Helft leraren vindt werkdruk te hoog

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (10)

#1 Bismarck

“Een gemiddelde baan in het onderwijs is echt niet slechter betaald of zwaarder dan een gemiddelde baan in de marktsector.” aldus een deskundige.

#1.1 jsk - Reactie op #1

Ongeveer de helft van het in het onderwijs werkende personeel is geen leraar. Zo ken ik een coach op een middelbare scholen gemeenschap die voor iets minder geld dan ik verdien elke dag netjes om 5 uur naar huis kan, terwijl ik blijf totdat het werk af is.

Ik klaag niet want ik heb er zelf voor gekozen. Maar zij ook.

#2 Inje

Dat zegt veel over die leraren.

#3 frank

Nederlandse leraren hebben het druk (daadwerkelijk). Nou kunnen we vanaf volgend schooljaar een hele stapeling aan maatregelen verwachten waarmee in het onderwijs stevig moet worden bezuinigd en die voor een toevloed aan zorgleerlingen zullen zorgen zonder dat er extra begeleiding tegenover staat. Het zou me niets verbazen als we in de loop van dit najaar forse onderwijsstakingen tegemoet zullen gaan.

#3.1 Inje - Reactie op #3

Maar wel als je net weer een week vakantie hebt gehad he!

#4 Sikbock

al die grote scholen opknippen in (veel) kleinere eenheden en verantwoordelijkheden weer laag in de organisatie leggen.. bij de leraren dus.. maar dat zal wel niet kunnen volgens de decennia lang ingesleten pvda-doctrine

#4.1 Joop - Reactie op #4

bla bla bla, dan mag jij blij zijn dat Samson de leider wordt van de pvda – wat doet Geertje er trouwens aan? die heb ik nog nooit gehoord over het onderwijs, al die rechtse knulletjes trouwens ook niet dat ze tegen schaalvergroting waren, nee, de klassen moet zelfs weer naar minimaal 30 kids

#5 Mark3000

Leraren noemen vooral correctiewerk, vergaderingen en mentoruren als oorzaak van de te hoge werkdruk.

Serieus??? En ik maar denken dat “werkdruk” veroorzaakt wordt door probleemgedrag bij jongeren.. (kortom het opvoedkundige aspect) maar nee, vergaderen dat is pas werkdruk.

#5.1 Anna B - Reactie op #5

Door dat vergaderen kom je niet aan de jongeren toe, en dat is nou juist je werk. Verder gooit het het rooster omver, krijg je gezeur over leerlingen die niet wisten dat een proefwerk verzet was, etcetera etcetera etcetera. Elke vergadering kost veel meer tijd dan de vergadertijd zelf.

#5.2 Mark3000 - Reactie op #5.1

Een leraar besteed ca. 25 uur per week aan zijn primaire activiteit; lesgeven. Dus men heeft ca. 15 per week over aan secundaire werkzaamheden, die kennelijk de werkdruk veroorzaken. En dat is te weinig? Waardoor je niet meer aan je primaire activiteit toekomt? Als een leraar meer dan 2 uur per week besteed aan vergaderen, dan weet ik als minister de oplossing…

Ik had bovendien op de middelbare school leraren die hun “correctiewerk” gewoon in die 25 uur deden onder het mom van “zelfstandig werken”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*