Het historisch besef van de PVV

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Het historisch besef van de PVV

De PVV denkt dat de slag bij Arnhem een succes was…

0

Reacties (133)

#1 Domino

De slag om Arnhem zelf was geen succes (het uiteindelijke doel), maar de weg er naar toe heeft wel de bevrijding van grote delen van Zuid-Nederland veroorzaakt, immers in ijltempo moesten alle bruggen over de rivieren worden veroverd en dat is wel gelukt, op de laatste na (de bekende brug te ver). Deze strop heeft ook grote nadelige gevolgen gehad voor de gehele opmars in het westen.

Ik zag net een interview in Slotervaart over 5 mei en de beleving van de bewoners aldaar, maar dan is deze misser pinuts.

Het blijft wringen, helemaal als het over spijkers op laag water gaat of een slip van de pen.

#2 Arnoud

De PVV heeft weer een aflevering van School TV gemist.

Als service.

#3 Bismarck

Bij Operation Market Garden leverden de Polen een substantiele bijdrage aan manschappen, strijd en slachtoffers.

Polen?

#4 Domino

Inderdaad, toen de oorlog echter voorbij was beten ze alsnog in het stof: in het daarna communistische Polen waren ze niet welkom. Ze dachten mede te strijden voor een vrij Polen, maar daar dachten Stalin en zijn Russen anders over….

#5 Eurocraat

@4: en Churchill en Roosevelt, die Polen zonder pardon aan de Sovjets verkwaselden.

#6 bougeluk

@5 Hoe zo verkwanseld? misschien was het zo dat Stalin West Duitsland aan de Amerikanen heeft verkwanseld.

#7 bougeluk

Volgens mij heeft PVV probleem met het feit dat er vanuit de komitee 4&5 mei pogingen worden ondernomen om migranten bij de dodenherdenking en de bevrijdingsdag te betrekken. Het komitee wringt zich in allerlei bochten om aan te tonen dat bij debevrijding van NL ook Marokkanen, surinamers en antillianen mee vochten. feitelijk klopt dit, maar ed bijdragen van de noemde groepen ontstijgt niet een voetnoot in de geschiedenis van 40/45.
Het lijkt dan ook handig om andere manieren te zoeken om nl-geschiedenis ook voor migranten toegangkelijk te maken

#8 KnapZak

De Polen kregen overigens nog de schuld van het mislukken van de Slag om Arnhem, geheel conform wat je in zo’n geval met Polen doet.

Pas 40 jaar na zijn dood kreeg de Poolse generaal Sosabowski een soort eerherstel zijnde een “Bronzen Leeuw” van Bea.

Misschien een leuk idee voor Wilders als ie de geschiedenis weer eens herziet om het mislukken van de Slag om Arnhem alsnog geheel aan de Polen te wijten, Polen waarvan er immers steeds meer dit land binnenkomen enzo.

#9 Bismarck

@5/6: Waarom spreken we van verkwanselen. Er is gewoon netjes onderhandeld over wie het waar voor het zeggen kreeg. Goeddeels kwamen die invloedsspheren ook overweg met de gebieden die daadwerkelijk door de verschilende geallieerden bezet/bevrijd waren. De belangrijkste “verkwanselingen” betroffen half Wenen en half Berlijn, die Stalin aan het Westen kado deed (had ie vrij snel spijt van).

#10 Arnoud

@ 9: netjes onderhandeld? Het is maar wat je netjes noemt om in Jalta over de hoofden van landen en bevolkingen heen Europa te verdelen, zeker als je de verklaring van de Verenigde Naties over soevereiniteit van staten leest. Het is natuurlijk ‘real politik’, maar om het netjes te noemen, mwoah.

#11 Bismarck

@10: De VN bestond nog niet ten tijde van Jalta en de staten die daar om de tafel zaten, hadden het ook werkelijk op het continent voor het zeggen toen ze Nazi-Duitsland hadden opgerold.

Frankrijk mocht voor de gezelligheid meespelen (van het Westen om een extra taartpuntje uit SU-handen te houden, van Stalin omdat de Fransen gelijk dachten over bestraffing en herstelbetaling).

#12 Bismarck

@10: Het kon trouwens nog wel banaler.

#13 jelle

Inderdaad tenenkrommend, zo’n PVV-lullo die maar wat opschrijft.
Hetzelfde merk ik bij Staatssecretaris?! Jet Bussemakers(PVDA).
Die gaarne haar medewerking gaf aan de NMO, afgelopen 4 mei, om maar vooral te benadrukken dat Marokkanen een groot aandeel hadden aan onze bevrijding.
Een NMO-medewerker kwam zelfs met het getal van 70.000 gesneuvelde Marokkanen voor de bevrijding van Europa.
Lees en huiver:
“Ik zie het gewoon als een vergeten verhaal waar te weinig mensen weet van hebben. Er zijn tijdens WO2 zo?n 70.000 Marokkanen gesneuveld voor onze vrijheid, waar de PVV en TON het zo graag over hebben. Dat zijn 50.000 Marokkanen meer dan Nederlanders.”

Hierbij wat uitgebreider info voor die gesubsidieerde leugenaars.

“The total of Goumier casualties in World War II from 1942 to 1945 was 8,018 of which 1,625 were killed in action.”

“De novembre 1942 à mai 1945, ils ont eu :

– 67 officiers, 104 sous-officiers, 1454 goumiers tués ou disparus ;

– 115 officiers, 285 sous-officiers, 5993 goumiers blessés ;

soit, au total, 8018 personnels mis hors de combat.

1625 gesneuvelden, dus.
Het aantal gevallenen vòòr de periode november 1942 was kennelijk te verwaarlozen.
Ook voor die farac.org-site.

En die Bussemakers(PVDA) wil dat Marokkanengelieg bij onze kindertjes er in pompen?
Gekker moet het echt niet worden.

#14 KnapZak

Mee eens. En daar wil ik nog aan toevoegen, dat, om meer indruk te maken, willen die PVV’ers nog enige indruk op mij maken en nog enige impact hebben, dan dienen ze zich eerst bij tienduizenden van de dichtsbijzijnde rots te werpen, als lemmingen. Want het gaat natuurlijk om de absolute hoeveelheid lijken en die absolute hoeveelheid valt tot op heden nog een beetje tegen.

#15 jelle

Mee eens.
Met dat lemmingen-verhaal.
Figuren als die NederlandseMoslimOmroep-ers, Bussemakers(PVDA), Besseling(PVDA) zal ik ècht niet tegenhouden als ze hun eigen graf graven.
En zich daar vol overgave in willen storten.
Ik zou ze nog geen zetje willen geven.
Aan dat soort volk wil ik mijn handen niet vuil maken.

#16 Domino

Er werd al gesteld dat die Marokkanen in dienst waren van het Franse leger om wat te verdienen, wat in eigen land als bekend niet mogelijk is/was.

Is dat eh, ook die, eh, Bussemaker, die, eh, ook de thuis, eh, zorg om zeep, eh, geholpen heeft en zich, eh bijna, eh wekelijks, eh, moet komen, eh verantwoorden in het , eh, eh, parlement?

#17 bougeluk

@13 heb je soms probleem met het feit dat marokkanen mee vochten in 2de wereldoorlog of zo. er hebben idd 70.000 marokkanen mee gevochten op europese gebied. het lijkt er op dat je achteraf dit feit wilt deleten.

#18 jelle

@17
U heeft kennelijk niet goed gelezen.
Probeert u het nog eens.

#19 jelle

@17
Ik zal u wat helpen.
“Four Moroccan groups (regimental-sized units) served with the Allied forces during World War II. They specialised in night raiding operations, and fought against the forces of Fascist Italy and Nazi Germany during 1942-45. Goumier units were also used to man the front lines in mountainous and other rough terrain areas, freeing regular Allied infantry units to operate along more profitable axes of advance.”

4 Marokkaanse Regimenten dus.
Een totaal van 20.00 man.
Geen 70.000, dus.
Allemaal terug te vinden op wikipedia.

En 1625 gesneuvelde Marokkanen.
Geen 70.000 dus.

Als u wilt dat ik vreeslijk de pest krijg aan het gelieg v/d NMO, Bussemakers, of aan Marokkaans gelieg, slaagt u daar zeer wel in.

#20 Chris

@19

tjonge jonge, we gaan hier een beetje met getallen smijten om te kijken of er wel of niet “gelogen” wordt.

nou, dan ken ik er ook wel 1: aan geallieerde zijde vocht de Prinses Irene Brigade mee; sterkte schommelde tussen 1200 en 3500 man.

Zal ik nou maar concluderen dat Marokkanen meer hebben bijgedragen aan de bevrijding van Europa dan Nederlanders?
Oh nee, want ik ben natuurlijk vergeten dat er 12 miljoen Nederlanders in het verzet zaten!

wat een gezeik allemaal.

#21 bougeluk

heb je zelf die info toegevoegd aan wiki?
ik denk niet dat ik noodzakelijk ben om je haat nog te versterken. je 1ste stuk spreekt wat dat betreft voor zich. maar als ik wat kan helpen doe ik het graag. ik zou zeggen tot uw dienst: er hebben 77000 marokkanen mee gevochten in franse leger in 2de wereld oorlog en niet alleen maar 70000.

#22 jelle

@20
Het gezeik is begonnen met op 4 mei 2003 kransvoetballende Marokkaantjes.
Voor 4 mei 2004 moesten er 17 dooije Marokkanen op ’n kerkhof in Zeeland, die zogenaamd ons land bevrijd hadden er bijkans bijgesleept worden.

Dan pas zouden de Marokkaanse kransvoetballertjes RESPECT krijgen voor de door de Nazi’s vermoorde Nederlanders.

Zeik niet.

#23 jelle

@21
Ach gut.
de info van Wikipedia deugt opeens niet?
En ik zou die info vervalst hebben?
Geef ik je nogmaals die andere link.

Ik zou zeggen, probeert u beslagen ten ijs te komen.
Geeft u mij uw eventueel te verifiëren cijfers, gegevens.
Ik wacht in spanning af.
Nogmaals,
Als u wilt dat ik vreeslijk de pest krijg aan het gelieg v/d NMO, Bussemakers, of aan Marokkaans gelieg, slaagt u daar zeer wel in.

#24 jelle
#25 bougeluk

hmmmmmm je hebt mooie linken bij elkaar verzameld. maar dat soort info is voor mij te licht. ik wacht tot je een verwijzing gaat maken naar de site startgaskamersopnieuw.com

#26 KnapZak
#27 pedro

Beste jelle, nu je toch zo over cijfertjes begint, vind ik het erg vreemd, dat je de opdracht van mw Bussemaker, om dat nu eens netjes uit te zoeken, niet kunt waarderen. ben je bang, dat de door jou gegeven cijfers niet kloppen, of ben je gewoon bevoordeeld als het woord Marokkanen valt?

Maar je bent er wonderwel in geslaagd om de discussie totaal van het onderwerp van het artikel af te draaien. En ik denk, dat dat de enige bedoeling van je reactie was. Of ben je zo iemand, die er geen genoegen mee neemt, wanneer een discussie niet over moslims gaat?

Heb je over het onderwerp van het artikel ook nog wat te melden?

#28 wout
#29 Bismarck

Lopen #13-#25 een beetje te pingpongen over het precieze aantal marrokkanen dat meevocht/sneuvelde in WO2, terwijl de PVV nog niet door heeft bij welke kant Nederland hoorde in WO2 (dat lijkt me toch ietsje essentieler).

#30 pedro

@wout: wat zullen de Vietnamese en Iraakse vrouwen, die door Amerikanen verkracht werden en worden blij zijn met het feit, dat jij weet te melden, dat zij marrochinated zijn, en dat die term op basis van één incident is ontstaan…

#31 wout

@30

Als jij een groep serieverkrachters wil herdenken, ga je gang. Het siert je.

#32 wout

@30

Kijk, heel veel soldaten zijn klootzakken, maar deze wilde ik je niet onthouden.

#33 jelle

Beste Pedro,
Ik heb geen hekel aan Marokkanen.
Ik zei toch:
“Als u wilt dat ik vreeslijk de pest krijg aan het gelieg v/d NMO, Bussemakers, of aan Marokkaans gelieg, slaagt u daar zeer wel in.”

Als de NMO met ’n flut-verhaaltje Bussemakers weet te overtuigen, vrees ik het ergste voor haar verstandelijke vermogen.
Mijn cijfers kloppen, kom jij maar met het tegendeel.
En onderbouw ze, nèt zoals ik doe.
Over de wandaden v/d Goumiers in ww2 heb ik ’t nog niet eens gehad, is nèt door iemand anders gedaan.
En dan zeg jij dat ’t maar over 1 incident ging?
Dan lieg je.
Geschiedsvervalsing is je dus niet vreemd.

Overigens, speciaal voor m’n linkse vriendjes hier, Franco koesterde het Spaans-Marokkaanse Vreemdelingenlegioen aan z’n hart.
Die tulband-soldaatjes wisten wel weg met de links-republikeinse mensjes in de Spaanse Burgeroorlog.
Kijk,
Pedro, als je goed leest op@13 en @19 kun jij, van mijn kant, geen onvertogen woord lezen over die Goumiers, die bij de Geallieerde Strijdkrachten meevochten.

Maar jij haalt er weer “moslims” bij.
Goed dan.
Tienduizenden moslims, in de Balkan, van Srebrenica tot Pristina, tot Tsetsjenië aan toe, hebben zich in WW2 aangesloten bij de SS.
Om naar hartelust Joden en andere ongelovige honden af te slachten.
Maar dat waren natuurlijk geen moslims, toch, die volgelingen van de Groot-Moefti van Jeruzalem en Adolf Hitler.

#34 KnapZak

Ja ook 22000 nederlandse vrijwillers bij de Waffen-SS.

En die waren grotendeels blond, blauwe ogen, niet-moslim en vonden de nederlandse normen en waarden heel belangrijk. En waard om voor te vechten.

Ze hebben ook naar hartelust geslacht en gemoord.

En nou?

#35 Domino

Marokkanen kunnen maar niet positief in het nieuws komen, zelfs niet als ze verantwoordelijk zijn geweest voor de totale bevrijding van het Europese continent in WOII en de totale redding van de Europese en Nederlandse economie in de loop van de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw.

Ook hun beloning, eeuwig durende uitkering van een sociaal minimum-inkomen aan deze voormalige gastarbeiders en hun gehele overgekomen familie, vrienden en dorpsgenoten, vermag hun tij niet te keren. Ze blijven maar miskend, beledigd en niet ge-integreerd.

Je vraagt je in gemoede af wat de oorzaak toch mag zijn van dit harde lot dat dit trotse volk blijft treffen. Niet voor niks gaan ze er prat op waar ook levend, werkend of steuntrekkend toch bovenal Marokkaan te zijn en te blijven.

#36 jelle

@34
Als jij die Nederlandse SS-ers als verdedigers van Nederlandse normen en waarden betitelt, ben jij het prototype v/d NSB-er.
Die zeiden hetzelfde.
Ben je nou zo dom of ben je ’n nazaat van die hufters?

#37 wout

@34

Ik herdenk die lui niet op 4 mei, althans niet in positieve zin.

#38 bougeluk

@33 zo te leen ben je goed geinformeerd. Misschien heb je dan het antwoord op deze vraag: welke groot Moefti volgden alle die Katholieken en andere christenen die hitler een handje hebben geholpen

#39 bougeluk

@28 handig link hoor, staat uitgebreid hoe misdadig die Marokkaanse soldaten niet waren. Alleen jammer dat hun baas min of meer daartoe opdracht heeft gegeven. helaas is die baas geen marokkaan. dat maakt het verhaal te fransachtig

#40 KnapZak

Ik ben geen nazaat van die hufters maar ik ontken hun bestaan ook niet.

Als iemand denkt dat de NSB en de Nederlandse vrijwilligers bij de Waffen-SS iets tegen Nederland hadden, dan heeft die iemand dat mis.

Dat het mijn Nederland niet was, dat is een feit. Maar het was Nederland dit en Nederland dat.

Ze hadden ook een groet “Hou Zee”.

“In een vergadering te IJmuiden besluit van Geelkerken zijn toespraak met gestrekten arm en roept de stampvolle zaal toe: Hou Zee! De IJmuidenaren, die door het wonen aan de zee den band met de roemrijke historie hebben bewaard, begrijpen direct de bedoeling. Den groet van De Ruyter en Tromp kennen zij natuurlijk nog, en als één man veert de zaal recht overeind en beantwoordt den spreker eveneens met ‘Hou Zee!’ In korten tijd gaat het ‘Hou Zee!’ door alle kringen en groepen der Beweging.[1] “

En de NSB was een “beweging”. Hun tijd ver vooruit dus.

Het waren trotse blonde Vaderlanders. 22000 vrijwillig in de Waffen-SS en God weet hoeveel verraders in de NSB en on the side. Dusdanig georganiseerd dat we meer dan 100.000 joden hebben weten te ruimen, wij Nederlanders. Terwijl een volk als de Denen al hun joden gewoon het land hebben uitgesmokkeld in plaats van ze voor 7,50 gulden aan de Duitsers te overhandigen, wat hier in Nederland de gewoonte was.

Dus lul niet over die moefti met zijn 10.000 nazi moslims terwijl wij Nederlanders massaal beulswerk voor Hitler hebben uitgevoerd.

#41 jelle

@40
Dom dus.

#42 KnapZak

Ik denk dat de gemiddelde bacterie in mijn reet meer hersencellen heeft dan jij.

#43 KnapZak

Excuses ik bedoel “weet zeker” ipv “denk”.

#44 jelle

@42,43
Ik denk eerder dat jouw hersencelletjes aangevreten worden door iets vreeslijk schadelijks.
Daar wil ik zelfs onschuldige bacteriën niet eens de schuld van geven.

Maar vertel eens,
hoe kom je erbij om Nederlandse SS-ers als verdedigers van de Nederlandse Zaak te betitelen?
En niet diegenen die wegens verzetsdaden tegen de Nazi’s, als verdedigers v/d Nederlandse zaak, door de Nazi’s terechtgesteld werden, in KZ-lager mochten kreperen?
Hoe ziek is jouw geest dan?
Of ben je zo opgevoed?

#45 pedro

@wout#31: Wie heeft het over herdenken? Jij komt met de term marrochinated aan. Ik lees die link en denk: dat gebeurt in iedere oorlog. Ik heb niks gemeld over herdenkingen.

#32: Ach zielig hoor. Nog een linkje over Marokkaanse soldaten. Ik zou zeggen: zoewk eens op op de termen rape en war in google en kijk eens tot welke pagina je door moet bladeren voordat je bij berichten over Marokkanen komt. Misschien begin je dan te snappen wat ik bedoel. Hier heb je een goed plekje om een begin te maken van je hier opgeschreven vooroordelen af te komen.

@jelle#33: “Mijn cijfers kloppen, kom jij maar met het tegendeel”. Doe niet zo flauw, jelle. Ik heb je gevraagd, waarom je je tegen het onderzoek van Bussemaker keert, waaruit moet blijken of je cijfers juist zijn? Ik dacht dat je bklij zou zijn met zo´n onderzoek. Ik heb niet beweerd, dat je cijfers onjuist zijn. Ik heb je ook gevraagd of je over het onderwerp van het artikel nog iets te melden had, maar dat is blijkbaar te veel gevraagd van je.

“Over de wandaden v/d Goumiers in ww2 heb ik ’t nog niet eens gehad, is nèt door iemand anders gedaan. En dan zeg jij dat ’t maar over 1 incident ging? Dan lieg je”. Nee, dan laat jij nu zien, dat je niet kunt lezen. Ik heb de link van jelle gelezen. De term ´marochinated´ is slechts van één specifiek in de wikipedia genoemd incident afkomstig. Dat je daar nog andere situaties bij wil betrekken bewijst alleen maar meer, dat je de wiki niet hebt gelezen en je dus maar gewoon wat uit je onderbuik zit te lullen.

“Maar jij haalt er weer “moslims” bij”??? Pardon? Jij begint het over Marokkanen en de NMO in een link over het historisch besef van de PVV over de Slag bij Arnhem en dan verwijt je mij oer moslims te zijn begonnen? Maar ja, dat je slecht kunt lezen schijn je in bijna iedere zin te willen bewijzen.

“Tienduizenden moslims, in de Balkan, van Srebrenica tot Pristina, tot Tsetsjenië aan toe, hebben zich in WW2 aangesloten bij de SS”. Prachtig argument. Een beetje dom, als je de slechtheid van moslims aan wilt tonen, dat wel, want er waren 1 miljoen SS-ers. buiten die tienduizenden moslims waren dat praktisch allemaal christenen. het liojkt wel of je een beetje selectief bent in de dingen, die je leest. Je leest alleen die dingen, die je vooroordelen bevestigen en denkt daar verder maar niet over na.

#44: “hoe kom je erbij om Nederlandse SS-ers als verdedigers van de Nederlandse Zaak te betitelen?” Je moet toch echt eens een beetje leren nadenken, jelle. Hoe zou het nu komen, dat knapzak de Nederlandse SS-ers als verdedigers van de Nederlandse zaak opvoert. Zou dat misschien kunnen komen, doordat jij de tienduizenden Arabieren, die zich bij de SS aansloten, als een goed voorbeeld, van hoe moslims zijn, en de alleen al 77.000 Marokkanen, die aan de geallieerde kant mee vochten, niet? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de andere Arabieren, die aan de geallieerde zijde mee vochten. En dat er meer Nederlanders bij de SS zaten dan Marokkanen, terwijl Marokko meer inwoners heeft en zij ten tijde van de Tweede Wereldoorlog meer reden dan de Nederlanders hadden om zich bij de Duitsers aan te sluiten (Marokko was toen nog een Franse kolonie), daar mag ook niets van gezegd worden? Nee, dan ga je het meteen over het Nederlandse verzet hebben, want dat onderwerp wil je niet bespreken.

En daarmee is het cirkeltje rond. Want daar begon je ook al mee. Één zinnetje over een PVV-er, die uit zijn nek lult, maar daar wil je het eigenlijk niet over hebben, dus leidt je de aandacht af door over de NMO, Jet Bussemakers en Marokkanen te beginnen. En als je dat dan nog eens met feitelijke juistheden zou doen, maar je doet net alsof Jet Bussemakers volgend jaar het herdenken van Marokkaanse soldaten tot het hoofdthema van de dodenherdenking wil maken, terwijl zij naar aanleiding van het interview op de NMO op 4 mei heeft laten weten, dat zij slechts de rol, die door Marokkaanse soldaten is gespeeld tijdens de bevrijding van ons land, wil laten onderzoeken.

#46 wout

@39

Ik lees daar met de beste wil geen opdracht in.

@45
De hele kwestie gaat toch over de Marokkaanse bijdrage aan de oorlog? Ik twijfel niet aan hun opoffering voor de goede zaak, er kleeft echter een naar smaakje aan de herdenking van een bepaalde groep soldaten die kennelijk buitensporig veel verkrachtte. Misschien is het hele verhaal niet eens waar, dat neemt de smaak echter nog niet weg.

#47 pedro

@46: de hele kwestie gaat over de slag bij Arnhem en de PVV. Die Marokkanen zijn er in deze discussie bij gesleept om het dar niet over te hoeven hebben.

Maar buiten dat is de opmerking “er kleeft echter een naar smaakje aan de herdenking van een bepaalde groep soldaten die kennelijk buitensporig veel verkrachtte” wel erg laag. Een link naar een verkrachtingszaak in Italië zegt immers niets over de Marokkanen, die bij de bevrijding van Nederland mee hebben gevochten (en als we hier al Marokkanen gaan herdenken, zijn dat niet de Marokkanen, die in Italië, of waar dan ook ter wereld, meisjes hebben verkracht). Daarom ook probeer ik je uit te leggen, dat verkrachtingen in iedere oorlog binnen iedere groep soldaten voorkomt en dat dat dus niet een specifieke Marokkaanse kwaliteit is. ik kan het je nog sterker vertellen: er zijn zelfs Amerikaanse / Canadese / Engelse / enz soldaten geweest, die bij de bevrijding van Nederland Nederlandse meisjes hebben verkracht. Toch herdenken we alle bevrijders op die dag, ondanks de vieze smaak, die aan die verkrachtingen zit. Misschien komt dat wel, omdat we de bevrijders herdenken op 4 mei, en niet de verkrachters, anders had 5 mei wel bekend gestaan als verkrachtingsdag.

#48 wout

@47

Ja, bedek het maar met de mantel der liefde. Denk je nou echt dat dat twee verschillende groepen Marokkanen zijn geweest? Dat er voor elke veldslag nieuwe soldaten werden ingevlogen?

Het verhaal is wellicht volkomen onzin, maar er staan wel degelijk meerdere incidenten vermeld. En natuurlijk hebben Amerikanen en Canadezen ook verkracht, rotte appels heb je altijd. In dit geval gaat het echter om de schaal van de gebeurtenis.

En leuke poging om de twee zaken te scheiden, maar dat kan natuurlijk niet.

Maar goed, onderzoek naar de zaak kan alleen maar toegejuigd worden.

#49 pedro

@48: ja wout, de Marokkanen, die in Italië vochten, waren andere Marokkanen, dan de Marokkanen, die hier mogelijk gevochten hebben. Ze konden moeilijk op 2 plaatsen tegelijk zijn. Of dacht jij soms, dat ze die Marokkanen heen en weer vlogen tussen de 2 verschillende fronten? Heeft dus niks met toedekken met de mantel der liefde te maken, maar gewoon met een beetje realiteitszin.

Het verhaal over Montecasino is beslist geen onzin, want dat is verder meer dan goed genoeg gedocumenteerd. De overige verhalen over deze ene specifieke groep Marokkaanse soldaten (je hebt in je link toch wel gezien, dat er daarnaast al minimaal 2 heel andere groepen waren, waar dit soort verhalen niet de ronde over doen, of heb je dat selectief over geslagen?) zijn misschien onzin, hoewel ik daar zelf weinig twijfels over heb. Rotte appels vindt je ook onder Marokkanen.

Oh ja. In #46 noemde je ook nog eens, dat jij met de beste wil van de wereld geen opdracht kon lezen van de Franse bevelhebber om zo beestachtig te keer te gaan. En formeel heb je daar gelijk in, maar de vrijbrief, die de Franse generaal Juin aan de troepen gaf, komt daar toch wel erg dicht in de buurt hoor. Op de ochtend van de 14e mei 1944, de dag van de aanval proclameerde generaal Juin: “Soldaten! deze keer is het niet alleen de vrijheid van jullie landen, die ik aanbied, als jullie deze slag winnen. tot het toebehoren van de vijand horen vrouwen en huizen, één van de beste wijnen van de wereld, en er is goud. Dat alles is voor jullie als jullie winnen. Jullie moeten alle Duitsers tot op de laatste man vermoorden en tot iedere prijs doorstoten. wat ik jullie heb gezegd en beloofd, zal ik handhaven. gedurende 50 uur zullen jullie de absolute meesters zijn van alles wat jullie daar bij de vijand vinden. Niemand zal worden gestraft voor wat hij doet en niemand zal jullie rekenschap vragen voor wat jullie mee nemen”.

Dat is geen opdracht, nee…

#50 Bismarck

@48: Zet die schaal dan eens af tegen wat de Russen en Polen hebben gedaan in Pruisen ’45, als je zo graag op grond daarvan onderscheid wil maken.

#51 Domino

In elk geval waren het niet die met kransen voetballende tasjes rovende kut-marokkanen, want dat zijn hele andere marokkanen.

Er moet steeds iets mis zijn gegaan bij elke volgende generatie. Zou het door het fijnstof komen? Of het massaal wonen in de zelf gemaakte achterstandswijken?

#52 pedro

Dat heb je helemaal verkeerd gezien, domino: er hoeft tussen generaties helemaal niets mis te gaan. Die met kransen voetballende tasjes rovende kutmarokkanen zijn de afstammelingen van Montecassino. De rest (de overgrote meerderheid) stamt af van gewone Marokkanen. Maar het kan ook best mis gaan tussen generaties. Zo kan ik me best voorstellen, dat jij een heel genuanceerd denkende vader hebt.

#53 KnapZak

Ik ben de laatste om trots te zijn op Nederland. Nederland, het land met 100.000 NSB’ers en 22.000 vrijwilligers bij de Waffen-SS. Het land dat meer dan 100.000 joden op de trein hielp naar de crematoria.

Het land dat massaal de andere kant op keek.

Die 77.000 Marokkanen die tegen de NAZI’s vochten mogen wat mij betreft best herdacht worden, ook al vielen hun slachtoffers niet op NL grondgebied.

Wij Nederlanders hadden trouwens ook 1.500 man bij de Prinses Irene Brigade. Ook niet vergeten.

Ik denk dat als ik het historisch besef van jelle optel bij dat van de PVV dit ongeveer gelijk is aan het historisch besef van een fruitvlieg.

#54 jelle

@Pedro
Iemand die 20.000 Nederlandse SS-ers neerzet als verdedigers van de Nederlandse zaak is een NSB-er.
Kan ook ’n nazaat van dat krapuul zijn, of iemand met ’n volkomen verknipte geest.
Iemand die dat soort verdedigt kan ik niet anders betitelen als geschiedsvervalser, beter nog oplichter.
Ik houd mij in.

Bussemakers had ’t niet over ’n onderzoek naar de waarheid over de Goumiers.
Bussemakers vond dat er onderzocht moest worden hoe de fabeltjes, zoals verteld door de heren v/d NMO ingepast konden worden in ’n lespakket.

Er hebben geen 70.000, maar 20.000 Marokkanen meegevochten tegen de Nazi’s.
Er zijn geen 70.000, maar 1625 Marokkanen gesneuveld.

De PVV, die door een of ander stoethaspeltjes-verhaaltje over de Slag om Arnhem zichzelf kennelijk onsterfelijk belachelijk wil maken, zou eens goed bij zichzelf te rade moeten gaan over wat voor stuntelaars er bij die partij zitten.

Doe nou niet flauw,Pedro.
Geef mij nou even de bronnen waar jij die 77.000 Marokkanen vandaan haalt.

#55 KnapZak

Wat ben jij eigenlijk een walgelijk ventje. Daar wel eens over nagedacht?

Die 100.000 NSB’ers en die 22.000 vrijwilligers bij de Waffen-SS waren nog vaderlandslievender dan TON.

Zulks zijn de FEITEN.

Hoogste tijd dat dat eens onderwezen wordt.

#56 KnapZak

Hun vieze vuile krantje heette “Volk en Vaderland”.

Vaderlandslievender kan het niet.

#57 KnapZak

En meer dan 100.000 joden hebben deze vaderlanders naar de crematoria verscheept. Ik geloof niet dat we de Marokkanen een dergelijk vergrijp kunnen verwijten. Jij wellicht wel, maar jij hebt dan ook het historisch besef van een vlo.

#58 jelle

@55
“Die 100.000 NSB’ers en die 22.000 vrijwilligers bij de Waffen-SS waren nog vaderlandslievender dan TON.”

Zoals ik al vermoedde, afstervend NSB-ertje?
Of ’n nazaat?
Of de medicatie niet op tijd ingenomen?

#59 KnapZak

Ben jij wel goed bij je hoofd mafketel?

Ik denk namelijk dat jij niet goed snik bent.

#60 KnapZak

Zijn er nog vragen?

#61 Domino

Uit de Wiki:

[De tweede aanval (17 mei – 19 mei), uitgevoerd ten koste van zeer zware verliezen onder de Poolse troepen, werd door de Polen uitgevoerd met hulp van Franse hulptroepen, gerekruteerd onder de Algerijnse en Marokkaanse bergbewoners, verdreef de Duitsers (de genoemde eerste luchtlandingsdivisie) uit de heuvels rondom het klooster en omsingelde deze bijna. Op 18 mei slaagde een verkenningseenheid van de Poolse ulanen erin om de ruïnes van het klooster te bezetten. De verovering van Monte Cassino maakte de opmars van Britse en Amerikaanse troepen naar Rome mogelijk. Rome viel op 4 juni 1944. Bij de gevechten zijn 105.000 geallieerde en 80.000 Duitse troepen betrokken geweest. 20.000 Duitse en 54.000 geallieerde troepen werden hierbij gedood, gewond, of raakten vermist.

Monte Cassino en het Poolse nationale bewustzijn.
In de definitieve aanval op de Duitse stellingen werd de hoofdrol gespeeld door het Tweede Poolse legerkorps van generaal Anders. Van deze Poolse soldaten sneuvelden er ongeveer 4.000. In het Poolse nationale bewustzijn wordt grote betekenis toegekend aan deze slag, want dit was voor de Poolse troepen aan het Westfront in Europa één van de grootste overwinningen op de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog.]

Naar aanleiding hiervan heb ik Jet Ophefmakers gevraagd de Polen het meedoen van Franse hulptroepen, waaronder berg-Alegrijnen en berg-Marokkanen (Berbers) te laten onderzoeken, zodat ze ook daar in het juiste daglicht worden gesteld. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat op 4000 gesneuvelde Polen de rol van de Berbers (berg-Marokkanen ooit gehaat door Koning Hassan en later door hem naar Nederland gestuurd) onder het tapijt wordt geveegd. Indien Polen niet bereid is de rol van deze dappere krijgers te eren, zal het NIOD ook hierover worden gevraagd een onderzoek te doen. Jet Ophefmakers heeft al laten weten het er niet bij te laten zitten. Desnoods via de EU zal Polen gedwongen worden de rol van deze Marokkaanse en Algerijnse hulptroepen in de geschiedenisboeken van dat land op te nemen.

De ambassadeur van Polen zal in kennis worden gesteld van haar actie.

#62 jelle

@61
4000 Polen gesneuveld, alleen al bij Monte Casino?
Is toch veel minder dan dat totaal van 1625 Maroc-gesneuvelden over de hele ww2?
Die Polen moeten ook niet teveel praatjes krijgen.
Het Nieuwe Rekenen zal natuurlijk ook onmiddelijk opgenomen moeten worden in het lespakket zoals voorgesteld door Jet.
Orwelliaans Reken-Onderwijs gaat het helemaal maken.
1625-4000=70.000
Dat weet ieder kind toch?

Goeie bal @ Domino

#63 pedro

@jelle: kun je zelf niet googelen jelle? Toen ik 77.000 tikte schoot mijn vinger wat uit. Ik bedoelde natuurlijk slechts 70.000 en ik moet toegeven, dat dat nuiet geheel klopt. Ik deed dat uit mijn geheugen. Die 70.000 sloeg alleen op de
Marokkaanse soldaten, die in Italië mee hebben gevochten aan de zijde van de geallieerden. Aan het begin van de oorlog verdedigden al 30.000 Marokkanen ons grondgebied, op het moment, dat de Amerikanen er eigenlijk nog helemaal geen probleem mee hadden dat de nazi´s ons land bezetten. En voor iemand, die onze verzetshelden zo graag noemt als jij, komen deze gegevens ook nog eens uit een volkomen betrouwbare bron.

“Bussemakers had ’t niet over ’n onderzoek naar de waarheid over de Goumiers”??? Pardon. Op nu.nl kun je daar over lezen: “Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) doet momenteel onderzoek naar de rol van allochtonen bij de bevrijding. Met haar uitspraken liep Bussemaker vooruit op de uitkomsten van dit onderzoek, dat in het najaar klaar zal zijn, aldus een woordvoerster van de staatssecretaris”. Dat onderzoek loopt dus al lang. Wat zit je te zeuren. je moet bij je nieuwsinformatie niet alleen luisteren naar wat de PVVers verkondigen, en dat toch zeker niet in een reactie onder een artikel, waaruit blijkt, dat die PVVers het met de waarheid niet zo nauw nemen.

En het is trouwens wel heel mooi, dat je weer eens een bewijs van je selectieve leeskunsten levert, omdat je het getal van 1625 gesneuvelde Marokkanen noemt en slechts 20.000 soldaten. Je snapt nog steeds niet, dat je het daarbij alleen over de Gourmiers hebt, terwijl ik je toch al lang heb gewezen op het feit, dat er ook nog andere Marokkaanse troepen mee vochten. En dan heb jij steeds je mond vol over geschiedvervalsing? Misschien moet je eens bij de PVV gaan solliciteren.

Maar ik snap wel waarom jij zo pleit voor het orwelliaanse rekenonderwijs.

PS: “Goeie bal @ Domino”. Jaja. Ouwe jongens krentenbrood. Typisch rechts gelul: de een vertelt een verhaaltje waar geen snars van klopt en de volgende dikt het daarna nog een beetje aan, waarna de eerste voor het herhalen van de foute feiten een schouderklopje van nummer een krijgt. Zo vertserk je bij elkaar het gevoel, dat je toch gelijk hebt, al kloppen je feiten van geen kanten. Dat is imho ook precies het probleem, waar de PVV steeds meer mee te maken krijgt: zo langzamerhand beginnen die kamerleden alle praatjes, die als grap begonnen en die ze onder elkaar verkopen, te geloven. En dan komt er soms ineens zo een misser als die over de slag bij Arnhem naar buiten.

#64 jelle

@63
Die Mohamed Achahboun, uit die link van je, triest figuur, je zal maar als vader zo’n zoon hebben als hij.
Zoontje Farid, strafblad wegens doodsbedreigingen, oproepen tot moord op Wilders.
“Wilders moet echt dood voor zijn fascistische opmerkingen over de islam, moslims en de Palestijnse zaak.”, bijvoorbeeld.
Maar misschien viel de appel niet ver van de boom.
Fijne medestanders heb je, Pedro.

Lees nog even op @13,
70.000 Marokkaanse gesneuvelden, zei ’n medewerker v/d NMO.
1625 Goumiers zijn er gesneuveld,Pedro.
Buiten de Goumiers waren er ook nog de Spahi’s en de Tirailleurs Marocain.
De Spahi’s was samengesteld uit Tunesiërs, Algerijnen en Marokkanen.

Als je goed leest kun je uitrekenen hoe groot die afdeling Spahi’s is geweest, ’n krappe 4300.
Stel 1/3 Marokkanen.
Vooruit:
1500,
allemaal gesneuveld?

Dan de Tirailleurs Marocain,(want het verhaal ging toch over Marokkanen)
Vertel jij maar eens voor de verandering hoe groot die legerafdeling was.
Met link(s)gaarne
En hoeveel daarvan gesneuveld zijn.
70.000?
Verras me.

#65 jelle

@63
Pedro, nog even dit:
Ik heb het grootste respect voor hen die gevallen zijn in de strijd tegen de Moffen.
Of ’t ’n Marokkaan is of ’n Yank.
Beroeps of “drafted”(zoals de Amerikanen dat noemen).

Waar ik kotsmisselijk van wordt is het “Marokkaanse-lijkenpikken” waaraan Bussemakers(PVDA) en de NMO zich schuldig maken.
Iedere geallieerde soldaat die gesneuveld is om Europa v/h juk v/d nazi’s te bevrijden is er een teveel geweest.
Maar ga niet de geschiedenis, de feiten vervalsen.

#66 Domino

Is het niet deerniswekkend dat onze houding tegenover tasjesrovende, kransenvoetballende, roofovervallende, ruitentikkende, dealende, pooierende, crimenele, homohatende, onopgeleide, domme, hedendaagse kut-marokkanen moet worden opgeleukt met het aantal in WOII gesneuvelde en inmiddels vrijwel uitgestorven Marokkaanse oorlogsveteranen?

Dachten Bussemakers c.s. nu echt dat je met die erbij gesleepte suggesties het tij kan keren, mede gezien de meeste hier en hierboven gevoerde discussies?

#67 bougeluk

@66 kennelijk mag Bussemakers de geschiedenis wel verzwijgen. Je schaamt je je rot dat het mogelijk was dat Marokkanen met bevrijding van europa hebben geholpen! kan ik me voorstellen. je voorouders die elke jood van straat plukken en op trein zetten naar de gasfabrieken en dan raakt het bekend dat een achterlijke koning van een achterlijke land zijn joodse onderdanen weigerde te discrimineren en ze te leveren aan de Duitsers en ook het in zijn achterlijke hoofd haalde om zijn achterlijke soldaden naar europa te sturen en als Amerikanen een zuidelijke front tegen de Duitsers en Italianen willen openen, mochten zij zijn achterlijke land gebruiken en kunnen zij op de hulp van zijn achterlijke soldaten rekenen. Dit is inderdaad ongehoord. Dit zijn allemaal daden van agressie jegens beschaafde europa dient veroordeeld te worden en wel nu

#68 Domino

In 1932 werd de oase Tafilalet door de Fransen bezet en in 1934 werd uiteindelijk heel Marokko onder Frans gezag gebracht. Later sloten de Marokkanen zich aan bij de beweging van de Vrije Fransen van generaal De Gaulle. Onder Franse druk ging koning Mohammed V en zijn gezin in augustus 1953 in ballingschap. Mohammed ibn Arafa werd door Frankrijk als de nieuwe koning van Marokko aangekondigd. Nadat ibn Arafa aan de macht kwam brak er een periode aan van fel gewapend verzet van de Marokkanen. Hierdoor kon Ibn Arafa de situatie niet meer in de hand houden en vluchtte naar Tanger. Mohammed V keerde op 5 november 1955 terug als koning van Marokko.

De staat Marokko is ontstaan toen het land zich onafhankelijk verklaarde van Frankrijk op 2 maart 1956. Op 12 november 1956 werd Marokko lid van de Verenigde Naties.

Ongeveer driekwart van de huidige Marokkanen is van Berberse afkomst en mensen van Arabische afkomst vormen de op een na grootste etnische groep.

De Joodse minderheid is in de loop van de twintigste eeuw sterk in aantal afgenomen en telde begin van de eenentwintigste eeuw 7.000 mensen.

De meeste van de ongeveer 100.000 buitenlandse inwoners van Marokko zijn van Franse of Spaanse origine, waaronder veel leraren en technisch geschoold personeel en daarnaast steeds meer gepensioneerden, vooral in Marrakesh.

#69 Domino

De deelname van Marokkaanse troepen in WOII heeft dus alles te maken met de Franse overheersing van dat land. De rol voor Nederland wordt er dus mogelijk met de haren bijgesleept, teneinde de slechte pers van een deel van de Marokkanen in Nederland wat tegenwicht te bieden.

Het lijkt me een vergeefse poging, immers een beter gedrag van het probleemdeel van die Marokkanen zou veel meer zoden aan de dijk zetten.

#70 jelle

Bussemakers c.s. vindt ook dat de Turken, gevallen in de strijd tegen den Mof, een bijzonder plaatsje in ons hart verdienen.
Zonder die, binnenkort in dit theater, tienduizenden Turkse gevallenen in de strijd tegen Hitler, hadden we geen Marokkaanse huftertjes in de klas gehad die nix over de holocaust willen weten, horen, er nèt zo uit willen zien als Mo B., de bommenleggers in Madrid, Londen als vrijheidsstrijders berappen.
De gekte is nog verder uitgezaaid in het brein van die mislukte Staatssecretaris v. Volksgezondheid dan ik dacht.

#71 Domino

Vandaag werd de boekverbranding door de nazi’s herdacht. Die waren van mening allerhande hun onwelgevallige boeken te verbranden en de schrijvers te vervolgen. De Duitse president zei bij die gelegenheid onder andere:

“Wie boeken, films, theaterstukken of karikaturen probeert te verbieden, zit op het verkeerde pad”.

Horst Koehler zit daarbij uiteraard op het goede pad en dat kan niet alleen Wilders zich aantrekken als het gaat om het verbieden van de koran, maar zeker veel bewoners van Moslemistan die steeds weer opnieuw trachten met veel misbaar, dreigementen en geweld allerlei boeken, opera’s, films en cartoons, inclusief de makers ervan, in de ban te doen en erger. Ik weet niet waar de doorsnee Marokkaan staat in dit soort zaken, maar veel vertrouwen heb ik er niet in.

#72 Domino

Ook wel aardig, het historisch besef van iets als radioislam:

zaterdag 10 mei 2008
Deze Site is eigendom van een groep vrijheidsstrijders uit verschillende landens die Ahmed Rami bijstaan in zijn strijd. Radio Islam werkt voor betere relaties tussen het Westen en de Islamische Wereld. Radio Islam is tegen iedere vorm van racisme, tegen iedere vorm van discriminatie van mensen gebaseerd op hun huidskleur, godsdienst of etnische achtergrond. Bij gevolg is Radio Islam tegen Joods racisme tegenover niet-Joden. Het Wereld Zionisme, is vandaag de laatst overgeblevene racistische ideologie, en de staat Israël de laatste buitenpost van “Apartheid” in de wereld. Israël is alleen al door zijn bestaan een symbool van veracht tegenover alle internationale wetten, regels en principes, en het openlijke racisme van de Joodse Staat is aanvechting van alle ethiek en moraal die de mensheid kent.
Hier kan je ook een recente vertaling van Mijn Kamp ophalen als .pdf Verder valt er te lezen:
# Stierven er werkelijk zes miljoen? Richard Harwoods baanbrekende boek.
De waarheid die de NederZionistische Justitie met alle middelen voor de burgers verborgen probeert te houden.
# Een Nederlandse voorvechter van de Palestijnse zaak Ivo Jansen uit Schijndel is veroordeeld door de laffe Nederlandse Justitie die blijkens dit oordeel uit louter Jodenknechten bestaat, wegens het plaatsen van o.a. deze tekst op de website Duchnpal. Een gelijkend lot trof onlangs de bekende Vlaamse Revisionist Siegfried Verbeke die riskeert door de laffe Joodse hielenlikkers van de Nederlandse Overheid aan Duitsland uitgeleverd te worden, hoewel hij voor dit ‘vergrijp’ in België al een straf uitgezeten heeft. In 1940-1945 leverde ijverige Nederlandse politie beambten mensen uit aan de Duitsers, nu doet men het weer. Maar deze keer zijn de Joden niet de slachtoffers maar de daders. Door het aandringen van de Joodse Lobby groepen waaronder in Nederland het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) en de Anne Frank Stichting en worden overal ter wereld mensen gevangen gezet en vervolgd voor het uiten van hun mening. Ivo Jansen, Siegfried Verbeke en Ernst Zündel hebben dit met elkaar gemeen: Ze weigeren te geloven in de Joodse Versie van de Holocaust. (Zie ‘De Comlpete Feiten over de Holocaust’)
# Een Bestseller die nep is: Het Dagboek van Anne Frank dat met behulp van de Joodse lobby in Nederland alle argeloze kinderen door de strot gedwongen wordt, is een gemanipuleerd verhaal waaraan de Joden handen vol met geld aan verdienen, waarmee zij dan Israël steunen, die het zielige nep verhaal dus gebruikt voor hun volkermoord op de Palestijnen.
# De Complete Feiten Over De Holocaust
Feiten over gebeurtenissen met Joden in WO II – De zogenaamde autoriteiten durven niet openlijk met de revisionisten in discussie te gaan, en sluiten ze daarom liever op.
# Citaten uit de Talmoed – Het “Heilige Boek” der Joden
De Zionisten en hun neo-conservatieve medesamenzweerders halen geregeld de Koran en de Profeet Mohammed door het slijk. Maar wat staat er nou eigenlijk in De Talmoed?
# Talmoed Ontkenning
Geconfronteerd met de racistische, discriminerende en onmenselijke uitspraken uit de Talmoed komen de Joden allerhande uitvluchten en verklaringen aandragen.
# Mein Kampf Deel 1 Adolf Hitlers boek in een Nederlandse html uitgave
Het boek wat schijnbaar zo gevaarlijk is dat het achter slot en grendel gehouden wordt.
Waarom? Zit er dan misschien toch een kern van waarheid in de uitspraken van Hitler over “Het Uitverkoren Volk”. Hoe dan ook, Hitler voorspelde al dat Israel een broeinest en toevluchtsoord voor criminele Joden zou worden.
# Mein Kampf Nederlands Comlete pdf uitgave | Beide bestanden neerladen als ZIP (3,5 MB)
# Kun jij een bijdrage leveren aan Radio Islam? Wij hebben dringend vertalers die Nederlands spreken nodig!
Stuur een E-mail. (Schrijf liefst in Arabisch, Engels of Frans)

Het addergebroed in optima forma. En wij hier maar onschuldig zeuren over een paar Marokkanen, terwijl de ratten aan het knagen zijn.

#73 bougeluk

@68697172 ongetwijfeld belangwkkende dingen die je daar schreef en plakte, alleen is bepaalde niet helder wat je daarmee wil zeggen.

#74 jelle

Radioislam.org?
Lijkt wel of ik wat medewerkers van dat clubje hier aan ’t woord heb gezien.
Op dit log.
Ik herken opeens wat riedeltjes van radioislam.org

“Die 100.000 NSB’ers en die 22.000 vrijwilligers bij de Waffen-SS waren nog vaderlandslievender dan TON.”

Het gesis v/h addergebroed op geencommentaar.nl klinkt inderdaad steeds luider.

#75 Domino

jelle, het heeft me al eerder te denken gegeven.

Overigens begrijp ik niet waarom je de geschiedenis van WOII en het lot daarin van o.a. de joden moet verdraaien, om over het voetlicht te krijgen dat het hedendaagse palestijnse volk schandalig slecht wordt behandeld door de huidige staat Israël en door de meerderheid van haar joodse inwoners.

Kennelijk heeft het addergebroed een verborgen agenda onder het mom steun te willen verlenen aan het gerechtvaardigde streven van de Palestijnen op ook een goede toekomst binnen of buiten Israël.

#76 Domino

@75 correctie

Overigens begrijp ik niet waarom je….

voor de duidelijkheid, je = men

#77 jelle

De Slag om Arnhem heeft alles te maken met de “Palestijnen”, inderdaad.
En niet te vergeten, natuurlijk, het totaal aantal gesneuvelde Turken in WW2, voor onze vrijheid.
Gaat allemaal onderzocht, onderbouwd worden voor de toekomstige leraren en leraressen.
Die lullo v/d PVV, met zijn “succes-story” over de Slag om Arnhem is onschadelijker dan de GL, D66, PVDA,CDA, CU, whateverlullo’s, die blindelings achter de NMO-legende van 70.000 gesneuvelde Marokkanen aanhollen.
Als je met de trein van A’dam , gesellie, naar Zandvoort reist, wordt je het RESPECT wel ingesist, gemept, aangerand door de Maroc’s.
Het is niet anders.
Geen Maroc die daar iets tegen doet.
Zonder betaling.
Van die uitkering kan je niet leven toch?
“Buurtvaders” moeten gewoon betaald worden.
Je kinderen opvoeden doe je toch niet graties?
Komt allemaal door die “Zionisten”.

#78 KnapZak

Het historisch besef van een kwal.

#79 Joost

Agguttegut, Jelle. In welk een hel moet jij wonen. “Het gesis van het addergebroed op geencommentaar.nl”. Dramaqueen.

In WOII waren de Turken goeddeels neutraal. Lijkt me sterk dat er (veel) Turken zijn omgekomen.

De rol van de Marokkanen is groter, maar nergens doorslaggevend. Polen vochten in grotere getale in Nederland, Georgiërs zijn er met honderden omgekomen.

Ach, en laten we de Amerikanen en Canadezen niet vergeten. Nederland is door buitenlanders bevrijdt. Waar ze vandaan kwamen doet me niks. Dat ze het gedaan hebben des te meer.

Maar goed, het lijkt me inderdaad dat er het een en ander is opgeklopt, iets wat niet goed is.

Maar Jelle, Jelle. Daarna ontspoor je weer flink en presenteer je de uitzondering als regel. Klootzakjes zullen er altijd zijn, en ja, ze zijn vaker van Marokkaanse afkomst dan van Dietschen Bloedt.

Het is met toch wat, ja. Al die jeugdbendes die afgelopen weekend iedereen, maar dan ook iedereen geterroriseerd hebben op weg naar het strand bij Zandvoort. Oh wacht… Er is niks gebeurd. Oh wacht, nee natuurlijk niet. Het wordt door de media verzwegen!

In het grote complot van bijna ALLE politieke partijen om van Nederland zo snel mogelijk een moslimstaat te maken.

Zucht.

#80 jelle

Joost,
Waarom denk jij dat in 2003, 2004 dat sprookje v/d 17 voor de bevrijding van Nederland aangespoelde Marokkanen werd geschreven, in het hele land uitgebazuind?
De incidenten met de Marokkaanse kransenvoetballertjes, toch?
Er moest en zou, tegen heug en meug, ’n WIJ-gevoel uit de grond gestampt worden.
En het heeft geholpen.
De bloemstukken, kransen ter nagedachtenis v/d Nederlanders, die hun leven verloren door de Nazi’s worden voor zonsondergang veilig opgeborgen.

Dat ’t PVDA-gansje Bussemakers( let wel Staatssecretaris Volksgezondheid) wederom, in 2008 die 17 verdronken Marokkanen opvist, heeft àlles te maken met dat mislukte-WIJ-gevoel, dat ons de strot werd en wordt doorgeperst.
Het gansje Bussemakers mag van mijn part haar slokdarm kunstmatig laten volpompen met allerlei uitgekauwde multikul-onzin.
De “Jongeren” terroriseren de tent gewoon verder.
Ik lees en hoor niet anders.
In de Media.
Over “Jongeren”.
Dus ik maak me geen zorgen meer, Joost.
“Jongeren” uit 2003 of 2008 zijn gewoon “Jongeren”.
En die 17 op Kapelle ter aarde bestelden zijn “Aangespoelden”.
Zucht.

#81 Joost

Dus jij denkt dat er een overheidspropagandamachine op gang komt als een paar etters met een krans gaan voetballen?

Laat je nakijken, joh, of zet in ieder geval een aluminium hoedje op. Ik kan met de beste wil van de wereld de twee verhalen niet koppelen. Maak jij je opmerking eens hard?

#82 pedro

@jelle#63: haha. je hebt het wel erg ver moeten zoeken om te proberen Achahboun te diskrediteren, omdat zijn boodschap je niet aan staat. Zijn zoon heeft iets geroepen over Wilders, dus de vader is niet te vertrouwen, of zoiets? Met dat soort redenaties kom je op GS misschien een heel eind, maar hier op GC heeft de gemiddelde lezer een iets hoger IQ. Met een beetje googelen kun je trouwens heel wat meer info vinden, waar hetzelfde staat hoor. Ik had alleen voor jou een kinderpagina uitgezocht, in de hoop, dat je zou begrijpen wat er staat.

En waarom vraag je me trouwens om dingen te gaan bewijzen, die ik nooit heb beweerd? Je kan wel op jouw reactie #13 gaan wijzen, waarin jij beweert, dat het iemand van het NMO beweerd zou hebben, dat er 70.000 Marokkaanse gesneuvelden zouden zijn. Ik heb dat niet nagekeken en niet opgezocht, omdat ik vermoed, dat die cijfers of die bewering niet klopt. Ik heb je slechts aangevallen op je aanwijsbaar onjuiste bewering, dat er slechts 20.000 Marokkanen mee hebben gevochten in WOII. Dat geef je feitelijk in je reactie toe, want deze keer weet je in elk geval wel te vermelden, dat er meerdere groepen Marokkaanse soldaten waren en dat je eerdere opmerking, dat er slechts 20.000 Marokkaanse soldaten waren, niet klopt. Daarom schreef ik je toch eerder al sarcastisch, dat je wel blij zou zijn met het door Bussemakers genoemde onderzoek, omdat ik al lang wist, dat je cijfers niet klopten. Misschien moet je reactie #27 nog eens lezen?

Tsja, en dat je niet goed kunt lezen, of heel selectief leest, dat had ik ook al eerder opgemerkt. Dat is dus geen verrassing.

#83 jelle

Nee, Joost.
Niet lullen over Alu-hoedjes als jij sinds 4 mei 2003 oogklepjes ophad, want kennelijk niets hebt vernomen over de motivatie om de kransenschoppende rel-Marokkaantjes, rel-makende Marokkaantjes op scholen, die geschiedenisles, lessen over de holocaust onmogelijk maken en Nederlanders hun 4 mei-herdenking niet gunnen tot bezinning te krijgen.
Een schat aan krantenartikelen, columns, media-specials ligt voor je klaar.
En, zoals ik al eerder zei, er wordt geen krans meer vernield.
Niet omdat die hufters tot inkeer zijn gekomen.
De kransen, bloemstukken worden ’s avonds veilig opgeborgen.
Probleem opgelost, toch?

Ik vraag mij af wie zich hier moet laten nakijken.

#84 jelle

@82
Pedro, Farid Achahboun heeft niet “iets” geroepen over Wilders.
Hij heeft hem met de dood bedreigd en opgeroepen hem te vermoorden.
Daar is hij voor veroordeeld.
Degradeer jezelf niet tot hetzelfde niveau als die andere doodsbedreigers van Ayaan, Wilders, van Gogh tot Marcouch en Abouthaleb aan toe.
Ik zou niet blij zijn als mijn zoon te boek staat als (bewezen)bedreiger van anderman’s leven.
Denk daar maar ‘ns over na.

Dan de fabel v/d 70.000 gesneuvelde Marokkanen.
Zoals je terecht opmerkte was mijn info niet volledig.
(Hoewel, in het geval van die cijfers over gesneuvelde Goumiers, jij zelfs de ter ere van die Marokkaanse strijders opgerichte site, die link die ik gaf, als “obscuur” betitelt.
Heb jij wat tegen Marokkaanse oud-strijders?)
Geef ik je ’n andere link.

Staan 2 lezingen over het onderwerp.
De 70.000 Marokkaanse gevallenen voor de vrijheid om ,gewoon gezellig, naar Zandvoort te gaan, heb ik ook niet kunnen vinden bij:
“Dr. W. Klinkert is docent militaire geschiedenis, bij de Vakgroep MOW, aan de Koninklijke Militaire Academie Breda.
Dit artikel is verschenen, met afbeeldingen, in de Militaire Spectator (Jaargang 172, Nummer 5/2003).”
Ik beperk mij tot de Balans:

“De balans opgemaakt
De twee Marokkaanse divisies, de 2e division d?infanterie marocaine en de 4e division marocaine de montagne hebben zowel in Italië als in Frankrijk meer dan hun plicht gedaan in veelal extreem moeilijke omstandigheden. Verder waren er natuurlijk de goums en spahis met ieder hun specialistische optreden. Naar schatting had het Franse leger in Italië een omvang van 65.000 man, zeker 40.000 hiervan was afkomstig uit Marokko. In de gevechten in Europa in 1944-1945 sneuvelden ruim 8.000 Marokkanen.
In totaal heeft Noord-Afrika het Franse leger 233.000 man geleverd. In feite de kern van die strijdmacht gedurende de hele oorlog. Uit Marokko kwamen er daarvan in 1942 ruim 77.000 op een bevolking van zes miljoen. Lange tijd is de geschiedschrijving van enerzijds de oorlog in Europa nadrukkelijk bepaald door Europeanen en Amerikanen terwijl anderzijds de geschiedschrijving van Marokko in het teken stond van de onafhankelijkheidsstrijd. De inzet van de Marokkanen in Europa viel zodoende tussen wal en schip. Juist heden ten dage, nu de band tussen Europa en Noord-Afrika op allerlei manieren hechter is dan ooit en onze samenlevingen meer vervlochten raken, is het zaak aan dit militair optreden van Marokkanen, Algerijnen en Tunesiërs in Europa aandacht te geven. Zij hebben bijgedragen aan onze vrijheid, dat mogen we niet vergeten. In het museum van de Franse infanterie in Montpellier is hun optreden verbeeld.”

8.000 Marokkanen gesneuveld in de strijd tegen den Mof.
Geen 70.000, zoals gepropageerd door de NMO.
Bij monde van die medewerker Alfred Broere, beter bekend als SteadyFreddy, op FN.
(ik vraag mij wel eens af wat de Tunesiërs, Algerijnen, Tsjaadi’s, Senegalezen in dit land, anywhere, denken van het door Marokkanen kapen van de heldendaden, verdienstelijkheden in de strijd tegen den Mof, Pedro?)
8000 is the magic number.
But who cares?
Het Rijksinstituut voor Oorlogs-Documentatie gaat binnenkort het aantal Turkse gevallenen voor onze vrijheid onderzoeken.
Ik wens ze veel succes.

#85 pedro

Jelle, Farid is niet zijn vader. Die Farid zal vast wel een klootzak zijn, maar dat zegt helemaal niets over zijn vader. Dat jij dat erbij sleept, zegt meer over jou dan over de vader van Farid.

Voor de rest blijf je doorzeuren over de door jezelf ingebrachte fabel (70.000 gesneuvelden), die niet waar zou zijn en niet waar is, en die dan ook door niemand hier is bevestigd. Op het door jou ook genoemde fabeltje, dat er slechts 20.000 Marokkaanse soldaten zijn geweest, ga je maar niet meer in.

En je opmerking over het door mij betitelen van een van je links als obscuur… Had ik al ergens gezegd, dat je slecht kunt lezen? hoort waarschijnlijk gewoon bij het rookgordijn dat je op probeert te trekken nu je wat verder hebt gezocht en de eerst door jou gegeven cijfers niet blijken te kloppen.

Zal ik die passage maar voor je herhalen dan (met schrijffaut en al gekopieerd):
“4 Marokkaanse Regimenten dus.
Een totaal van 20.00 man.
Geen 70.000, dus”. Of moet ik hierbij refereren aan die andere discussie op internet, waar je dezelfde schrijfseltjes op zet, waardoor je nu de zaken een beetje door elkaar begint te halen?

Maar als je maar hard genoeg blijft roepen, dat iemand van het NMO ergens ooit geroepen heeft, dat er 70.000 slachtoffers waren. Zo lang je daar geen link van weet te geven, houd ik het er nog maar op, dat die man (vrouw?) het over 70.000 soldaten heeft gehad. En misschien heeft z/hij zich wel versproken en het over 70.000 slachtoffers gehad. Dat zou ook nog kunnen. Maar het is een feit, dat het getal 70.000 niet uit de lucht gegrepen is. Het door jou genoemde aantal van 20.000 is ook niet uit de lucht gegrepen, maar wel in de context waarin jij het hier hebt gebruikt. Jij dacht, dat dat het totale aantal Marokkaanse soldaten was en hebt daarmee alleen maar laten zien, dat je niet goed kunt lezen (of dat je gewoon klakkeloos alles overneemt wat keesje je voorspiegelt).

#86 pedro

PS: wel grappig trouwens, jelle, dat je Mohamed Achahboun via zijn zoon probeert te diskrediteren, maar in je eigen reactie #84 de feiten, die Mohamed Achahboun in de door mij gegeven link noemt, bevestigt.

Dus als Mohamed Achahboun die feiten noemt, zijn ze niet waar, maar als jij ze zelf noemt wel?

#87 jelle

@85,@86
Pedro,
Die iemand v/d NMO heeft hier het fabeltje van die 70.000 Marokkaanse gevallenen voor onze vrijheid verspreid.
Zoek op SteadyFreddy, daar vind je het lulverhaal van die trotse NMO-medewerker.
De 2e reactie van dat heerschap.
Trouwens, je kunt op dat log nog iemand zien reageren over die Farid Achahboun, de zoon van.
(maar dit terzijde)
Kijk,
Pedro,
Keesjemaduraatje heeft niemand iets voorgespiegeld.
Zijn broer, SteadyFreddy deed dat.
En SteadyFreddy v/d NMO begon ook onmiddelijk de gegevens over de Goumiers , zoals op wikipedia en hier als obscuur te betitelen.
Op het weblog van Keesjemaduraatje.
Alhier heeft ene @bougeluk die gegevens in twijfel getrokken, niet jij, dat moet ik je nageven.

Niet IK heb Mohammed Achahboun in diskrediet gebracht, maar zijn zoon Farid.
Met zijn (doods)bedreigingen aan diverse Nederlanders.
Dat is wat anders dan “iets” zeggen over Wilders.
Zoals jij eerder stelde.
(geeft mij te denken)

Kijk,
ik ben nog bereid om met essentiele, relevante aanvullingen op mijn voorgaande betogen terug te komen.(zie ook @84)

#88 Zionist

Waren ze maar allemaal gesneuveld…!

#89 pedro

@jelle: noem je dat bewijs, dat iemand van het NMO dat beweert? Een anonieme reactie op een weblog??? Ene SteadyFreddy heeft naar een uitzending gekeken en roept daar iets over, dat waarschijnlijk in de hele uitzending niet genoemd is en dat is “het bewijs”, dat de NMO officieel van mening is, dat er 70000 Marokkanen zijn gesneuveld? En op keesjemaduraatje hebben de mensen, die blijkbaar niet in staat zijn zelf na te denken en die reactie voor zoete koek slikken, omdat het precies is wat ze willen horen, dat als “de waarheid” geaccepteerd.

En je gezeur over Farid A is nog het enige argument dat je over hebt. Helaas voor jou heeft dat helemaal niks met het onderwerp van het artikel te maken, ook niet met de door aangebrachte afleidingsmanoeuvre, en al evenmin met de vader van Farid A. Voor die man is het al erg genoeg, als (dat?) hij zo´n zoon heeft. En het allervreemdste daaraan is nog wel, dat je die zoon erbij sleept om de cijfers van de vader in twijfel te kunnen trekken, terwijl je die cijfers zelf bevestigt. Daarom noemde ik de bedreigingen dan ook zo maar iets zeggen. Je probeert er weer iets bij te slepen, dat volledig los staat van de discussie en verwacht dan dat mensen daar serieus op in gaan, zodat je de aandacht weer af kunt leiden van de onzin die je eerder hebt neergekalkt.

#90 jelle

@89
Die iemand v/d NMO die dat kul-verhaal over 70.000 voor onze vrijheid gesneuvelde Marokkanen heeft verspreid, is Alfred Broer.
Redactie-lid v/h NMO-team dat die Dodenherdenking-uitzending presenteerde
Kijk hier.

“Redactie: Zohra Azdad, Abdellah Dami, Respati van de Bunt, Alfred Broer en Simone Dekkers.
Presentatie: Abdellah Dami “

SteadyFreddy( Alfred Broer) wil nogal graag aankondigingen van a.s. uitzendingen v/d NMO doen, o.a. op dat FN-weblog. Zie zijn eerste bericht op 04-05-2008:

“Zondag 4 mei om 14.30 uur bij de NMO op Nederland 2 ‘In de sporen van…’

Voor velen was het nog een onduidelijk verhaal: wat was nou de rol van de Marokkanen, Surinamers, Antillianen en andere niet-Westerse allochtonen in de bevrijding van Nederland en sterker nog: van Europa? We gaan op onderzoek uit naar de antwoorden op deze vragen in deze InFocus Special Maar er is meer…” etc etc.

In zijn 2e ractie op 05-05-2008 komt dat redactie-lid van de NMO met zijn fameuze uitspraak:
“@Peter: Ach het was zo rustig gisteren op deze plek dat ik dacht ik gooi er wat tegen aan wat de boel opschut. En zie!

Jij schrijft: Kan er eigenlijk nog wel iets in Nederland worden herdacht of gevierd zonder dat moslims zichzelf op de voorgrond dringen?

Ik zie het gewoon als een vergeten verhaal waar te weinig mensen weet van hebben. Er zijn tijdens WO2 zo?n 70.000 Marokkanen gesneuveld voor onze vrijheid, waar de PVV en TON het zo graag over hebben.”

“Maar er is meer” gaat die aankondiging v/d NMO verder:
“Een uniek gebeuren ontvouwde zich recentelijk: NMO-presentator Abdellah Dami kwam erachter dat zijn eigen opa in Nederland en in Belgie had gevochten tegen de jodenvervolging in Europa. Om precies te zijn tussen 1937 en 1941 was Mohammed Ben Abbas in Europa. En dat is bijzonder vanwege meerdere aspecten.
Zo werd aanvankelijk gedacht dat de Noord-Afrikanen pas vanaf 1938 of 1939 in West-Europa vochten, maar uit deze nieuwe documenten blijkt dit anders te zijn.”

Nou kan ik er helemaal naast zitten (ik wacht in spanning de nieuwe lesbrief van onze staatssecretaris van Volksgezondheid af), maar er wordt, al sinds ’39, beweerd dat ww2 in het najaar ’39, september van start ging.

Maar het schijnt, volgens de NMO dus, dat al vanaf ’37 Noord-Afrikanen tegen den Mof vochten.

Over onzin neerkalken gesproken!

#91 KnapZak

Dat de Noord Afrikanen tegen de Duitsers vochten zijn gewoon de f**king feiten.

En ze hebben er meer dan 40 jaar lang geen pensioen voor gehad.

Het feit dat bepaalde revisionisten dit proberen te bagatelliseren of ridiculiseren vind ik kwalijk.

#92 Kropotkin

@91
Dat de Noord Afrikanen samen met de Duitsers vochten zijn gewoon de f**king feiten.

En ze zijn er meer dan 40 jaar mee weggekomen.

Kwalijk

#93 KnapZak

22.000 Nederlandse vrijwilligers bij de Waffen-SS

100.000 NSB’ers.

Meer dan 100.000 Joden hebben de Nederlanders op de treinen gezet. De Denen minder dan 100.

#94 KnapZak

Nazaat van een Waffen-SS’ertje? Kropotkin? Dat je zo graag de geschiedenis herziet?

#95 pedro

Mooi dat je je onzin nog even kwam versterken, Jelle. Je hele bijdrage onder #90 bevestigt in het beste geval immers alleen maar, dat iemand, die bij de NMO werkt, een opmerking in een reactie op een weblog heeft geplaatst. Of dat de mening van die persoon is, of dat die persoon in zijn enthousiasme en zonder zijn bijdrage goed na te lezen (niet goed lezen, dat zou jou heel herkenbaar voor moeten komen) één woord verkeerd heeft weg gezet, is daarbij niet duidelijk.

Wel duidelijk is, dat er geen enkele andere plaats op het internet te vinden is, waar die bewering wordt herhaald, en dat het in elk geval niet het officiële standpunt van de NMO is, wat jij er met alle geweld van probeert te maken.

En uiteindelijk ben ik toch blij, dat jij dit onderwerp naar voren hebt gebracht, want jouw eigen inbreng in deze discussie bewijst hoe noodzakelijk het is om eens goed uit te zoeken hoe het nu precies met de Noord-Afrikaanse / Marokkaanse bijdrage aan de strijd in WOII, omdat mensen zoals jij iedere discussie over dit onderwerp in de kiem proberen te smoren. En als dat dan nog met het aandragen van feiten alleen zou gebeuren, was er niets aan de hand, maar als het je met feiten niet lukt, omdat je zelf feiten aandraagt, die gemakkelijk te weerleggen zijn, probeer je de mensen, die de feiten wel juist weergeven, zwart te maken.

En je mag natuurlijk gewoon ook wijzen op het feit, dat er ook Noord-Afrikanen aan de kant van Hitler mee hebben gevochten, maar ik kan je aanbevelen daar niet al te lang bij stil te staan, want dan kom je ook van een koude kermis thuis, omdat er procentueel gezien veel meer Nederlanders in Duitse dienst hebben gevochten, dan Noord-Afrikanen. Er waren meer Nederlanders in Duitse dienst, dan er Nederlanders aan de zijde van de geallieerden mee vochten. In tegenstelling tot de Nederlanders hadden de Noord-Afrikanen geen eigen SS divisie. Blijkbaar was daar niet genoeg animo voor, of misschien had Hitler het niet zo begrepen op andere rassen. En ik kan me niet voorstellen, dat je die feiten hier ook nog eens extra wil komen benadrukken.

#96 jelle

@95
Niet goed Lezen, pedro?
Lees jij wel goed?
Nergens, ik herhaal nergens heb ik beweerd dat er Noord-Afrikanen in Duitse dienst hebben gevochten.
Ik beweer niet dat die 70.000 “gesneuvelde ” Marokkanen het officiële standpunt v/d NMO is, een lid v/d redactie van dat tv-programma beweert dat er 70.000 Marokkanen gesneuveld zijn.

De NMO beweert op haar webpage iets bijna lachwekkenders, lezen Pedro!

“”Maar er is meer” gaat die aankondiging v/d NMO verder:
“Een uniek gebeuren ontvouwde zich recentelijk: NMO-presentator Abdellah Dami kwam erachter dat zijn eigen opa in Nederland en in Belgie had gevochten tegen de jodenvervolging in Europa. Om precies te zijn tussen 1937 en 1941 was Mohammed Ben Abbas in Europa. En dat is bijzonder vanwege meerdere aspecten.
Zo werd aanvankelijk gedacht dat de Noord-Afrikanen pas vanaf 1938 of 1939 in West-Europa vochten, maar uit deze nieuwe documenten blijkt dit anders te zijn.”

Nou kan ik er helemaal naast zitten (ik wacht in spanning de nieuwe lesbrief van onze staatssecretaris van Volksgezondheid af), maar er wordt, al sinds ’39, beweerd dat ww2 in het najaar ’39, september van start ging.

Maar het schijnt, volgens de NMO dus, dat al vanaf ’37 Noord-Afrikanen tegen den Mof vochten.
Over onzin neerkalken gesproken!

Nergens, maar dan ook nergens heb ik hier ontkend dat er in ww2 Marokkanen tegen den Mof hebben gevochten, gesneuveld zijn.
@84 wel goed gelezen, Pedro?
PS,
Ik zou graag weten wat jij van de baarlijke nonsens vindt die de NMO in haar aankondiging schreef.

#97 pedro

@Jelle: ik had je bijna een oprecht gemeend excuus aan willen bieden, na je opmerking “Nergens, ik herhaal nergens heb ik beweerd dat er Noord-Afrikanen in Duitse dienst hebben gevochten”. Ik geloof mensen af en toe te snel op hun woord. En formeel gezien heb je daar gelijk in, natuurlijk, maar in reactie #33 schreef je toch echt: “Tienduizenden moslims, in de Balkan, van Srebrenica tot Pristina, tot Tsetsjenië aan toe, hebben zich in WW2 aangesloten bij de SS. Om naar hartelust Joden en andere ongelovige honden af te slachten.
Maar dat waren natuurlijk geen moslims, toch, die volgelingen van de Groot-Moefti van Jeruzalem en Adolf Hitler”.

Die opmerking is van hetzelfde kaliber en ik kan je dus ook niet meer dan een formeel excuus daar voor aanbieden, tenzij je mij kunt overtuigen van het feit, dat je met de Balkan moslim volgelingen van de Groot Moefti van Jeruzalem een totaal andere groep dan de moslims uit Noord-Afrika bedoelt. Dat je zoiets bedoelde als: de moslims uit de Balkan sloten zich, net als hun christelijke en atheïstische landgenoten, in groten getale bij Hitler aan. Daarmee onderscheidden ze zich van hun Noord-Afrikaanse geloofsgenoten, enz. Vooralsnog denk ik echter, dat dat niet je bedoeling was.

“Ik beweer niet dat die 70.000 “gesneuvelde ” Marokkanen het officiële standpunt v/d NMO is, een lid v/d redactie van dat tv-programma beweert dat er 70.000 Marokkanen gesneuveld zijn”. Pardon? De hele discussie door heb je lopen beweren, dat de NMO dit zou vinden, de laatste keer overduidelijk nog in reactie #77: “de NMO-legende van 70.000 gesneuvelde Marokkanen”. Dat je daar, toen er naar bewijzen werd gevraagd, en je die stelling niet hard kon maken, langzaamaan vanaf bent gestapt, is prijzenswaardig, maar ga nu niet net doen, alsof je dat nooit hebt beweerd. Dat is slap. En dat een redactielid van een tv programma van de NMO dat één keer in een discussie op een weblog op heeft geschreven, bewijst niet eens, dat dat zijn mening is. Dan zul je aan moeten kunnen wijzen, dat hij die theorie constant en consequent vol houdt. Als je dat niet doet, neem ik aan dat je dat niet kunt bewijzen en dat die medewerker een foutje heeft gemaakt. Dat had je leuk aan kunnen halen als anekdote van iemand anders dan de PVV lullo, die ook eens een keer een foute uitspraak doet (daarbij neem ik aan dat die PVVer zich inderdaad versproken heeft en dat niet bedoelde te zeggen). Maar in plaats daarvan open je de aanval op jet Bussemakers en noem je 70.000 gesneuvelden in je eerste reactie al “gesubsidieerde leugenaars”, waarmee je suggereerde, dat de NMO medewerker geen foutje heeft gemaakt in zijn uitspraak, maar dat die dit bewust als leugen op heeft geschreven. Sterker nog, je hebt geschreven, dat Bussemakers dat nog geloofde ook, wat je ontkenning daarvan nu alleen maar lachwekkend maakt (“En die Bussemakers(PVDA) wil dat Marokkanengelieg bij onze kindertjes er in pompen?”). Geef gewoon toe, dat je eerdere voorstelling van zaken ronduit onjuist was, en dan houdt je voor ander discussies over versprekingen van PVVers nog het mooie voorbeeld van de verschrijving van de NMOer over. Doe je dat niet, dan bewijs je alleen maar, dat je zelfs de woorden die je zelf opschrijft niet goed leest, en dat ik gelijk had in mij eerdere constatering, dat je dit onderwerp er alleen bij hebt gesleept om de aandacht van die domme uitspraak van die PVVer af te leiden.

“Nergens, maar dan ook nergens heb ik hier ontkend dat er in ww2 Marokkanen tegen den Mof hebben gevochten, gesneuveld zijn”. dat klopt, maar dat verwijt ik je ook niet. Ik verwijt je, dat je iedere discussie daarover in de kiem probeert te smoren. Daar mag niet over gepraat worden en er mag geen onderzoek naar uit worden gevoerd. Als je ook daar over van mening bent verander, lees ik dat natuurlijk ook graag.

Dat er al vanaf 1937 Noord-Afrikanen tegen den mof vochten, vond ik ook een wel heel erg leuke grap. Ik heb er enkele minuten om dubbel gelegen. En je hebt gelijk: ook dat is baarlijke nonsens. Maar daar ging deze hele discussie natuurlijk niet over. Dat is alleen maar weer een zijsprong om de aandacht van het eigenlijke onderwerp af te leiden en bovendien reageer ik zelden als ik het volkomen eens ben met wat iemand opschrijft. En met de constatering, dat ook NMOers wel eens baarlijke nonsens uiten, net als jij en die PVVer, en waarschijnlijk doe ik dat zelf ook wel eens, ben ik het volkomen eens.

#98 KnapZak

Ja was men on-topic gebleven was er niks aan de hand geweest. Het topic was: de PVV weet geen reet van geschiedenis.

Dat mensen dit aangrijpen om Noord-Afrikanen te belasteren met een vermeend fascistisch verleden kan gemakkelijk worden gepareerd met de slachtpartij die wij Nederlanders hebben aangericht onder “onze” Joden en met “onze” SS-divisie Westland, die, bestaande uit 22.000 Nederlandse vrijwillers “tegen het bolsjewisme” vochten. Hetzelfde als wat de NATO deed maar dat terzijde. De SS’ers hebben ook nog in Noord-Afrika gevochten alleen heetten ze toen “Vreemdelingen Legioen”.

Grappig he, blonde ariërs die “vreemdelingen” heten.

Procentueel waren er overigens meer dode Nederlandse Joden dan Duitse, geloof ik, wel minder dan Poolse. Maar toch 70x zoveel als Deense. De exacte cijfers zijn te vinden met de handige webpagina genaamd google.

Met groeten.

#99 jelle

@97
Pedro,
Historisch besef?

Abdellah Dami:
“Overigens heeft mijn opa bij terugkomst in Marokko in juli 1941 duidelijk aangegeven dat hij in Nederland heeft gevochten. Maar los daarvan zijn er vele bewijzen dat hij in Belgie en Polen heeft gezeten. En ook is hij Frankrijk doorgetrokken. Alles omdat zijn eenheid (RTM 1) in 1937 in Europa kwam om te gaan vechten tegen de Duitse bezetter.”

Alles omdat zijn eenheid (RTM 1) in 1937 in Europa kwam om te gaan vechten tegen de Duitse bezetter.
Te bespottelijk voor woorden.
Oh, was Europa in 1937 al bezet door de Duitsers?
Wat is dat voor “historisch” besef?

“De militairen die nu in Afghanistan zitten doen dat ook niet vrijwillig. En velen zullen niet militair zijn geworden wanneer ze er niet voor betaald zouden hebben gekregen.”

Alle militairen in het Nederlandse leger, dus ook die in Afghanistan zitten, zijn beroeps.
Dus worden ervoor betaald.
De dienstplicht is allang afgeschaft.

De NMO weet niets van de beweringen van SteadyFreddy?
De NMO linkt naar het forum Frontaalnaakt.
zie hier

Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) meldde eerder deze maand overigens dat de honderdduizend Marokkaanse soldaten niet ingezet werden om Nederland te bevrijden, maar in dienst van het Franse leger vochten in Duitsland en Italië. Het NIOD benadrukte dat er bij moet worden verteld dat veel Marokkanen in Franse dienst zaten om geld te verdienen. ”Nu hoor je wel eens dat ze Europa wilden bevrijden en het antisemitisme wilden stoppen. Dat is natuurlijk flauwekul”, zo zei NIOD-onderzoeker David Barnouw.

HIER heeft het NIOD het echt niet over 100.000 Marokkanen.

In Kapelle verhoogde de heer Mohammed Achahboun het bod naar 100.000?
Marokkaanse strijders om de joden te redden, Europa te bevrijden?
Het wordt nog erger.

Mohammed Achaboun, in de uitzending van die documentaire zegt dat 70.000 Marokkanen gesneuveld zijn in de strijd om de joden te redden, Europa te bevrijden.
Dus niet die Nederlandse hielenlikker v/d NMO, Alfred Broer(SteadyFreddy) heeft dat fabeltje v/d 70.000, 77.000, 100.000 Marokkaanse strijders om de joden te redden, Europa te bevrijden en waarvan 70.000 zijn gesneuveld verspreid, maar de NMO, bij monde v/d heer Mohammed Achaboun.

Kijk, luister en huiver.
Klets niet over historisch besef.

#100 KnapZak

Oh in Duitsland en Italië werd niet voor een vrij Nederland gevochten?

Weer wat nieuws. Gelukkig ben je nooit te oud om te leren.

#101 jelle

@Knapzak
Op frontaalnaakt ben je al ontmaskerd als troll.

Op geencommentaar.nl is het muntje kennelijk nog niet gevallen.

#102 KnapZak

Nekschot maakt al jarenlang tekeningetjes van Mohammed die kleine meisjes in hun hol neukt.

Ik plaats 3 reacties en ik ben een troll.

Vrijheid van meningsuiting 2.0 zeker.

Leer nou eens on topic te reagere loser.

#103 KnapZak

De enige “troll” hier ben jij. Dit topic gaat over de PVV die hun schoolgeld kunnen gaan terugvragen, en het enige wat jij kan is geschiedsvervalsende troll reacties over NAZI Marrokaantjes plaatsen.

#104 KnapZak

-r +k en berichtje terug +n

#105 jelle

Samenvattend:
Qua historisch besef:
De PVV heeft een of andere druiloor de gelegenheid gegeven de Slag bij Arnhem een succes te laten noemen.
Een bullshit-story.
Al 64 jaar doorgeprikt.

