IJslanders willen bij de EU

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Hoewel de IJslandse regering niet tot de EU wil toetreden, denken veel IJslandse burgers daar anders over. In Reykjavik demonsteerden 8000 mensen tegen het regeringsbesluit. Na de Icesave-crisis in 2009 zou een meerderheid van de IJsalndse bevolking voor toetreding tot de EU zijn.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Bolke

Zitten Verhofstad en van Baalen al in het vliegtuig?

#2 Joost

Aardig wat voor een stad met 100.000 inwoners

#3 Folkward

@2 aardig voor een land met 325.000 inwoners :P (maatje Utrecht-stad)

#4 Skyclad

Omgerekend (325k als totaal voor IJsland en 17M voor NL genomen) zou dat iets van 418k demonstranten betekenen. Dat zijn er veel, maar niet een aantal waarmee je direct kan aannemen dat de meerderheid van de bevolking voor is.

Een referendum zou een idee zijn, tenzij ze net zo ‘democratisch’ zijn als hier en geen referendum willen houden wanneer ze weten dat de uitkomst niet naar wens zal zijn (Zie ook: de PvdA). Of wanneer een referendum met de huidige grondwet daar niet mogelijk is natuurlijk.

#5 ed

Ze zijn in Ijsland eerder blij dat ze hun bankzaken nu eindelijk weer kunnen regelen zonder afhankelijk te zijn van die draghi maffia.

#6 JANC

@5: Dat is anders het tegenovergestelde van wat er in dat nieuwsbericht wordt voorgesteld. Heb jij een nieuwsbericht of iets dergelijks dat onderbouwt wat je beweert?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*