‘Het is alsof we tegen een muur praten.’

Er is een ‘golf van zelfmoordpogingen’ gaande onder Armeense asielzoekers in en rondom Den Bosch

Psycholoog drs. Agnes Moyene-Jansen van het psychotraumacentrum: ‘Onze medische verklaringen met ernstig psychiatrische diagnosen – denk aan trauma’s als gevolg van systematische mishandeling in Armenië, verkrachting en moord – worden door de Dienst Terugkeer&Vertrek nauwelijks in hun beleid meegenomen. Het is alsof we tegen een muur praten.’

Burgemeester Ton Rombouts van ‘s-Hertogenbosch: ‘De staatssecretaris doet aan douwen en pompen. Maar wat hoor ik in mijn stadje: meer dan twintig mensen hebben serieuze zelfmoordplannen. Ik ben hier achttien jaar burgemeester, niet eerder heb ik zoiets meegemaakt. Dit moet stoppen. Staatssecretaris, hier is echt iets aan de hand.’

Beetje flauw dat zo’n psycholoog de andere kant van het verhaal niet onder ogen wenst te zien: men moet natuurlijk ook gewoon zijn targets halen bij Terugkeer&Vertrek. En dat is ook best belangrijk.

Open waanlink

  1. 1

    Targets, Je maakt er een grap van , maar dat is natuurlijk gewoon waar, we kunnen niet de hele wereld opnemen. Ik wil ze althans niet op mijn stoep voor mijn rekening. Nederland is al druk genoeg.

  2. 3

    @1: Tegelijkertijd houd de asielindustrie de influx van verse vluchtelingen zo veel mogelijk op peil. Binnen halen, valse verwachtingen scheppen en zo laaaaaaaang mogelijk in de procedures houden. De schoorsteem moet per slot van rekening ook daar roken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren