1. 1

  Nou ben ik toch benieuwd wie de default kans (CDS’) van het Griekse Waarde papier van de Hedge Funds heeft verzekerd. Mochten dat banken of verzekeringsmaatschappijen zijn die vervolgens steun van overheden nodig blijken te hebben (zoals destijds AIG in Amerika) dan valt het te hopen dat de gewone mensen inzien dat deze gieren (De Hedge Funds) in staat blijken te zijn een land in de vernieling (Griekenland) helemaal in de vernieling te helpen op kosten van belastingbetalers en daar flink aan te verdienen. Ik word een beetje link van deze ongecontroleerde plunderaars. En achteraf niet zeggen dat we het niet wisten of dat het allemaal de schuld was van de politici.

 2. 2

  Het ziet er naar uit dat Goldman Sachs een Alumni Party houdt. Is overigens elke bijeenkomst van top politici zo zoetjes aan niet een doorlopende Alumni Party van Goldman Sachs?

 3. 3

  De geloofwaardigheid van CDS staat op het spel, dat hebben de hedgefunds juist goed ingeschat, want uiteindelijk spelen de Grieken en EU een spelletje blufpoker.

 4. 11

  Helemaal mee eens. De politiek had dit probleem best kunnen oplossen. In plaats daarvan werd het neerlegd bij o.a. de hedgefondsen, waarvan nu wordt verwacht dat zij zich roomser dan de paus zullen opstellen (not!). Vervolgens kan het Europese establishment haar handen wassen in onschuld (“de Amerikaanse hedgefondsen zijn hebberig”), onze politici hoeven niet in actie te komen, en de zogenaamde intellectuelen slikken het voor zoete koek (a la #1).

  Een win-win dus. Behalve voor de gemiddelde Griek en de Europese economie.

 5. 12

  Die hedgefunds zijn acteurs op de markt. De markt zelf handelt helemaal niet. het zijn mensen, die daar achter zitten. En daar zitten ook slechteriken tussen. De martk gewoon zijn gang laten gaan levert een mafiamaatschappij op. Als dat je doel is, moet je dus vooral blijven roepen, dat we alles aan de markt over moeten laten.

 6. 13

  Net zoals de subprime leningen in de VS de schuld zijn van de banken en de hypotheeknemers. De banken zouden de kennis en het inzicht moeten hebben om te kunnen bepalen of hun leningen terug betaald kunnen worden, en op grond daarvan beslissen of iemand of een land een lening krijgt. Hun schuld is duidelijk en ze zijn zich daarvan bewust of ze zijn dom en doen hun werk niet goed. Een hypotheeknemer of een land, die of dat van een expert van de bank te horen krijgt, dat gemakkelijk nog een heleboel geld geleend kan worden, kan dat meestal minder goed overzien. Die hebben ook schuld, dat ben ik met je eens, maar de meeste schuld ligt voor mij toch bij de mensen die er hun vak van hebben gemaakt.

 7. 15

  Weer een totaal nietszeggende reactie van jou.

  Wel voorspelbaar, want iemand die zegt, dat de schuld meer bij de banken ligt dan bij de regeringen, kan altijd op een ad hominem van jou rekenen. Niet op een zinnige reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren