1. 1

  Hij heeft een heleboel beloofd en behalve het “winnen” van de Nobelprijs heeft hij nog niets bereikt. Een heleboel dingen uit het GW tijdperk zijn gewoon overgenomen, misschien met een iets mooiere naam, dat dan weer wel.

 2. 7

  Ze hebben bij politifact “niet nagekomen” wel erg opgesplits in vaagheden. Maar goed, mijn positieve kant zegt, hij mag nog drie jaar proberen te laten zien dat hij goeds in de zin heeft.

  Mijn negatieve kant zegt, hij is een gluiperige versie van Bush naar voren geschoven door dezelfde 1 partij schaduw regering.

 3. 8

  1 jaar? Zullen we er even 9 maanden van maken? 9 maanden tegenover 2 termijnen, in een turbulente periode op ALLE gebieden, met een erfenis die je je ergste politieke tegenstander nog niet zou wensen.

  Wat een achterlijk topic, met achterlijke reacties, met een achterlijk besef van tijdsgeest, economisch en geopolitiek besef, laat staan het stelsel in de VS.

  Ik ben geen Obama fanboy, maar doe even normaal zeg.

  Ga even collectief je hoofd nakijken.

 4. 9

  De Democratische partij heeft een president en een meerderheid in beide parlementaire huizen. Daarna zou ze zomaar in het Congres of het Huis van Afgevaardigen die meerderheid kwijt kunnen raken. Dus we zijn bijna halverwege een unieke mogelijkheid kwijt kan raken om haar agenda er door te drukken. Me dunk dat het hoog tijd is om de balans op te maken

  @parallax

  Wat een achterlijk topic, met achterlijke reacties, met een achterlijk besef van tijdsgeest, economisch en geopolitiek besef, laat staan het stelsel in de VS.

  Ik ben geen Obama fanboy, maar doe even normaal zeg.

  Ga even collectief je hoofd nakijken.

  O ja, jij kwam van retecool…

 5. 11

  Wat is nog zijn speelruimte? Het legaat aan deregulering en wetten (onder het mom van het Grote Boze Moslimspook doorheen gejast) en oorlogen en andere vlekjes wegwerken waarmee Bush en kornuiten hem hebben opgezadeld gaat niet in 1 termijn lukken. Wisseling van de wacht en zwart moet plots in wit veranderen. Schurkenstaten bestaan ineens niet meer. I.p.v. bommen met handen gaan schudden. Somalië, Irak en, Palestina en Iran, Afghanistan. En wie het nog begreep mag zijn vinger opsteken.

  Beleid 180º omgooien kost een paar centen. Maar bail Out heeft zijn bordje Change al leeggesoupeerd. Mooi dat health care- plan, maar hoe te betalen. Verhogen van belastingen terwijl het consumentenvertrouwen zich daar al kwartaal op kwartaal chronisch de tyfus kinkhoest?

  Hij zal ergens alles uit een kast moeten trekken om de rest van de termijn niet als Oval OfficeVulling te fungeren en aan het eind vervolgens als onbeduidend afgeserveerd…

 6. 12

  Maar neen mensen: hij heeft net het defensiebudget ernstig teruggeschroefd, en holebirechten substantieel uitgebreid.

  Raar dat er zoveel mensen in die rechtse haatprop trappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren