Het is niet de bedoeling, maar gebeurt toch: geld verdienen met ziekenhuizen door private investeerders

Reacties (6)

#1 Ernest

Waarschijnlijk zijn de inkomsten zelfs gegarandeerd: een ziekenhuis kan niet overal zomaar sluiten en moet dan natuurlijk met overheidssteun overeind blijven. Net als een bank.

#2 piet de nuttige idioot

als je de zorg toevertrouwt aan de ‘zelfregulerende markt’ moet je niet gaan piepen als een investeerder iets uit z’n investering wil halen.
Ik ben het daar totaal niet mee eens, volgens mij heb je voor zulk soort dingen een overheid, maar ik vind het zo’n rare spagaat om eerst van alles aan de markt over te laten en later te roepen ‘dat dat toch niet de bedoeling was’…

#3 bontenbal

Uiteraard heeft een ziekenhuis een nutsfunctie.
Je kan moeilijk een heel ziekenhuis sluiten.
Daarom zijn die ondernemers ook zo enthousiast: als het misgaat moet de overheid wel ingrijpen. Maar dan zijn zij allang met hun buit vertrokken.

#4 Inca

@Piet: des te meer reden om het dus wel veel onder de aandacht te brengen, toch? Te veel mensen hebben die smoesjes over ‘gecontroleerde marktwerking’ geloofd – dat we de uitwassen zouden tegen gaan. Hoog tijd om te laten zien dat vrije markt betekent dat investeerders leuke winsten maken van onze zorgpremie omdat het zo’n fijn rendement geeft – zonder dat de zorg er ook maar iets beter door wordt.

#4.1 piet de nuttige idioot - Reactie op #4

yep

#4.2 piet de nuttige idioot - Reactie op #4.1

overigens geloven de Ayn Randdebielen volgens mij niet eens in ‘gecontroleerde marktwerking’ maar in ‘zelfregulerende marktwerking’. Nog naïever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*