Hongarije krijgt vijf dagen om wetgeving aan te passen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (10)

#1 Bismarck

Of anders?

#1.1 pedro - Reactie op #1

Uit de reacties van de Hongaren blijkt, dat ze zich wel zorgen maken.

#1.2 Bismarck - Reactie op #1

Om mezelf te antwoorden: Of anders krijg je nog 30 dagen.

#2 weerbarst

anders geen eurogelden uit onze knip?

#2.1 pedro - Reactie op #2

De gesprekken met EU en IMF zijn vorige maand al stil gelegd. De huidige reactie van de EU komt voort uit het feit, dat de Hongaarse regering daar tot nu toe niet op heeft gereageerd. Uit de reacties van de Hongaren blijkt dat ze zich toch wel zorgen maken.

#2.2 Olav - Reactie op #2.1

Interessant. Heb je voorbeelden van die reacties, of een link?

#2.3 Bismarck - Reactie op #2.2

Eerste reactie onder het artikel:
“Thursday, 12 January, by Thomas
It should get out of the eu and tell them to get lost,this is just a part of the hooror of being a member of this insideous corrupt entity thats a misery for all countries that joined it.”

Neen, niet de Hongaren zijn corrupt, maar de EU! Nog even en ze wijten het in elkaar klateren van hun economie en de devaluatie van de Forint ook nog aan de EU.

#2.4 pedro - Reactie op #2.2

Lees het artikel maar.

“János Martonyi, Hungary’s foreign minister” “writes that the government is “open to criticism, provided it is fair and specific”, and concedes: “We were certainly not immune to error, including errors of judgement and of communication.”
“György Schöpflin, a Hungarian Fidesz MEP, also said that the Hungarian government was willing to make changes”
“he cautioned against calls for sanctions against Hungary”

Dat zijn geen uitspraken van mensen, die er op vertrouwen dat hun voorstellen geaccepteerd worden. Zij maken zich zorgen over de reacties.

#3 Bismarck

@7: Ik lees daar meer in dat ze bereid zijn tot windowdressing als ze maar geld krijgen. Want tussen jouw citaten staat een belangrijk dooddoenerzinntje dat je vergeten hebt te mee te plakken: “It is a question of interpretation”.

Wij interpreteren het anders dan jullie en komen tot de conclusie dat het allemaal best meevalt en dat jullie eigenlijk zeuren over niets, maar we willen op specifieke puntjes wel wat symbolische aanpassingen doen, als jullie maar stoppen met zeuren en ons die zak met geld geven.

Daarnaast komen ze ook met een dreigement dat je ook bent vergeten te citeren: “But he cautioned against calls for sanctions against Hungary. “The more they attack, the more they will drive people to the far-right Jobbik party in Hungary,”

Als jullie ons geen geld geven, komen de extreemrechtsen aan de macht en dan wordt het allemaal nog veel erger!

#3.1 pedro - Reactie op #3

Het blijven uitspraken van een kat in het nauw, niet van een zelfverzekerde politicus, die achter zijn eigen woorden staat en weet, dat hij goed werk heeft geleverd.

En ja, natuurlijk is dat windowdressing, want hun gedachtegoed verandert niet, maar als die windowdressing oplevert, dat zij een aantal van hun dictatoriale voorstellen niet uit kunnen voeren, kan de naam, die daar aan gegeven wordt, mij niet boeien. Naar hu eigen stemvee zullen zij het altijd als interpretatieverschillen verklaren, natuurlijk, want toegeven, dat je moreel fout zit met je eenvoudige populistische oplossingen, kost stemmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*