Gerucht: Kim Jung-Un zou zijn vermoord

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (21)

#1 HansR

Haha, een klein uur later.
En nu?

#1.1 Share - Reactie op #1

Git net oan?

UnAssassinated.

#3 Carlos

Wel een test voor de Chinese overheid hoe lang ze dit onder pet kunnen houden danwel hoe snel ze het kunnen ontkrachten?

#4 Carlos

Worst-kaas scenario: Obama is de laatste maanden nogal enthousiast met het op pad sturen van zijn Navy Seals, je moet er toch niet aan denken…

#4.1 Share - Reactie op #4

Ja ja midden in Peking zeker..?

#4.2 Carlos - Reactie op #4.1

Yes we can! :-)

#4.3 Olav - Reactie op #4.2

Ik geloof er niets van.

#5 larie

Kaasplankjes ..das lang geleden..Heimweh naar wat humor.

#7 Bismarck

Probleem aan dit gerucht is, dat het nogal onwaarschijnlijk is dat Un in Peking is. Dat zou namelijk nogal groot nieuws zijn (op zijn minst in China en omgeving) en er is werkelijk niets over te vinden.

#7.1 Olav - Reactie op #7

Ik geloof ook niets van het moordverhaal, maar waarom zou het per se groot nieuws moeten zijn als hij toevallig in Bejing is? Ik kan me wel voorstellen dat ze er niet altijd een heel propagandacircus van maken als hij voor zaken bij de Chinese baasjes moet komen.

#7.2 Bismarck - Reactie op #7.1

Ten eerste omdat het zijn eerste stap op buitenlandse bodem zou zijn sinds hij de baas is (zijn aanwezigheid in Peking zou niet bepaald “toevallig” zijn), ten tweede omdat elke stap die hij heeft gedaan sinds zijn aantreden in de regio met argusogen wordt bekeken en ten derde omdat elk buitenlandbezoek van een Noord-Koreaanse leider groot nieuws is. Bovendien is Kim Jong Un nog bezig met zijn “bekendmakinggstrip”. De afgelopen maand is hij het hele land doorgereisd om zo’n beetje elke legereenheid te bezoeken en er de plaatselijke officieren loyaal met hem op de foto zetten. Als Itar-Tass woensdag meldt dat hij een legerbasis bezoekt, denk je dat dat zelfde bureau het niet zou melden als hij naar het buitenland reist?

#7.3 Olav - Reactie op #7.2

Bismarck: omdat het zijn eerste stap op buitenlandse bodem zou zijn sinds hij de baas is

Wij weten dat helemaal niet. Waar we hoogstens vanaf weten dat zijn de officiële bezoeken die Chinezen en Noord-Koreanen zelf publiceren. Waarbij hij met limousines en motoragenten door de straten van Bejing wordt gereden. Maar hij kan daarnaast ook makkelijk even heen en weer vliegen zonder dat daar enig rumoer omheen wordt gemaakt. Blijven slapen op de ambassade en ’s morgens vroeg weer weg.

Ik zeg niet dat het zo is, maar uitsluiten kan je het evenmin. Dat elke beweging van een Kim (de vorige of de huidige) groot nieuws zou moeten zijn lijkt me een misverstand. Eigenlijk trap je daarmee in de propaganda die ze hebben opgezet, dat alles wat Kim doet groots en opmerkelijk moet zijn.

#7.4 Bismarck - Reactie op #7.3

Ik denk dat je de familie Kim niet zo goed kent. Die stappen niet zomaar in een vliegtuig (zijn vader heeft dat zelfs nooit tijdens zijn regeerperiode gedaan). Bovendien vertrouwt Un zijn generaals waarschijnlijk niet genoeg om het land te verlaten.

#7.5 Olav - Reactie op #7.3

Bismarck: Ik denk dat je de familie Kim niet zo goed kent.

Gelukkig niet, inderdaad. Jij wel?

#8 Bismarck

Itar-Tass vond het woensdag zelfs nog nieuwswaardig dat Un legereenheden bezocht.

#9 Bismarck

Meer over Un’s bezigheden sinds zijn aantreden is hier te vinden.

#10 R. Abbit

L.I.P.

#11 Danny

Hij twitterde zojuist dat hij nog leeft!
http://bit.ly/yUP5UI

#12 Bismarck

De “dode” leider heeft ondertussen afgekondigd te stoppen met het atoomprogramma van zijn land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*