Het linkse actieverleden van Rita Verdonk (via Bert Brussen)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Carlos

van links… naar rechts… van recht door zee!
wie schoonschip maakt moet zowel stuurboord als bakboord schrobben.

maar ze heeft dus geprotesteerd tégen een parkeergarage?! en deze vrouw gaat ons fileprobleem oplossen? dat neemt niemand toch meer serieus? iedereen weet toch dat als je alle auto’s in parkeergarages zet er geen files meer staan?! ik zeg altijd maar zo:
tegenstanders van parkeergarages zijn voorstanders van files!

#2 Yevgeny Podorkin

Prachtig inside stuk van VN. In 1 ruk uitgelezen. Wat een foto! “Van de eerste schreden tussen de Linksmenschen en de dingen die voorbijgaan…”.

“Had ze echt gekozen voor de linkerkant? De overtuiging zat volgens mij niet van binnen. Met haar bevlogenheid had ze net zo goed in het comité Kinderpostzegels kunnen zitten.”

Comité Kinderpostzegels?! Arm verweesd schaap tussen allemaal bevlogen softe labbekakkerige hippies (zie foto). Ergens bijhoren en toch nergens bijhoren.

“Schrok wel van de levenswandel van criminelen maar toonde tijdens bezoeken aan de Pompe-kliniek toch compassie: ‘We zaten in een aparte kamer, zonder bewaking, te praten met de meest gekke mensen. Maar ik vond het heel interessant. Je ontneemt mensen namelijk hun hoogste goed – hun vrijheid. Hoe ga je daarmee om? We schreven brieven voor hen en kwamen op voor hun rechten.”

Hè…maar wanneer is dat nou helemáál misgegaan dan wijffie?

“De overgang van ‘Rooie Rita’ naar ‘IJzeren Rita’ heeft zich geleidelijk voltrokken. ‘Natuurlijk begon het al in de gevangenis. Daar zag ik de populatie langzaam zwart kleuren.”

Tjeesus ja, vergeleken met onze witte tokkiecriminelen waren die Sambo’s inderdaad net beesten.

Rita koestert die Nijmeegse tijd nog steeds als een fijne jeugdherinnering. Met weemoedig nostalgische blik bladert ze nog regelmatig door oude BWO-documenten, waarin ook de vage foto staat….*snik

O..Rita..RITA!…KOM TOCH WEER TERUG.

Je was/ bent nog niet rijp.

#3 Bert Brussen

Ironisch niet? Uitgerekend de vrouw die heel recht door zee het gaat opnemen voor vastgoed heeft vroeger vastgoed gekraakt.

Ik verwacht een motie van wantrouwen van de PVV.

#4 Ab

Nou ja, ze zat tenminste op de foto wel “rechtsonder” ;)

#5 Carlos

Uiterst rechtsonder !

#6 MvL

@5:
Ja voor de kijker. Ze zat natuurlijk uiterst linksonder vanuit de groep gezien.
Da’s in het algemeen het probleem met links en rechts: het is maar net hoe je ervoor staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*