1. 3

  Kan het wat minder cynisch? Moslims zouden niet genoeg afstand nemen van terreur in de naam van Allah. Nou dat doen ze wel (blijkt maar weer). Het zijn de zure witte westerse mannen die liever blijven mekkeren over hun eigen gelijk, zelfs als het een fantasie is.

 2. 4

  Het zijn de zure witte westerse mannen die liever blijven mekkeren over hun eigen gelijk, zelfs als het een fantasie is.

  Spijker op z’n kop, Frank. Hoe vaak en hoeveel men ook afstand neemt en zich volmondig uitspreekt tegen extremistisch geweld, het is nooit genoeg – voor sommigen. Bij iedere scheet die een moslim laat moeten alle moslims keer op keer publiekelijk afstand nemen.

  Neem bijvoorbeeld alleen maar dit:
  http://www.huffingtonpost.com/2014/09/24/muslim-scholars-islamic-state_n_5878038.html

  En nog blijft men met hun vingertje wijzen en schreeuwen om afstand of juist om ‘alle moslims’ de schuld te geven.

 3. 5

  Mijn buurvrouw is daar ook heel cynisch over, ze moet er niets van hebben dat terrorisme uit naam van Allah. Ondanks haar hoofddoek, en alle regeltjes die zij volgt volgens haar islamitische traditie.

  Zij gelooft ook niet in ‘vertegenwoordigers’ van de islam, zoals hier in NL ook organisaties zijn, die erg politiek correct zijn, maar in hoeverre representatief voor de Nederlandse moslimgemeenschap. Zij lacht er keihard om.

 4. 6

  @3: Het is jammer dat er als reactie op de ene karikatuur (moslims nemen geen afstand van IS) wordt gereageerd met een andere karikatuur (moslims nemen wel afstand van IS). Sommige moslims nemen inderdaad afstand van IS op de manier die je zou willen, maar er zijn ook genoeg moslims die reageren op een manier die ik minder positief vind: regelrechte steun, afkeuren van de middelen maar niet de denkbeelden (of zelfs alleen afkeuring van de middelen op praktische gronden, zie Saudie Arabië), of allerhande complottheorieën waarin elke relatie met de Islam wordt ontkend.

  Gewelddadig extremisme is een ernstig probleem voor de moslimwereld zelf, en dat probleem is veel breder dan IS. De strijd daartegen moet vooral ook door moslims zelf gevoerd worden, dat kunnen wij buitenstaanders niet voor ze doen.

 5. 7

  @frankw: afstand nemen kan het beste door eruit te stappen. Door ex-moslim te worden. http://ex-muslim.org.uk/

  Als je beseft hoeveel tegenwerking die ex-moslims krijgen vanuit de moslim-gemeenschap begrijp je dat deze groep er nog lang niet is.

  Het lijkt erop dat het vertrouwen in de moslim-minderheid alleen maar achteruit kachelt. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

  Op zichzelf een goed initiatief, maar ik vraag me af of dat het tij kan keren.

 6. 8

  @7.

  Bij jou zijn alle moslims potentiële terroristen. Dat hoeven we niet serieus te nemen. En welk tij moet gekeerd worden? Volgens mij is er al een erg conservatieve stroming binnen de islam actief sinds de jaren 70. Daar komt meer houden aan de regels vandaan. En helaas het geloof weer te serieus nemen met alle consequenties van dien. Zoals je dat bij elk dogmatisch gedoe kan zien.

 7. 9

  @7
  Kap nou eens met je voor te doen alsof jij het zo goed voor hebt met ex-moslims. Dat heb je namelijk niet. Sowieso heb jij niets met rechten/vrijheden of wat ook; die zie jij het liefst per direct afgeschaft wanneer ze extreemrechts/ populistisch beleid in de weg staan, volgens je eigen woorden.

  Hoe staat het trouwens met je vrijwilligerswerk bij/ voor vluchtelingen? Enkel bij ‘denken aan (en dat op Sargasso vermelden)’ gebleven?

 8. 10

  @Joop: Ook mijn koffer wordt op Schiphol onderzocht. Er zou een bom in kunnen zitten. Ik ben blijkbaar ook een potentiële terrorist.

