via overheden in Amerika en Europa de beurs heeft getrokken.

Het is een beetje als of jij (en die aanstaande Chairman) de politie verwijt het hardwerkende dievengilde dwars zit met vervelende regelgeving.

#3 Jonas

Nee, het dwarszitten is fout. Steunen is goed. Als de bank Lehmann Brohters niet was omgevallen dan was er nu geen crisis. Maar de overheden hebben het niet overeind gehoud en nu betalen we de rekening met de ordinaire bezuinigingen van dit kabinet.

#4 Michel

Inderdaad, Lehmann had niet failliet mogen gaan, maar het het nooit zo ver mogen komen: de bank had zich vol gezogen met waardeloze derivaten. als er goede regelgeving en handhaving was geweest was dat nooit gebeurd.
Toen het Lehmann dreigde om te vallen – en in zijn val iedereen dreigde mee te sleuren als een soort van Domino Day in Wall Street, had de bank genationaliseerd moeten worden. Het management had ontslagen moeten worden (en e.v. crimineel vervolgt) en de bank had gesaneerd moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*