Hoe Monsanto aan Roundup-studies sleutelde

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Oneworld journalist Vincent Harmsen interviewt de chef conflictbeheersing van Monsanto.

Sleutelde Monsanto Company in het geheim aan wetenschappelijke studies over hun eigen onkruidverdelger Roundup? Tegenover Vincent Harmsen geeft fabrikant Monsanto toe dat er inderdaad ‘cosmetische wijzigingen’ zijn toegepast.

De antwoorden in het interview lezen als een PR-praatje van Monsanto. En als iets lijkt op een PR-praatje, dan is …..

Gelukkig verwijst het interview ook door naar relevante achtergrond artikelen.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Jip Beneck

Hoe verder als er geen diepgravend journaille meer is die die geprefabriceerde fantasyworld blootlegt waar wij domme goedgelovige ganzen steeds maar weer intrappen?

“Voordat je verder leest:
Onafhankelijke journalistiek kost veel tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 4 per maand onze missie voor een duurzame en eerlijke wereld en ontvang je OneWorld Magazine 10x per jaar!”

#2 gronk

Ohja. Oneworld. Waar ze ook gekkies als Arzu Aslan en Manju Reimer laten schrijven.

#3 Joop

@1.

Belangrijk onafhankelijke journalistiek, maar volkomen eens met de reactie van gronk. Jammer!

#4 Kacebee

De schadelijkheid van glyfosaat is enorm overdreven. Uit dierproeven blijkt het minder gevaarlijk dan keukenzout (voor dieren dan, voor planten is het wél schadelijk maar dat is ook precies de bedoeling). Het nut van het middel in het kader van de voedselvoorziening is reusachtig. Kunnen we eens met die heksenjacht ophouden?

#5 Co Stuifbergen

@4: Ik begreep dat de schadelijkheid (voor dieren) van glyfosaat alleen erg meevalt, maar dat het op de markt gebracht wordt in een combinatie met andere middelen, en die combinatie vele malen schadelijker is.

#6 Kacebee

@5: Aangezien glyfosaat het werkzame bestanddeel van Roundup is, zou ik wel eens willen weten over welke “andere middelen” het dan gaat. Kun je nog vinden waar je daarover las?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*