1. 1

  Waarschijnlijk zijn de inkomsten zelfs gegarandeerd: een ziekenhuis kan niet overal zomaar sluiten en moet dan natuurlijk met overheidssteun overeind blijven. Net als een bank.

 2. 2

  als je de zorg toevertrouwt aan de ‘zelfregulerende markt’ moet je niet gaan piepen als een investeerder iets uit z’n investering wil halen.
  Ik ben het daar totaal niet mee eens, volgens mij heb je voor zulk soort dingen een overheid, maar ik vind het zo’n rare spagaat om eerst van alles aan de markt over te laten en later te roepen ‘dat dat toch niet de bedoeling was’…

 3. 3

  Uiteraard heeft een ziekenhuis een nutsfunctie.
  Je kan moeilijk een heel ziekenhuis sluiten.
  Daarom zijn die ondernemers ook zo enthousiast: als het misgaat moet de overheid wel ingrijpen. Maar dan zijn zij allang met hun buit vertrokken.

 4. 4

  @Piet: des te meer reden om het dus wel veel onder de aandacht te brengen, toch? Te veel mensen hebben die smoesjes over ‘gecontroleerde marktwerking’ geloofd – dat we de uitwassen zouden tegen gaan. Hoog tijd om te laten zien dat vrije markt betekent dat investeerders leuke winsten maken van onze zorgpremie omdat het zo’n fijn rendement geeft – zonder dat de zorg er ook maar iets beter door wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren