1. 1

  Geniet er dan maar van. Want hoe staat de warme golfstroom er voor?

  Staan overigens nog meer leuke dingen in het artikel: changes in amount of silt in Ganges and the Yangtze, Aral Sea now larger than it was only five years ago, Rio Grande, Yellow, Colorado and Tigris rivers are drying out each summer and the Colorado river does not reach the sea most years.

 2. 2

  “Greenland could reach a tipping point in about 30 years”
  Daar is het tipping point weer.
  Gelukkig pas over 30 jaar, dus deze winter zal het op Groenland weer maandenlang pikdonker en ijskoud zijn.

 3. 3

  Mooi, zonder dat ijs kunnen we eindelijk die (minimaal) 50 miljard vaatjes er uit peuteren. Trouwens, hoezo ooit? Er zijn 1000 tot 1200 jaar oude sporen van landbouw op Groenland gevonden.

 4. 6

  Dat is knap, 1200 jaar geleden was Groenland niet bewoond (of hooguit het uiterste noorden, door jager-verzamelaars). De eerste Noorse landbouwers arriveerden er pas 1025 jaar geleden. Overigens vindt er momenteel ook landbouw plaats op Groenland. Ik denk dat jij nog met het Groenland van de jaren ’60 in je hoofd zit.

 5. 8

  Misschien (al is dat dit jaar wat kouder betreft niet echt zo), maar om van ijskoud te spreken… Op oudjaarsdag 2010 was de minimumtemperatuur in Narsarsuaq 10 graden. Dat is warmer dan hier vandaag.

 6. 13

  De dagwinnaar echter is Cali…

  Ik neem genoegen met de poedelprijs whatever that may be, maar ja, ben al blij met een simpele dooie mus. Hoewel, simpel, kom er nog maar eens om tegenwoordig…

  Strooi zakken lege broden niks te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren