Halbe Zijlstra: Asielzoekers gevaar voor welvaart en sociale voorzieningen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Populisme in optima forma. En dit zijn de gevolgen.

Heeft er ooit al eens een politicus gezegd dat bankiers een gevaar zijn voor onze welvaartsstaat en sociale voorzieningen?

Open artikel

Reacties (27)

#1 Tzoimbo

Halve Zoolstra is een gevaar voor de welvaart en de sociale voorzieningen. Elk vermeend verschil tussen VVD en PVV is nu toch echt wel uitgewist.

#2 Niet JeZus

Het is weer helemaal hip, volksmennerij. Gaan de we de rest van de twintigste eeuw ook nog eens dunnetjes overdoen? /s

#3 zmooooc

Ik wist niet dat onze welvaart en sociale voorzieningen in zulke zwakke conditie verkeerden. Tegelijkertijd is dat nou ook weer niet zo heel erg verbazingwekkend met de VVD aan het roer.

#4 ed

Als mij probeer te verplaatsen in iemand zoals Halbe Zijlstra ,dan hoor ik alleen maar de woorden : ” Conspiracy theory” .Beetje tegenovergesteld is zijn huidige uiting daaraan wel .

#6 ed

Deze Halbe Zijlstra moet de opvolger worden voor de VVD stemmers na mark Rutten .
De PVV vind niet toelaatbaar wat gebeurt is in woerden .
Halbe Zijlstra waait met iedere wind mee . De peilingen bepalen voor hem de richting .

#7 Henk van S tot S

Misschien is dit wel een open sollicitatie om als 2e man bij de pvv te gaan functioneren.
;-)

#8 Sum

VVD=PVV

#9 Joop

De VVD wil gewoon een punt maken, erg grof als Wilders zullen ze nooit zijn. Omdat ze een bestuurspartij zijn die weten dat het onzin is wat Wilders zegt. Dit praatje is alleen voor de bühne, even laten zien aan de conservatieve achterban dat ze nog wat vinden over het 1 en ander. En natuurlijk een verschil maken met hun partner de PvdA.

#10 Nietingelogd

Het zat er al aan te komen, de stroom is nauwelijks behapbaar. Voorzieningen staan onder druk, dan moet er ingegrepen worden. Wat Zijlstra wil zal door de anderen worden gezien als toegeven aan Wilders. Dus ik ben benieuwd hoe men het gaat oplossen.

#11 Mario

@10
de stroom is nauwelijks behapbaar

Jaren 90 vorige eeuw ongeveer een verdubbeling van het aantal asielzoekers, maar dit zou nauwelijks behapbaar zijn?

Lamenielachen.

Woningtekort? Dank o.a. de PVV voor nog meer huurwoningen die verplicht verkocht worden.
Geen geschikte opvang? Oh jee, meerdere centra gesloten en gesloopt de afgelopen jaren.

En.ga.zo.maar.door.

#12 Krispijn Beek

Het was niet alleen populisme, maar ook vrij van feiten in de voorbeelden over plastische chirurgie. De voorlichter van de VVD trok z’n keutel over borstvergroting op Twitter al in: https://twitter.com/KeesBerghuis/status/652746604575870976

#13 Henk van S tot S

@12:
Helaas voor H.Z., vallen wijsneuscorrecties ook niet onder het basispakket.
;-)

#14 Joop

De liberaal conservatieven willen zo en zo graag een inperking van de vermaledijde overheid, en daarmee ook de sociale voorzieningen (belastinggeld hardwerkende burger). Wat is nieuw? Als dat onder het voorwendsel kan dat de vluchtelingen veel geld opslurpen, en later, door veel te lang een werkvergunning te weigeren, uitkeringen en andere toeslagen.

Let op, een andere discussie, ook hier op Sargasso, was de 2000 euro uitkering per maand, dat kwam ook weer langs. Alsof al die vluchtelingen straks 2000 euro per maand gaan kosten.

Nog een punt is dat met deze bangmakerij je de linkse partijen de wind uit de zeilen haalt, en de kiezers laat overlopen naar de VVD en PVV. Terwijl ze daar financieel geen dubbeltje beter van worden. Wilders zal niets doen met zijn zogenaamde ‘sociaal linkse’ agenda, bij regeringsdeelname zal hij alleen zijn anti-islam punten verzilveren. En misschien wat voor ouderenzorg (belangrijke groep stemmers, die door weer en wind naar de stembus gaan).

#15 Sigi

Ach en het idee van asielzoekers die onze welvaart bedreigen is net weer even in Buitenhof door heer Kamp bevestigd. Iedereen die verder komt dan Turkije is een economische vluchteling.
Oh, ja, maar het bestormen van AZC’s is natuurlijk foei.
Stem dus maar op de VVD dan ben je in ieder geval geen PVVer, je komt wel in de goot terecht als je je baan kwijt raakt maar ze zijn in ieder geval – op een “nette” manier tegen die “gelukszoekers”.

Ik zie de toekomst somber in.

