Hackers stellen klimaatdata V.S. veilig

NIEUWS - Terwijl Donald Trump werd beëdigd als president waren groep van 60 programmeurs en wetenschappers op de University of California Los Angelos (UCLA) bezig met het veiligstellen van belangrijke klimaatdata van Amerikaanse overheidsinstituten.

Hackers, librarians, scientists, and archivists had been working around the clock, at these events and in the days between, to download as much federal climate and environment data off government websites as possible before Trump took office.

Volunteer “data rescue” events in Toronto, Philadelphia, Chicago, Indianapolis, and Michigan over the last few weeks have managed to scrape hundreds of thousands of pages off of EPA.gov, NASA.gov, DOE.gov, and whitehouse.gov, uploading them to the Internet Archive.

En om het zekere voor het onzeker te nemen, wordt e.e.a. ook buiten de V.S. opgeslagen.

There will, thanks to Michael Riedyk, CEO of the Canadian data-archiving company Page Freezer, also be a copy stored outside the US.

Open waanlink

 1. 4

  Klimaatgegevens worden al jarenlang voor de zekerheid opgeslagen door amateur-wetenschappers en klimaatsceptici. De officiële Amerikaanse overheidsinstituten zijn al jarenlang bezig om de klimaatdata aan te passen door middel van homogenisatie.

  In 1999 bleek uit de datareeks van het GISS (Goddard Institute for Space Studies) dat er in de VS minstens drie jaren van de 20e eeuw een hogere gemiddelde temperatuur vertoonden dan 1998.
  In de GISS-datareeks uit 2012 was dat aangepast: 1998 was opeens het warmste jaar van de 20e eeuw.

  [img]https://stevengoddard.files.wordpress.com/2010/10/1998changesannotated.gif?w=500&h=355[/img]

 2. 5

  @4

  De officiële Amerikaanse overheidsinstituten zijn al jarenlang bezig om de klimaatdata aan te passen door middel van homogenisatie.

  Je liegt. Data worden niet aangepast, de ruwe data blijven namelijk gewoon beschikbaar. Daarnaast worden er gehomogeniseerde datasets gemaakt, waarin gecorrigeerd wordt voor veranderingen in bijvoorbeeld meetmethoden en -locaties. Gewoon wetenschap, uitgebreid beargumenteerd en gedocumenteerd.

  Het klopt dat de gehomogeniseerde data voor de VS (2% van het aardoppervlak) meer opwarming laten zien dan de ruwe data, maar voor het hele aardoppervlak geldt het tegenovergestelde. Het is je allemaal al meermaals uitgebreid uitgelegd, je suggestieve praatjes zijn dus doelbewuste pogingen tot misleiding.

  [img]http://www.realclimate.org/images/GISS-adjustments.jpg[/img]
  (Bron: RealClimate)

 3. 6

  @5: laat ik het anders formuleren, Hans.
  De data worden niet aangepast, maar de representatie van die data in grafieken verandert door het homogenisatieproces. En daardoor lijkt het alsof 1998 in de VS het warmste jaar van de 20e eeuw was.

 4. 9

  @7: sommige mensen denken dat ze alles al zeker weten, Joost, ze zullen nooit meer iets bij leren. Voor hen is de discussie allang voorbij en de science is settled.
  Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en nieuwe informatie.

  Geef nou gewoon toe dat de GISS-grafiek uit 1999 er heel anders uitziet dan de grafiek van hetzelfde GISS uit 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren