1. 3

  Zoals prof. Edmund Langfelder uitlegt, helpen die pakken alleen om radioactieve deeltjes van de huid af te houden. Maar de gammastraling dringt dwars door die pakken heen.

  Je zou met centimetersdik lood op je lijf moeten lopen om die straling tegen te houden, maar een loden tegel weegt al gauw dertig kilo. Daar is geen beginnen aan.

  Dus als je in de buurt van de reactorkernen werkt, en je loopt daar langer dan een minuutje of tien rond, dan ben je het haasje.

  Nou ja, ga maar na: die medewerkers hebben daar dagen achtereen op dat terrein rondgelopen. In shifts weliswaar, maar de doses waar je dan in korte tijd cumulatief aan blootgesteld wordt zijn dodelijk, aldus Langfelder.

 2. 6

  De Fuku Fifty zijn ware helden idd. Past enkel respect.
  Ik zal de film danook direct downloaden als ie op Piratebay verschijnt.

 3. 7

  @6: Ook als de opbrengst naar de nabestaanden gaat? Want je weet, in dat geval heb jij dat geld van die nabestaanden gestolen als je via TPB download.

 4. 10

  Het gevaar is niet energie opwekken uit kernsplitsing. Wat het uiterst gevaarlijk maakt is de ondeskundigheid van de mensen om problemen beheersbaar te houden en de bevolking te beschermen tegen de gevolgen.

  Er had 50 jaar geleden veel en veel meer geinvesteerd moeten worden in de ontwikkeling van zonne-energie. Dan was nu het rendement van zonne-energiecellen vele malen groter geweest en was elk huis, zelfs in Nederland, vrijwel geheel self-supporting geweest wat betreft energievoorziening.

  Er valt elk uur meer dan genoeg zonlicht op aarde om de gehele mensheid een heel jaar van alle benodigde energie te voorzien. Helaas kleeft er aan olie nog veel te veel politieke macht en denken politici nog veel te veel in korte termijn plannen (lees: eigen belang), lange termijn denken kunnen zij niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren