Griekenland wil alsnog € 341 miljard aan Duitse herstelbetalingen

En dat valt niet goed in Berlijn.

Germany has reacted with anger and defiance to Greek government demands for multibillion-euro reparation payments over first and second world war atrocities.

Greece’s justice minister, Nikos Paraskevopoulos, said Athens was prepared to approve a court ruling to seize German property in the country – including the Goethe Institute, the German Archaeological Institute, German schools and holiday homes if Berlin refused to pay €341bn (£240bn) in compensation.

The demands, which also included the return of 8,500 archaeological treasures and artefacts in Germany, were met with incredulity in Berlin.

h/t lapis

Open waanlink

 1. 5

  En als dit nu het enige was wat Griekse ministers de afgelopen dagen zoal gedreigd hebben…

  Voorts gaan de Grieken uiterst prudent en diplomatiek te werk in de onderhandelingen over het al dan niet en zo ja hoe terugbetalen van de Griekse schuld.

  Ze zouden het nooit in hun hoofd halen te koketteren met hun twijfelachtige Russische connecties, die in mei zullen culmineren in een bezoek van Tsipras aan Poetin.

  Ze zouden nooit durven suggereren dat ze alle bootvluchtelingen uit het Zuiden die op hun kusten aanspoelen ongehinderde doorgang naar aantrekkelijkere Europese landen zullen verlenen.

  Ze zouden al helemaal nooit durven suggereren dat het niet ondenkbaar is dat zich tussen deze vluchtelingenstroom één of meer koppensnellers van Islamitische Staat bevinden die staan te popelen om de jihad naar München of Berlijn te brengen.

  Ze zouden nooit bij Duitsland herstelbetalingen eisen voor het in de Tweede Wereldoorlog aangedane leed. Zo’n eis te onderstrepen door te dreigen de onteigening van Duits grond- en vastgoedbezit in Griekenland alvast ter hand te nemen: zoiets zouden ze in Griekenland niet eens durven denken.

  En voortdurende referenties aan de nazi’s, Angela Merkel afbeelden met snorretje, swastika’s en wapperende vlaggen: de Griekse regering zou geschokt afstand nemen als dat in haar land zou gebeuren. Stel je voor dat Schaüble tegen de leren-jackdrager Varoufakis zou kunnen zeggen: ‘Yanis, weet je wie ook van leren jassen hield?'

  Lees ook de rest van de column van Sheila Sitalsing

 2. 8

  En terecht. Ik ga die Grieken steeds leuker vinden.

  Ik zou van die Duitsers wel eens willen weten hoe het te rijmen valt dat je aan de ene kant verbolgen bent over een schadevergoeding van nog geen honderd jaar oud, terwijl je aan de andere kant hardnekkig een staat blijft erkennen die geroofd is op basis van een spannend jongensboek van tweeduizend jaar geleden.

 3. 9

  @8: en vergeet het spannende jongensboek uit 600 nc niet, waar een strikte en voorschrijvende interpretatie steeds meet navolging krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren