Hoe gaat de tussenformatie eruit zien? En wat levert het op?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 Sjiek

Tijd voor Wilders om de stekker eruit te trekken? Dat het hem allemaal een beetje ontglipt kan hem niet ontgaan zijn.

Het post 9/11 tijdperk is immers voorbij. De financiele crisis heeft er een eind aan gemaakt en het discours veranderd. Zijn stokpaard (de islam) is een uitloopmodel geworden. Een droge hoek van Beatrix en hij gaat op de bek. In de peilingen wordt de PVV door de SP overvleugeld.

Kan Wilders zijn boodschap vernieuwen zodat ze weer aansluit bij de onvrede die er heerst? Ik heb er mijn twijfels over. De eenmansconstructie blokkeert effectief de vernieuwing.

Dus vraagt Wilders zich af of het wel verstandig is om nog door te gaan. Want wie weet staat de PVV over 6 maanden op 15 zetels.

#1.1 Share - Reactie op #1

[plakaat] De firma Biereco herverbouwt hier uw coalitie [/plakaat]

#1.2 salvatore - Reactie op #1

CDA was ook een beetje dom.
Als je er slecht voor staat; kun je in de oppositie,stemmen bij spekken.
Juist dan moet je niet in de regering gaan;dat zijn bekende tendensen/wetmatigheden.
En ik meende dat ze dat ook belooft hadden,na hen ineenstorting.

Hard -leers, en ik neem inmiddels geen genoegen meer,met al datgene anders dan dat deze partij voor eeuwig en altijd;het politieke veld verlaat,en nooit meer wederkeert. Kunnen, de voormalige en huidige leden,alsnog wat van hen leven maken,en al of niet ergens anders politiek bedrijven.
Nooit meer CDA, is mijn moto, meer dan wat ook,betreffende politiek.
Zelfs ben ik pvv dankbaar voor het versnellen daarvan; Ofwel holland heeft leren kennen;MET wat voior tuig ze van doen hebben.
Hanny weet ,en wist wel beter.

Wie het ouwe niet eert is het jonge (blaadje) niet weert.

#2 Bismarck

Ik wist niet eens dat we een tussenformatie gingen krijgen. De gelijkenis met een echte formatie wordt trouwens wel overdreven. Het is niet alsof Rutte weer met verschillende partijcombinaties om tafel gaat zitten om een coalitie bijeen te zoeken.

#3 McLovin

Tja, in het meest negatieve scenario zal Wilders inzien dat hij tot in den eeuwigheid moet doorgaan als politicus om dat ik hem niet zo snel bestuurder/lid van RvC zie worden van een groot bedrijf. Om die buitenlandse subsidies binnen te harken zal hij constant de publiciteit moeten zoeken en vinden door de Islam te bashen. Dit, in combinatie met inderdaad een hele voorzichtige kentering voor wat betreft het stemgedrag, cq dalende interesse in een deel van de stemmers voor wat betreft de Islam zou Wilders niet de stekker eruit trekken. In tegendeel in ruil voor meer vergaande toezeggingen op het gebied van xenofobe ideeën (In de categorie hoofddoek verbod in de bus, verbod op dubbele nationaliteit voor ambtenaren etc) zal hij met alle bezuinigingen instemmen. Gevolg in dit zwarte scenario: CDA en vooral VVD happy omdat de economie nog harder kapot bezuinigt kan worden worden de neo-liberale leve het individu-fock de ander ideologie. Deze keer zin de werkelozen, bijstandtrekkers, werknemers, en pensioen gerechtigden ter faveure van de werkgevers helemaal de klos en daarboven op worden we een land met een licht bruin randje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*