  @Mario: “Sowieso heb jij niets met rechten/vrijheden of wat ook”
  Ik wil een land waar mensen zoals Theo van Gogh (vzmh) ook vrij over straat kunnen lopen. Ondanks hun uitspraken en films over de Islam. Vrijheid van meningsuiting is teveel geweest voor linkse mensen. Bij rechtse mensen is dat teveel “op eigen risico”. Het probleem met immigratie is dat we met z’n allen hier steeds meer moeten inschikken. Dat gaat ten koste van onze bewegingsvrijheid.

  Het vrijwilligerswerk ben ik nog niet veel verder mee gekomen. Zitten ze wel op mij te wachten? Via de website kreeg ik het idee dat ze al volgeboekt waren met vrijwilligers in mijn regio, dat motiveerde niet.. Heb jij nog tips hoe dat aan te pakken?

 9. 11

  @10.

  Dom. Dat komt omdat er niet gediscrimineerd mag worden. Jij ziet elke moslim als potentieel terrorist, dat is geheel wat anders. Met je islamhaat. Daarin ben je daarom niet objectief. En dus niet geloofwaardig.

  En maar weer janken over dat rechtse mensen het zo slecht hebben vanwege de moslims. Want ja, linkse mensen zijn islam knuffelaars, en meer van dat soort onzin.

 10. 14

  @7:
  Bij zo’n redenering zijn zouden alle r.k. uit de kerk moeten stappen om duidelijk te maken, dat ze tegen pedo-priesters en nog wat onwenselijke zaken zijn.
  ;-)
  N.B.
  Mijn zegen zouden ze trouwens hebben ;-)

 11. 15

  @Henk van S tot S: veel van die pedo-zaken stammen uit de jaren ’70 of zoiets. Redelijk verjaard. En de kerk is op een bepaalde manier door het stof gegaan. Ook heeft de kerk aanzienlijke reputatieschade opgelopen.

  Logisch dat men afhaakt. Bij zo’n kerk, daar wil men dan niet langer bij horen, en stapt eruit. En dat is ook wat er gebeurt. De kerken lopen nog steeds leeg in Nederland.

  Een feit is dat het celibaat omstreden is en kan leiden tot misstanden met jeugdige gelovigen. Het is in zekere zin een weeffout in die kerk.

  Net zo goed heeft de Islam weeffouten die leiden tot geweld en terreur.

 12. 16

  @15:

  Net zo goed heeft de Islam weeffouten die leiden tot geweld en terreur.

  Die weeffouten zitten domweg in de mens. Heb je geen islam of christendom of ander geloof of ideologie voor nodig. De weeffout in al die religies en iddeënstelsels is dus hoogstens dat ze geweld en terreur ook niet kunnen voorkomen, zoals vaak wel wordt beweerd: “Een èchte X zou zoiets nooit doen…”. Op die manier begrepen leidt islam dus niet tot geweld en terreur maar het is wel tamelijk waardeloos in het tegengaan ervan. Net als al die andere ideologieën.

  Geweld en terreur: http://www.nrc.nl/nieuws/2015/12/07/burgerdoden-door-vermoedelijk-westers-bombardement-syrie

 13. 17

  @7: De enige manier hoe westerse mensen zich kunnen distantiëren van westers geweld (1 miljoen doden in Iraq sinds de tweede golfoorlog) is door anti-westerse ISIS-aanhanger te worden. De enige manier om je van gewelddadige klimaatactivisten te distantiëren is om pro-CO2, pro-steenkolen en pro-kernenergie te worden. De enige manier om je te verzetten tegen anti-moslim geweld te verzetten is pro-moslim te worden. De enige manier om je tegen anti-zwarte piet te verzetten is racistisch te worden.

  Je argumentatiekunst is weer eens weergaloos altjohan…

 14. 20

  http://usuncut.com/politics/while-trump-spewed-hate-this-muslim-group-raised-100000-for-san-bernardino-victims/

  In a random act of kindness, Muslim Americans are shattering everything Donald Trump and his supporters believe about them.

  In the days following the mass shooting in San Bernardino, California, a coalition of Muslim-led groups in Southern California and elsewhere around the nation has committed to raising $100,000 for the families of the shooting victims. The money raised will go toward various expenses like funeral costs, medical bills, and rent/mortgage payments for households directly affected by the recent terrorist attack at the Inland Regional Medical center.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren