In de greep krijgen Marokkaanse raddraaiers blijft moeilijk

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Jurriaan

Waren er niet meer dan voldoende mogelijkheden in de wetgeving om dit soort figuren van de straat te verwijderen?

In de praktijk is dat toch iets lastiger schijnbaar..

#2 Olav

Ik begrijp het probleem ook niet helemaal. Als er al zoveel aangiftes liggen, en als bekend is wie het hebben gedaan (dat is natuurlijk wel belangrijk), waarom worden deze jongens dan niet gewoon opgepakt?

#3 majava

Raar, maar ik heb ooit eens in een soortgelijke situatie gewoond. De groep die toen overlast bracht had alleen slechts 1 Marokkaan in hun gelederen, maar iedereen met een normaal stel hersens weet dat het niet uitmaakt waar ze nou vandaan komen. Dit soort groepjes leeft van de spanning die ze opwekken. Ook in mijn geval deed de politie niets behalve aangiften noteren en af en toe rondjes rijden in hun auto. Ik had toen mijn plan B al klaar en had een leuke groep ander tuig, uit een andere stad al klaargestoomd voor een potje schoonvegen, maar ik kon ze afbellen, want op de dag dat ik ze op de koffie had gevraagd kwam de pliesie eindelijk eens met wat materieel. Met busjes rondom de wijk en een flink aantal agenten werd alles lekker opgeveegd en sinds die dag kwamen ze nog wel, maar de echte overlast verdween.

Je kunt alles wel op Marokkaantjes afwentelen, maar je moet politie en justitie aankijken. Die zou eigenlijk al vanaf het eerste moment in moeten grijpen. Ik kan ook niet verklaren waarom de politie eigenlijk liever lui dan moe is.

#4 music_animal

Ik stel voor om het onderwerp van de zin vooraan te zetten:
Marokkaanse raddraaiers in de greep krijgen blijft moeilijk.

#5 Olav

Music Animal, “Marokkaanse raddraaiers” is in deze zin lijdend voorwerp. “(Het) in de greep krijgen” is onderwerp. Dat is nl. een geval van een werkwoord dat als zelfstandig naamwoord wordt gebruikt. Fraai is anders, maar dat heb je soms met koppen boven een artikel.

Dit geheel terzijde, natuurlijk.

#6 Toko_senang

Het is (juridisch) lastiger een overlastgever aan te pakken dan een getergde horeca-uitbater die ten einde raad iemand aan zijn mes rijgt. Maar het is vreemd dat degene die overlast veroorzaken worden gesubsidieerd, terwijl de slachtoffers te horen krijgen dat ze het zelf moeten regelen. En dan mogen we (als belastingbetaler) niet eens verwachten dat de overlast af neemt want dat is niet vast te stellen.

Je zou toch verwachten dat een overheid zich bekommert om de eerzame burger en hard optreedt tegen inwoners die zich aan God noch gebod houden, of willen ze echt dat de PVV straks de grootste partij wordt in Nederland?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*