Een of andere druiloor ( neen diverse druiloren v/d NMO) roepen dat 70.000 v/d 70.000 Marokkanen, voor mijn part 77.000,, mag ook 100.000 hoor,
gesneuveld zijn om de Joden te redden, Europa te bevrijden, zo is het allemaal omschreven door die NMO, ik kan er ook nix an doen, zo wordt het omschreven door die NMO, het zijn niet mijn woorden.

Het zijn de woorden van oplichters.
Als van de Pater Familias Mohammed Achaboun.
Die zijn zoon niet naar behoren wist op te voeden.
Van de NMO, oplichters pur sang.
Het gewillige oor en de toegezegde medewerking door de tutjes Jet Bussemakers( PVDA), Els Borst(D66).
SteadyFreddy is maar ’n minkukeltje vergeleken bij Mohammed Achaboun.
DIE verdient geld aan 70.000 verzonnen Marokkaanse gesneuvelden.

#106 KnapZak

wie heeft die 70.000 gesneuvelde marokkanen verzonnen behalve jij. Noem even het post nummertje aub. Geen bijbedoelingen verder, wil het gewoon graag weten en heb geen zin om al dit off topic gewauwel opnieuw te lezen.

#107 KnapZak

Een zoekopdrachtje (ctrl-f) in dit topic naar 70.000 leert dat Jelle de eerste is die met dit getal komt. Nog steeds bedoel ik niks. Wat is hier aan de hand? Jelle is on to something.

#108 KnapZak

Ik wil niet zeuren hoor maar het lijkt erop dat Jelle in dit topic zijn eigen zelfverzonnen mythe van 70.000 gesneuvelde Noord-Afrikanen probeert te ontkrachten om zijn gelijk te bewijzen.

Verder zie ik niemand die hem daarin ongelijk geeft, maar ik zie ook niemand die beweert dat dit waar is, behalve Jelle.

Gaarne reactie.

Met groeten.

#109 jelle

Heel mooi geformuleerd.
De zelfverzonnen mythe van 70.000 gesneuvelde Marokkanen.
copyright Mohammed Achaboun.
Niet SteadyFreddy( Alfred Broer, redactielid v/d NMO).
(hoe die dan ook z’n stinkende best deed, ook namens de NMO)
Niet @jelle.
Mohammed Achaboun heeft het alleenrecht op dat lul-verhaal.
En Jet Bussemakers(PVDA) stinkt er weer in.
En Els Borst(D66)?
Ach, Els Borst(D66)….

@Knapzak
Bekijk het filmpje van de NMO, hier.

De mislukte vader Mohammed Achaboun vertelt dat sprookje van de 70.000 gesneuvelde Marokkanen.
Mooier kan ik het voor jullie niet maken.
Lees nog effe @99 en @105.
Dan had ik dit niet weer hoeven herhalen.

#110 KnapZak

Ok…. en wat is precies je punt?

#111 pedro

Het filmpje kan ik niet bekijken, maar jelle levert nu wel het bewijs, dat van zijn hele beschuldiging richting NMO en Jet Bussemakers niets meer overblijft dan iemand die zich misschien een keer verspreekt en een link naar een reactie onder een artikel over dat gesprek. De broer van een vriendin van mijn zus heeft gehoord, dat Edwin de Roy van Zuidewijn een leugenaar is. We weten allemaal, dat EdRvZ een leugenaar is, maar mijn zus gelooft, dat de broer van haar vriendin de waarheid spreekt, dus mijn zus is een leugenaar. Dat is ongeveer de kwaliteit van het argument van jelle.

Niks standpunt van de NMO, die zit zou verkondigen dus, niks Jet Bussemakers, die dit zou geloven, niks opnemen in het standaard nieuwe lesmateriaal voor scholen. Hij heeft zichzelf hier dus ontmaskerd als trol en heeft geluk, dat GC daar niet al te moeilijk over doet.

Het zou ook wel jammer zijn, als we dit soort komische bijdragen zouden moeten gaan missen. Een non-onderwerp over een PVVer, dat door jelle blijkbaar zo zwaar opgenomen wordt, dat hij zich geroepen voelt om daar allerlei rookgordijnen rond aan te leggen door er allerlei off topic onderwerpen bij aan te slepen, die van hetzelfde kaliber zijn (leken, zie verder) als de uitspraken van de PVVer: ze kloppen gewoon niet. Een normaal mens grinnikt dan even en denkt ´so what´, iedereen maakt wel eens een foutje. het is pas een probleem, als je dat niet weet te erkennen. Ik zou daardoor bijna gaan denken, dat jelle die PVVer kent en dat het helemaal geen verspreking was. Die PVVer zou het namelijk ook werkelijk gemeend kunnen hebben (en teleurgesteld zijn in de afloop van de oorlog). Dat zou een goede reden kunnen zijn, om te pogen zo´n rookgordijn aan te leggen.

En dan is het natuurlijk komisch om te lezen, dat hij eerst het aantal Marokkaanse soldaten, dat in de oorlog gevochten heeft, probeert aan te vechten, maar later zelf bewijst dat er zelfs meer Marokkanen hebben gevochten dan wat iemand anders hier ooit heeft beweerd.

Dat lukt dus niet, dus gaat hij op de man spelen en heeft het over de foute zoon van iemand, alsof dat een argument zou zijn om aan te tonen, dat de vader ook fout is (gezien zijn laatste reactie onder #109 blijft hij zelf wel in dat fabeltje geloven). Dat vindt ook geen gehoor, dus wordt het volgende off-topic onderwerp er bij gesleept.

Op de site, waar de NMO het over een uitzending heeft, staat een link naar een artikel, waar een reactie onder staat, waarin, onder verwijzing naar de uitzending, waar de referring link naar verwijst, abusievelijk gesproken wordt over 70.000 gesneuvelde Marokkaanse soldaten (u kunt allen tussen de regels door lezen, dat ik dit ´keiharde´ bewijs ´heel overtuigend´ vind van de stelling, dat deze mensen geen eigen mening hebben en alleen het officiële standpunt van de NMO verkondigen, maar dat ter zijde) heeft hij nog een wereldschokkende leugen gevonden. De oude vader van iemand daar is in 1937 in Frankrijk gelegerd en heeft meegevochten tegen de Duitsers. Hij haalt wat jaartallen door elkaar, maar paranojelle ziet ook daar weer een samenzwering van de NMO in, waar de goedgelovige Jet Bussemakers (en Els Borst. Els Borst? Wat heeft die daar nu weer mee te maken? Is dit de aanleiding voor de volgende afleidingsmanoeuvre? Zat zij ook bij het gesprek en gelooft ze nu net als Jet, dat de tweede wereldoorlog in 1937 begon en dat we door eigenhandig door een groep van hooguit 30.000 Marokkaanse vreemdelingenlegionairs bevrijd zijn?) natuurlijk volledig in trapt. Zij heeft immers geen eigen mening en beseft dus niet, net als Jelle, dat de NMO deze leugens bewust verspreid om de geschiedenis te vervalsen. Zonder zulke waakzame Nederlanders als jelle zouden ze daar nog in slagen ook ((“de GL, D66, PVDA,CDA, CU, whateverlullo’s, die blindelings achter de NMO-legende van 70.000 gesneuvelde Marokkanen aanhollen”), maar Volk en Vaderland worden voor dit onheil nu gelukkig behoed. En wij allemaal hier ook natuurlijk, want zonder jelles bijdrage geloofden wij toch ook allemaal, dat er 70.000 Marokkanen op Nederlands grondgebied gesneuveld waren en dat de heel Europa in 1937 al bezet was, terwijl we allemaal toch heel goed weten, dat de Duitse agressie weliswaar al in 1937 begon, maar dat pas sprake was van een echte oorlog, toen er ook echte oorlogsverklaringen met Frankrijk en Engeland op tafel kwamen, en de eerste bezetting van een stuk grondgebied van een ander land pas in 1938 plaats vond. Maar gelukkig heeft jelle ons voor dit onheil behoed, want wij zijn natuurlijk allemaal geneigd om het verhaal van de vader van iemand, die banden heeft met de NMO, zonder enig verder bewijs meteen te geloven. Dat was ook het eerste, dat in mij opkwam, toen jelle deze cijfers in deze discussie aan mij openbaarde. ik dacht meteen: 70.000 in Nederland gesneuvelde Marokkanen, dat lijkt mij wel een plausibel verhaal, en goh, dat wist ik niet, dat heel Europa al in 1937 bezet was en dat onze geschiedenisboekjes dus helemaal fout zijn. Ik dacht, ja, dat moet wel waar zijn, want op de site van de NMO staat ook een een link naar een artikel op een andere site, waar een reactie onder staat, waarin dat getal van 70.000 nog eens herhaald wordt. dat is het allesovertuigende bewijs, dat die slachting bij de geboorteplaats van onze premier wel plaats gevonden moet hebben, en dat er op het kerkhof van Biezelinge dus 69,987 Marokkaanse graven spoorloos zijn verdwenen. totdat jelle mij er gelukkig op wees, dat de NMO uit Marokkaanse beroepsleugenaars als SteadyFreddy bestaat, die met deze leugens onze eigen nationale historie proberen te wijzigen en die daar nog in slagen ook, want Jet Bussemakers is nu al bezig onze geschiedenisboekjes te wijzigen. Ik hoop dan ook, dat jelle spoedig een handtekeningenactie zal beginnen, om daar een parlementaire enquete in deze zaak mee af te dwingen, en wij onze vaderlandschlievendheid kunnen tonen door ons protest tegen deze geschiedvervalsing te laten horen.

En jelle is de volgende gechiedvervalsing, die door het NMO geïnstigeerd zal worden, al weer op het spoor. Want “Nu hoor je wel eens dat ze Europa wilden bevrijden en het antisemitisme wilden stoppen. Dat is natuurlijk flauwekul”, weet jelle NIOD onderzoeker David bernauw te citeren, terwijl “veel Marokkanen in Franse dienst zaten om geld te verdienen”. Vrijwel niemand ter wereld was zich bewust van het feit, dat sommige mensen bij het Franse vreemdelingenlegioen gingen om geld te verdienen. Wij dachten natuurlijk allemaal weer, dat vreemdelingen bij het legioen gingen, omdat ze zo van Frankrijk hielden, dat ze volkomen vrijwillig gingen dienen bij een onderdeel van het leger dat hun eigen land bezet hield (in het geval van de Noord-Afrikanen bijvoorbeeld). En dat is natuurlijk geen goede en geldige reden om bij een leger te gaan. De enige acceptabele redenen om in een leger te dienen zijn of ideologisch gemotiveerd (de bevrijding van Europa of de strijd tegen de communisten aan het oostfront, bijvoorbeeld), of wanneer je ertoe verplicht wordt (dienstplicht). We moeten dus ook al actie gaan voeren om die verdomde reclames van het leger, waarin je een goede opleiding voor een latere carrière wordt geboden, van de buis weg te krijgen. persoonlijk was ik tot nu toe in elk geval altijd van mening, dat je juist beter te maken kon hebben met een professioneel leger, dat doet wat je met ze af hebt gesproken, dan met een leger van vrijwilligers, voor wie het vermoorden van tegenstanders al voldoende reden is om bij het leger te gaan. Jelle laat ons echter gelukkig zien, dat mensen ideologisch zo gemakkelijk te manipuleren zijn (Jet en Els, en eigenlijk iedereen anders dan jelle, en zijn maatje Arend), dat we dat niet willen… Shit. Dat klopt niet natuurlijk. Dat zou juist een argument zijn voor een leger van betaalde professionele krachten. Nu moet jelle toch weer uit komen leggen, waarom een ideologisch gemotiveerd leger beter is dan een professioneel leger, want wij geloven al zijn argumenten na het door hem tot nu toe geleverde bewijs voor zijn andere argumenten, totdat het tegendeel bewezen wordt. En hij bracht het argument in, dat de Marokkanen alleen maar bij het legioen gingen voor het geld en dus ongewild mee hebben geholpen aan de strijd tegen de moffen, met wie ze eigenlijk liever samen zouden hebben gewerkt.

Een ding kan me aan jelle echter niet echt bekoren. Kijk, het is geen probleem, als je op meerdere weblogs reageert en je argumenten (en die van je gelijkgezinden) van het ene weblog naar het andere kopieert, maar je komt wel als een vervelende kwallerige trol met psychische problemen over, als je daardoor mensen op het ene weblog verwijten gaat lopen maken over opmerkingen, die je van anderen of in een van de andere discussies, waar je aan deelneemt, en waar je blijkbaar ook geen gelijk krijgt, naar het hoofd geworpen hebt gekregen. In deze discussie heb je dat in mijn richting al 3 keer gedaan. de eerste keer (#63) vraag je mij om het bewijs te leveren, dat er 70.000 Marokkanen gesneuveld zijn in WOII, terwijl jij de enige bent in deze discussie, die dat getal en het woord gesneuvelden daarvoor hebt genoemd. daar moet ik dus een stelling van jou gaan verdedigen, waar ik het niet mee eens ben. Vervelend, denk ik dan, maar ja, iedereen maakt wel eens een vergissing. Ik had het op prijs gesteld, als je daar je excuus voor aan had geboden, maar een van arend overgenomen vervelende eigenschap (of misschien is die wel gewoon van jezelf), is dat je niet in staat lijkt te zijn om af en toe eens toe te geven, dat je een foutje hebt gemaakt.
Vervolgens beschuldig je mij er van (#84), dat ik door jou gegeven links obscuur noem. Ik weet daar niets van, wat je in reactie 85 wel toe geeft, maar ene bougeluk heeft je gegevns hier ook al in twijfel getrokken, dus hoef je je voor die valse beschuldiging in mijn richting natuurlijk weer niet te excuseren.
En de derde keer begin je tegen mij over ´historisch besef´, waar een andere deelnemer aan deze discussie wel iets van weet, maar welke woorden ik niet in mijn mond heb genomen, al schat ik nu, gezien de rest van je reacties hier, jou historisch besef (nu je het toch noemt) niet veel hoger in dan dat van de vader van Mohammed Achahboun, of dat van de voor de tekst op de website van de PVV verantwoordelijke persoon. Want als het er om gaat een loopje te nemen met de waarheid heb je daar zelf ook geen enkel probleem mee, wanneer het tenminste in je eigen bevooroordeelde straatje past. dan besteedt je een hele discussie over een non-onderwerp aan het proberen terecht wijzen van mensen over feiten en feitjes, terwijl de eerste door je zelf gepresenteerde feiten (dat er slechts 20.00 Marokkaanse in heel WOII mee hebben gevochten) totaal ongecontroleerd en foutief waren. Maar als je daar zelf gelukkig van wordt, moet je daar vooral mee doorgaan. Ik kan er wel om lachen, dus voor mij hoef je het niet te laten..

#112 jelle

@111
Pedro
Wat jammer nou dat, toevallig, jij die uitzending v/d NMO niet kunt bekijken…
Een buurvrouw van mijn zwager, die haar schoonmoeder’s achternicht d’r pedicure heeft ook geen internet.

Els Borst?
“en Els Borst. Els Borst? Wat heeft die daar nu weer mee te maken? Is dit de aanleiding voor de volgende afleidingsmanoeuvre? Zat zij ook bij het gesprek?”

Neu hoor, Pedro, de NMO zegt maar wat.
Ik heb die uitzending gezien en ik zag alleen maar een grijze vlek naast de heer Mohammed Achaboun.
En ze kondigden de aanwezigheid van Els Borst ook niet aan.
Nee, Els Borst drinkt ‘r kopje thee niet op de tillefiessie.
Kijk maar.
Studiogesprek van presentator Abdellah Dami met Els Borst, Mohamed Achahboun en Jet Bussemaker
Lees maar, er staat gewoon niet wat er staat.

#113 KnapZak

Wat een leuke reactie die 111. Leest echt lekker weg.

#114 Dominee

Sommigen gaan er echt voor zitten, of het gelezen wordt is een andere zaak.

#115 jelle

@111
En Pedro, meneer Achabouhn zegt zelfs dat er tijdens de 2e Wereldoorlog, van 1930 tot 1945 70.000 Marokkanen gesneuveld zijn.
Zijn niet mijn woorden, zijn meneer Achabouhn’s woorden, zoals weergegeven door de NMO, en gehoord door Jet Bussemakers en Els Borst.
De 2e Wereldoorlog duurde van 1930 tot 1945.
De dames waren niet verbaasd, verbijsterd, door die “historische” trouvaille, die naast hun werd gedebiteerd.
Geïnspireerd door de verstandsverbijsterende uitlatingen van de heer Achabouhn, kwam Els Borst tot de conclusie dat in ww2, die dus duurde van 1930 tot 1945, tienduizenden Marokkanen gesneuveld waren voor onze vrijheid.
Nogmaals,
het zijn niet mijn woorden, allemaal te zien in dat programma v/d NMO.
En Jet Bussemakers gaat er voor zorgen dat die nonsens in ’n lespakket voor onderwijzers verwerkt moet worden.
Jet Bussemakers gelooft de NMO, de heer Achahboun blindelings, want zo is dat toch?
WW2 started in 1930!
Niet op 1 september 1939.
Dat zal het eerste zijn waar het NIOD rekening mee zal moeten houden.
Jet Bussemakers zal daar streng op toezien.
Vrijwel alle Marokkanen bij de Geallieerden zijn bij de bevrijding van Europa gesneuveld.
70.000.
Van 1930 tot 1945.
Ik zie de humor er nog wel van in.
Niet van gesneuvelden.
Maar het gezeul met lijken, door de NMO, de heer ikkrijg’tmestrotnietmeerdoor, en speciaal Elst Borst, laat dat arme dementerende mensje toch met rust!
Ze heeft al genoeg schade aangericht, ten koste van vele mensenlevens, maar dat was ’n ander verhaal.

Dus Pedro?

#116 bougeluk

Het is duidelijk dat de redactie de jelle?s en domino?s van deze blog provoceert, beledigd en in de diepste van hun ziel wil krenken. Onder het topic waar de feiten over misdaden van marokkanen worden weergegeven en cijfermatig worden onderbouw, plaats de redactie reclame voor ringtong van iets dat zeer Marokkaanse is: het Marokkaanse volkslied Dit is ongehoord!! Ik zou dan ook een aangifte tegen de redactie wegens belediging en haatzaaien toejuichen.

#117 KnapZak

God ik ben echt een cultuurrelativist; ik vind het Marokkaanse volkslied echt veel mooier dan het Nederlandse.

#118 Domino

Er is al enige tijd geleden door mij geconcludeerd dat GC vooral een verleng- en propagandesite is van tot de islam bekeerde overlopers, dus mij krijg je niet op de kast…. whoehaha

zie ook eerdere reacties van mij op dit vlak, onder andere over islamitische advertenties pal onder een onderwerp over de holocaust dacht ik dat het was.

#119 KnapZak

Ik vind het wel komisch die google ads en die staan hier omdat bepaalde figuren hier constant over Marokkanen lullen. Kan je GC nauwelijks de schuld van geven.

Ziet er wel vet uit. En die Marokkanen hebben ook een soort Davidsster zie ik.

#120 KnapZak

of zijn het geen google ads? nee he

#121 KnapZak

Toch wel.

#122 bougeluk

@119 begrijp ik het goed: doordat hier de naam Marokkanen/marokko enz enz valt, genereert het reclames die voor de Marokkanen is bedoeld!!!!!!!! Wist ik niet, moest ook een paar keer jou posting lezen en toen even bij google wijzen kijken en toen viel pas het kwartje. Over de ironie gesproken In dat geval is het indd niet de schuld van de redactie. Maar kamaradsky Kropotkin kan hier wat aan doen: een centrale (lees censuur) comitee samenstellen die dit soort reclame gaat filteren.
En indd Marokkaanse vlag bevat zogenaamde Solaymanzegel.Solayman is de arabische naam voor de joodse koning Solomo, zoon van david, de andere joodse koning van de bekende davidster.(een al ironie ook in dit geval) de zoon nam kennelijk genoegen met 5puntig ster ipv 6puntig van zijn vader

#123 bougeluk

@118 als bekeerde overlopers kom ik uit de kast, hoe kun mij van beschuldigen dat ik mensen op de kast wil krijgen!

#124 Domino

een donkerbruin vermoeden!

#125 bougeluk

dat kleurtje past prima bij. ikmoet vooral hebbben van roodgroen. En met vermoedens heb ik helemaal niks. ik moet het meer hebben van: schijnbedriegt

#126 pedro

@112: Nee hoor Jeel, dat ik het filmpje niet kan bekijken heeft met de firewall hier te maken (en die ga ik voor jouw plezier niet wijzigen). Het filmpje heb ik ondertussen wel gezien. En het maakte je argumentatie niet beter.

“Studiogesprek van presentator Abdellah Dami met Els Borst, Mohamed Achahboun en Jet Bussemaker”. En wat is dan je nieuwste argument: “De dames waren niet verbaasd, verbijsterd, door die “historische” trouvaille, die naast hun werd gedebiteerd”.

Daar kan dus uit afgeleid worden, waarom jij vindt, dat zij het eens waren en zijn met bepaalde woorden, die iemand anders heeft geuit. Maar het enige, dat ik uit het fragment en jouw conclusie af kan leiden, is dat het jou totaal aan realtiveringsvermogen ontbreekt. En dat is iets, dat die dames wel hebben, blijkbaar. Zij laten zo iemand, die een verhaal, dat op overduidelijk en aantoonbaar waar gebeurde feiten is gebaseerd, gewoon in zijn waarde en beginnen hem niet meteen af te zeiken, omdat bepaalde details niet kloppen.

Het zou je sieren, als je dezelfde zeloterige pietluttigheid aan de dag zou leggen bij versprekingen van PVVers, maar dan kom je niet verder dan: “Inderdaad tenenkrommend, zo’n PVV-lullo die maar wat opschrijft”. Waar zijn dan je praatjes over geschiedvervalsing, het bewust voorliegen, enz, enz? Daar ging het artikel over, maar in dat geval kom je niet verder dan een vergoeilijkende opmerking.

#127 Teun

@10 Bestond de VN toen al? All is fair in love and war en gezien de toestand waar Europa ten tijden van Jalta in verkeerde, denk ik dat het resultaat nog behoorlijk goed is geweest.

@Jelle, wout en pedro: zullen we een open post “Alles is wel/juist niet de schuld van Marokkanen” aanmaken. Dan kunnen jullie daar helemaal, zo ver off topic als je wilt, in los gaan.

#128 pedro

PS: hoe kom jij trouwens uit op de start van WOII op 1 september 1939 (Duitse inval Polen)? Waarom niet 3 september 1939, de datum van de oorlogsverklaringen van Engeland en Frankrijk aan Duitsland, en volgens algemene consensus de startdatum?

Ik moet je zeggen, dat ik wel ernsitg teleurgesteld in je ben, na deze overduidelijke leugen en poging tot geschiedvervalsing.

#129 jelle

@126 @128,
Als we toch met koosnaampjes gaan strooien:
Peed,
De Dames wilden Achahboun, die het verhaaltje vertelde dat 70.000 Marokkanen gesneuveld zijn, gevallen in ww2, van 1930/1945, in zijn waarde laten?
En dat verhaaltje van Achahboun vind jij overtuigend en op ware feiten gebaseerd?
Neerbuigender naar die meneer Achahboun kan je het niet maken.
Weet die man veel, laat hem in zijn waarde.
En Peed, jij gelooft hem op zijn woord.

P.S.
Toen Polen door de Duitsers werd binnengevallen moesten nog even de officiële oorlogsverklaringen opgestuurd worden, inderdaad.
Duurde bijna net zo lang als dat jij er eindelijk achter kwam dat Els Borst in die NMO-uitzending zat.
We blijven lachen, Peed.

#130 pedro

Koosnaampjes jelle? Jij vat alles wel heel erg serieus op. Ik heb gewoon een tikfout gemaakt. Je hebt overduidelijk gebrek aan relativeringsvermogen.

Het verhaaltje van Achahboun is op ware feiten gebaseerd, zoals je zelf hebt bewezen. Dat er geen 70.000 gesenuvelde MArokkanen zijn, maar er wel (en zelfs meer dan) 70.000 mee hebben gevochten. Ik geloof jou op je woord Jelle, niet de heer Achahboun. Jij hebt het argument van de heer Achahboun in deze discussie bewezen. Je hebt ook bewezen, dat hij zich versproken heeft, of misschien het Nederlands niet goed genoeg machtig is. Maar het onderliggende argument, zonder naar het geneuzel over een enkel woordje te kijken, is door jou bewezen. Jij hebt dat allemaal voor ons (hoewel niet veel mensen dit nog zullen lezen)opgezocht. En daar wil ik je voor bedanken.

Maar blijf jij maar lekker mierenneuken hoor jelle, als je dat zo leuk vind. Maar als je zelf zo´n mierenneuker bent, moet je er niet van opkijken, dat je eigen woorden op een zelfde goudschaaltje gelegd gaan worden en dan is het geschiedvervalsing om te beweren, dat WOII op 1 september is begonnen. Oorlogsverklaringen worden niet per post opgestuurd. Die worden gewoon uitgesproken. Maar als we daar dan toch een vrije interpretatie aan mogen geven, net als jij, dan houd ik het begin van de oorlog op 30 januari 1933.

Maar als je geen nieuwe, wel steekhoudende argumenten meer aan kunt voeren, ga ik verder niet meer op je reageren hier.

#131 wout

@127

Mij best. Mogen ze ook een topic voor jou en een aantal anderen maken:

Ik zuig buitenlanders af, zodat ze zich hier prettig kunnen voelen.

Als die Marokkanen zo begaan waren met de WOII hadden ze natuurlijk allang hun eigen herdenking/viering gehad voor al die dappere soldaten van ze. Van mij hoeven ze niemand te herdenken. Ik wordt alleen zo ziek van die softies die hen zo graag met veel zinloos gedoe erbij willen betrekken. Het gaat natuurlijk ook helemaal niet lukken, maar eerst moet er nog 10 miljoen aan subsidie over de balk.

Ach en als we toch bezig zijn gaan we voortaan ook allemaal de slachtoffers van de reconquista herdenken? Gewoon, omdat we dan een volk kunnen zijn? Samen tegen de Spanjaarden!

#132 jelle

@130
Pedro,
“Koosnaampjes jelle? Jij vat alles wel heel erg serieus op. Ik heb gewoon een tikfout gemaakt. Je hebt overduidelijk gebrek aan relativeringsvermogen.”

Ik vermoed, neen, het is overduidelijk dat jij geen gevoel voor humor hebt, Peed.

Wat ik heb bewezen is dat de NMO in haar aankondiging v/h programma stelt dat er al sinds, pakweg 1937, Marokkanen tegen den mof vochten, ww2 was dus al 2 jaar eerder begonnen, en dat er 70.000 Marokkanen gesneuveld zijn, volgens de NMO-geschiedsschrijving.
Wat ik heb bewezen heb is dat de heer Achahboun in het studio-gesprek zegt dat van 1930 tot 1945, volgens hem ww2, 70.000 Marokkanen gesneuveld zijn.
Zie nogmaals:
http://www.nmo.nl/67-Dodenherdenking_2008.html?aflevering=3297
Het bewijs, dat de heer Achahboun en/of de NMO zich versproken zouden hebben, heb ik niet geleverd, kan ik ook niet leveren.
Dat is aan de NMO, de heer Achahboun.
Of aan jou.
Ik geloof de NMO en de heer Achahboun op hun woord dat zij menen wat zij gedebiteerd hebben.

Ik doe niet aan mierenneuken, ik maak me niet druk over 2 dagen al of niet ww2.
Jij wel.
Inderdaad,
verdere discussie is zinloos.

#133 pedro

“Het bewijs, dat de heer Achahboun en/of de NMO zich versproken zouden hebben, heb ik niet geleverd, kan ik ook niet leveren”

“Ik doe niet aan mierenneuken”???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*