#16 Amateur Commenter

@12: Natuurlijk, zijn frame is al gelegd, dan kan je achteraf altijd doen dat bepaalde opmerkingen niet zo handig waren om zo erover heen te stappen dat je de gedachte implanteert dat vluchtelingen onder vals voorwendsel aanspraak maken van al onze fantastische faciliteiten.

Want in Syrie hebben ze het westen erin getuind door ze een burgeroorlog te laten steunen. Allemaal zodat ze hier naartoe konden komen voor opgespoten lippen, een sociale huurwoning en een gratis iphone.

Vroeger schoren ze het haar af van dit soort mensen en werden ze met pek en veren de stad uitgejaagd. Maar ja, dat was vroeger. Het zou dat brugpiepers kapsel van zijlstra in ieder geval geen kwaad doen.

#17 Henk van S tot S

@15:
Dus Kampf ook al! ;-)

#18 Joop

Het alternatief op rechts heeft onlangs gereageerd, met ook weer zo n flauwekul woordje ‘gelukszoeker’. Behalve personage Sombermans gecreëerd door Remco C. ken ik niemand die dat niet doet.

Abraham Moszkowicz‏@MoszkowiczA
Hairextensions en opgespoten lippen (via @volkskrant). Asielzoeker of gelukszoeker? #koekoek #VNL

#19 ed

@15: Asielzoekers zijn eigenlijk voornamelijk een Duits probleem . Duitsland heeft bewust zijn grenzen wagenwijd opengezet . De echte vluchtelingen uit Syrie , hulpverleningsorganisaties , artsen en sociaal zwakkeren verliezen nog het meest op dit open deur beleid . De economische vluchtelingen krijgen van de overheid de voorkeur boven de echte vluchtelingen . Wat woonruimte betreft , vluchtelingen krijgen hier al jaren binnen een jaar woonruimte en voorrang boven mensen die hier geboren en getogen zijn . Men wordt zich er nu alleen bewust van .

#20 Lutine

@19

Wat woonruimte betreft , vluchtelingen krijgen hier al jaren binnen een jaar woonruimte en voorrang boven mensen die hier geboren en getogen zijn .

Vluchtelingen hebben dan ook een acuut probleem. De AZC zitten overvol en mensen die mogen blijven dienen zo snel mogelijk onder dak gebracht te worden. Mensen die hier geboren en getogen zijn hebben allerhande uitwijkmogelijkheden.

Het is dus een kwestie van de juiste prioriteiten stellen.
Ook onder autochtonen is soms sprake van urgentie.
Maar om de kwestie onder te brengen bij ‘wij/zij’ is natuurlijk te zot voor woorden.

#21 Joop

@19.

Tja rechts beleid, het liberaliseren van de woningmarkt, dat werpt nu zijn vruchten zichtbaar af. Gelukkig kunnen we de vluchtelingen de schuld geven. Wilders zal in zijn vuistje lachen als stemmer voor het slopen van de sociale woningmarkt.

#22 Frank789

Wim de Bie ‏@wimdebie 23 uur23 uur geleden
Halbe Zijlstra mag op onze kosten zijn lul laten vergroten.

https://twitter.com/wimdebie/status/652865673757097984

#23 Sigi

@11
Inderdaad, maar dat wordt te weinig gezegd / benadrukt en als het al gebeurt wordt het niet geloofd.

In het algemeen schijnt men tegenwoordig dol te zijn op hysterisch doen. Is het niet over vluchtelingen dan wel over werkloosheid, uitkeringsgerechtigden etc. Terwijl ook de werkloosheid en het aantal uitkeringsgerechtigden groter is geweest. Wat is er toch aan de hand, tast het fijnstof gezond verstand aan?

#24 Henk van S tot S

@22:
Ik vind dat wel ok, onder voorwaarde dat er zijn zaadbuisje wordt doorgeknipt:
Dat bespaard de wereld voor neo-Halbetje ;-)

#25 Prediker

Zijlstra beweert zelfs dat asielzoekers wel eens plastische chirurgie zoals ooglidcorrecties en borstvergrotingen of -verkleiningen krijgen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want dan wennen ze teveel aan ons welvaartsniveau.

Grap is dat de fractievoorlichter, Kees Berghuis, die bewering onmiddellijk weer ontkende. Kortom: Zijlstra roept maar wat. Kroegpraat.

Halbe: het komt voor.

Berghuis: nee, het komt niet voor en dat willen we graag zo houden.

#26 Micowoco

Bij de SP is heus wel kritiek op bankiers te horen, maar men heeft er hier een handje van die partij in een adem met de pvv te noemen. Tja, dan niet hoor…

OT: Dit is een bedreiging van onze welvaart:
https://www.jacobinmag.com/2015/10/netherlands-tax-dodging-bono-eurogroup-nato-dijsselbloem-emu/

#27 Lord Flash

En…. JE. VERWACHT. HET. NIET!!!!
De PvdA gaat weer door de bocht

http://fd.nl/economie-politiek/1122478/vvd-en-pvda-bereiken-akkoord-over-vluchtelingenopvang

Op naar de nul zetels…. alsjeblieft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*