1. 1

  Fijn ook voor alle mensen die anti-psychotica slikken.

  Client: “Nee echt, zelfs de wetenschappelijke artikelen die u leest om uw beroep te kunnen uitoefenen zijn niet te vertrouwen, het is een groot complot van de farmaceutische industrie”

  Psychiater: “Ik vind u nog erg psychotisch, ik wil u dringend adviseren de medicatie te verhogen”

 2. 2

  Niet alleen de grootindustriele ghostwriters zijn een probleem. Als er onderzoek wordt gedaan naar de effecten van minder medicijnen dan geeft de industrie niet thuis als het op financiering aankomt. Ik begreep dat dit onderzoek tegen de stroom van farmaceutische belangen is uitgevoerd.

 3. 3

  Doet me beetje denken aan die fake tijdschriften die Reed Elsevier (grootste uitgever van wetenschappelijke tijdsdriften) maakte in opdracht van het farmaceutisch bedrijf merk. Merck. Zie onder meer
  http://classic.the-scientist.com/blog/display/55671/

  Het ging om in totaal zes fake tijdschriften. In NRC was het heel een klein berichtje, kan ik me herinneren. Maar als de grootste uitgever ter wereld zich verlaagt tot dit soort dingen dan zegt dat iets over de morele standaarden binnen zo’n bedrijf en het bedrijfsleven in het algemeen. Die uitgevers krijgen bakken met geld binnen (betaald door universiteiten die weer worden betaald door..) en het is nog niet genoeg Oftewel het had iets meer aandacht verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren