Het verleden van Mark Verheijen

Ik was het zelf allemaal alweer vergeten, maar Bas Heijne zet het nog even op een rijtje:

Toen Geert Wilders na de slachtpartij van Breivik in de slachtofferrol schoot twitterde Verheijen: „Waren we toch bijna vergeten dat HIJ natuurlijk grootste slachtoffer is van Breivik.” Excuses volgden. Vorig jaar verklaarde het Kamerlid dat wij meer te vrezen hebben van eurofielen dan van Europa-hatend extreemrechts. Opnieuw excuses: „Van suggesties als zou Guy Verhofstadt erger of gevaarlijker zijn dan Marine Le Pen neem ik nadrukkelijk afstand.”

Toen volgde de Venlose-affaire, door Elsevier aan het licht gebracht. Vastgoedman Piet van Pol, kompaan van de van corruptie verdachte Jos van Rey, kreeg ruim baan bij de bouw van een bioscoopcomplex, nadat hij een flink bedrag in de partijkas van Verheijen had gestort. Elsevier: „[Verheijen] zegt niets te weten van de bedragen die Van Pol voor VVD-campagnes betaalde, ook al had hij hem een bedelbrief gestuurd. Hij zegt dat hij als lijsttrekker geen tijd had na te gaan van wie het geld voor zijn campagne kwam. ‘Daarvoor moet je bij de campagneleider zijn’.” Op de vraag of Van Pol het destijds zo kan hebben opgevat dat hij moest betalen voor Verheijens campagne om in Venlo de bioscoop te mogen bouwen, zegt Verheijen: „Noem mij naïef, maar ik ben integer.”

Ook leuk:

In 2012 dineerde hij in een peperduur restaurant met de toen al omstreden Jos van Rey en Piet van Pol. „Ik ben redelijk laat aangeschoven, heb me met de keuze van het restaurant niet bemoeid. […] Had het anders gekund en gemoeten? Ja. Wijn van 127 euro past niet bij de soberheid die van een bestuurder gevraagd wordt. Ik was niet op de hoogte van de prijs van de wijn.” Niettemin declareerde Verheijen een kwart van de totale dinerkosten van 2.631 euro, want het etentje was eigenlijk een soort werkoverleg tussen „de gezamenlijke partijen die de ontwikkeling van Roermond Midden-Limburg en de provincie in totaliteit waarborgen”.

Open waanlink

 1. 1

  reeg ruim baan bij de bouw van een bioscoopcomplex, nadat hij een flink bedrag in de partijkas van Verheijen had gestort. Elsevier: „[Verheijen] zegt niets te weten van de bedragen die Van Pol voor VVD-campagnes betaalde, ook al had hij hem een bedelbrief gestuurd.

  Hoe kan het dat we dit normaal zijn gaan vinden?

 2. 3

  @2: Of ze mogen kiezen: tegen de muur, of gestript van al hun bezittingen de rest van hun leven verplicht de bijstand in, waar ze worden gedwongen elk kutbaantje te accepteren tegen bijstandsniveau, en waarbij ze door door opsporingsambtenaren dagelijks helemaal opgejaagd worden of ze zich wel aan de regels houden, en niet per ongeluk 10 euro fraudeert.

 3. 4

  @3.

  Je bent het neoliberale credo vergeten, de mens is een economisch wezen. Dus zou het met het kaltstellen van Verheijen een geldverspilling zijn, zeker gezien zijn rol in de Roermondse economie waar hij veel heeft betekent voor de ondernemers. Hoewel dat natuurlijk voorbij is, zijn economische waarde is gereduceerd tot nul.

 4. 5

  Ik las net in een ander draadje dat de coalitie virtueel op 29 zetels staat (EK). Wat een stuiterende uitkomst, dat ze met dit soort Verheijen gespuis nog boven de 0 zetels uitkomen!

 5. 7

  Wat ik nou wel amusant vind aan deze affaire is dat hoe langer Verheijen aanblijft en hoe meer de hele VVD mannetjes het voor hem opnemen de groter de schade voor de VVD wordt. Met een dagelijks topic op GS over hoe lang Verheijen nog blijft betekent het dat we, en met name een stuk rechts electoraat, er elke dag aan worden herinnert wat een partij van omlaagtrappende staatskasgraaisers het toch is. Hoe langer hij aanblijft, des te beter lijkt me.

 6. 8

  Als iedereen maar tegen de muur wordt gezet, komt de onderste steen zeker niet boven.
  Ik mag hopen dat je ’t niet echt meent. Corruptie moet boven tafel komen. Zodat we allemaal zien wat er gebeurt bij een totaal gebrek aan transparantie en desinteresse in bestuur.

 7. 9

  Aan de ene kant is ieder woord dat je aan dit soort sneue figuren vuil maakt een woord te veel. Aan de andere kant kan niet vaak genoeg herhaald worden wat voor sneue, zelfvoldane leeghoofden er binnen de gelederen van de neoliberalen op het pluche te vinden zijn.

 8. 10

  @9:
  Nee, meer van de helft van de VVD-ers in het kabinet heeft smetten op het blazoen. Hoe meer nieuws erover hoe beter het is. We hebben het recht bestuurd te worden door mensen zonder schijn van belangenverstrengeling en zeker zonder corruptie. Het is verdorie geen vrijwilligerswerk.
  Persoonlijk neig ik naar het tegen de muur van #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren