1. 3

  Bleker is mijn man. Ik ben ook absoluut tegenstander van de inpoldering bijvoorbeeld. Veel tegenstand is ordinaire (rand)stedelijke arrogantie.

  Dat ie tegenwoordig een slechte pers heeft boeit met niet. Dat had Balkenende ook lange tijd en die heeft 4 kabinetten gehad.

 2. 12

  Toch heeft die vent wel een bepaald charisma en kan hij aardig babbelen. Ik denk ook niet dat de achterban zich nou zo druk maakt over zijn relatie met die jonge meid, dat momentje met Mauro of zijn rol in het natuurbeleid. Wanneer het op verkiezingen aankomt is dat allemaal volstrekt irrelevant.

 3. 13

  Het wordt alleen hoog tijd dat een deel van de mensen die op het CDA stemt beseft dat zij de achterban niet meer zijn. Dat je nu gewoon niet meer op het CDA hoort te stemmen als je WEL problemen hebt met de gang van zaken rond Mauro, of de Hedwigepolder, of het natuurbeleid, of al die andere zaken.

  En dat mag wel eens wat breder worden uitgemeten, zodat al die vriendelijke mensen weten waar het CDA tegenwoordig voor staat en waarvoor niet. En dat iedereen die desondanks toch CDA stemt zich niet meer kan verschuilen achter ‘wir haben es nicht gewusst.’

 4. 14

  Heeft Bleker niet wat akkefietjes uit zijn Groningse tijd aan zijn broek hangen die hem minder geschikt maken? Blauwe Stad en zo? Er is nog niets bewezen, maar dat betekent ook dat dat voorlopig nog kan dooretteren, zelfs als Bleker onschuldig is.

 5. 15

  Natuurlijk zal het CDA op zoeken moeten naar de grootste gemene Christelijke deler, maar ik denk niet dat die zaken die je noemt daar ook maar een fractie mee te maken hebben.

 6. 16

  Geen idee. Trouwens, net bij DWDD hield Jack de Vries zich wel erg op de vlakte toen hem werd gevraagd naar Bleker. Hij praatte veel liever over Jan Kees de Jager.

 7. 17

  Volgens mij komt de tegenstand vooral van protestantse kant. De gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan is er daar van jongs af aan met een heimachine ingebeukt en het gedoe rond Mauro is hem dan ook zeer kwalijk genomen. De PKN had zich überhaupt al uitgesproken tegen de gedoogconstructie.

 8. 24

  Niet het CDA moet op zoek gaan naar de grootste gemene deler, het zijn de stemmers die m.i. moeten beslissen wat ze nu werkelijk willen. En die zich moeten afvragen of ze naar eer en geweten stemmen als ze een partij als het CDA steunen. (Als ze volmondig ja zeggen, weten we in elk geval wat hun eer en geweten waard is.)

  Wat mij betreft horen fatsoenlijke mensen niet meer thuis bij het CDA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren