Gemaskerde aanvallers bestormen vluchtelingopvang Woerden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Nu.nl:

Zo’n twintig mensen met bivakmutsen bestormden het sportcentrum Snellerpoort, waar sinds woensdag 148 vluchtelingen onder wie 51 kinderen worden opgevangen. Ze gooiden vuurwerkbommen en eieren en duwden hekken omver. […]

De burgemeester van van Woerden, Victor Molkenboer, zei zaterdag in een persconferentie dat het incident traumatisch is geweest voor de aanwezige vluchtelingen. “Het heeft een enorme impact voor de vluchtelingen gehad. Het roept traumatische ervaringen bij ze op”, aldus Molkenboer. […]

Het ging volgens de burgemeester om een gecoördineerde aanval van mensen die in het zwart waren gekleed en bivakmutsen droegen

Iemand verrast? Ik niet met politici die dit soort praat uitslaan:

De toestroom van vluchtelingen vormt een acute bedreiging voor de Nederlandse welvaartsstaat en sociale voorzieningen.

Daarvoor waarschuwt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in een interview met het AD van zaterdag. […]

“Er is een run op Nederland, die moeten we stoppen. Want de zorgkosten lopen op, de woningmarkt loopt vast. Dat kunnen we niet accepteren. We moeten naar een minimumniveau voor deze vluchtelingen. Het is mijn dure plicht als politicus om ons eigen welvaartsniveau, waar hard voor gewerkt is, te beschermen.”

We leuk gevonden natuurlijk, om de verantwoordelijkheid voor bijvoorbeeld de achteruitgang in de beschikbaarheid van sociale huurwoningen oorlogsvluchtelingen aan te smeren, terwijl het de afgelopen jaren je eigen beleid is geweest.

Daarvoor moet je toch tamelijk gewetenloos zijn. Iemand verrast dat een prominente VVD’er sociopathische trekken vertoont? Ik alweer niet.

Open artikel

Reacties (32)

#1 Cheradenine Zakalwe

Wat gaat er in je hoofd om, dat je op een dag denkt ‘kek, we gaan met een groepje wat vluchtelingen aanvallen, want omdat het kan…!’

Wat mij betreft lossen we een deel van het orgaandonoren-tekort met dit menselijk afval op.

#2 Dehnus

En nog weten ze het bij Nu Jij om te draaien (en ook de meeste +sjes te krijgen) dat ZIJ het slachtoffer zijn. Je word er toch doodop van.

Waarom durft niemand eens een keer hard te keer te gaan en te roepen:”OKAY PRIMA! Jullie zijn het volk! Vanaf nu geen Asielzoeker meer binnen, opvang met vergassingskampen als ze te lang blijven… net zoals dierenasiels in de VS. EN Opvang in de Regio die ons niks mag kosten want geld naar ontwikkelingshulp mocht ook niet van jullie. Dus kortom dood laten hongeren, ja… dan klinkt zelfs vergassen nog humaner.

Elk persoon die een Vluchteling die ontsnapt is in elkaar mept krijgt een lintje! Met een beloning! Twee keer als hij hem inlevert bij de politie in een “redelijk normale staat”. En iedereen die dit te ver vind gaan maar toch op Facebook lekker haar gal zit te spuwen en slachtoffertje zit te spelen, mag van mij een leuke toren vinden en er vier keer van af springen; in ’t geval de eerste 3 keer niet lukte.”

#3 Cheradenine Zakalwe

En mag ik zeggen dat de Wildersen en de Zijlsta’s hier direct voor verantwoordelijk zijn, door een klimaat te scheppen waarin elke vluchteling weggezet wordt als een gelukszoekende moslim-terrorist die verkrachtend en rovend door de straten trekt?

Nee he, dan wassen ze hun handen in onschuld. ‘Ja maar dit hebben we toch niet gewild!’ ‘Dit konden we ook niet weten!’.

#4 su

De aanval is het gevolg van ‘regie van niemand bij de aanpak van het vluchtelingenprobleem'

Nee, het is het gevolg van extreemrechtsknuffelen en volksophitsers met fluwelen handschoenen behandelen.

#5 Nonkel

Het is een gevolg van gebrek aan legitimiteit. De oorzaak is het hebben van een nep-democratie met een nepparlement.

#6 su

@5 MOD EDIT: discussieer op inhoud, svp, niet door andere reaguurders simpelweg voor ‘nazi’ o.i.d. uit te maken.

Zie ook de Huisregels

#7 Nonkel

@6:
ik ben conservatief, niet nationaal socialistisch. Als t aan mij lag was het hele vluchtelingen-probleem geen staatsaangelegenheid. Als particulieren vluchtelingen willen opvangen doen ze dat zelf maar, eenmaal toegelaten door de staat uiteraard.

#8 Echwaar?

@5: Laat die gemaskerde “helden” dan in ieder geval eieren gooien op het binnenhof i.p.v. op vluchtelingen?

#9 Echwaar?

@7: Als het vluchtelingen-“probleem” geen staatsaangelegenheid is, waarom heeft de staat dan wel uiteraard zeggenschap over toelating?

#10 JeroenT

Ik denk dat mensen slechts in staat zijn zich tot soort praktijken te verlagen wanneer ze echt overtuigd zijn van de enorme dreiging die vluchtelingen voor ze zouden zijn. Het lijkt me helder hoe ze aan die gevoelens komen. En wie er garen bij spint constant op de mogelijke gevaren te wijzen…

#11 MrOoijer (Jan van Rongen)

@5: gebrek aan legitimiteit? Gebrek aan fatsoen zul je bedoelen. Zowel die bivakmutsen zelf als mensen die daar nog een beetje zitten te “legitimeren”.

#12 Bookie

@0 trekt vreemde conclusies. Dit geweld heeft niets te maken met de uitspraken van Zijlstra. Alsof de linkse politiek verantwoordelijk is voor de moord op Fortuyn.

#13 fons

@12: vooruit er is geen oorzakelijk verband met Zijlstras laatste interview. Maar waarom wordt er dan zo’n opvang locatie belaagd? Is het omdat deze mensen structureel worden neergezet als inferieur?

#14 IPMan

Merk ook op hoe de premier v alle Nederlanders dit ‘volstrekt ontoelaatbaar’ noemt ipv georganiseerd terrorisme tegen oorlogsslachtoffers.

Wat ik nog mis in deze duscussie is dat er nooit op gewezen wordt dat deze hele crisis een direct gevolg is van de ilegale olie oorlog in Irak. Een gevolg waar tegenstanders in die tijd uitgebreid voor waarschuwden. Rechts Nederland, you have made your bed now sleep in it.

#15 Prediker

Wat ik nog mis in deze duscussie is dat er nooit op gewezen wordt dat deze hele crisis een direct gevolg is van de ilegale olie oorlog in Irak.

@14 Dat is slechts zeer ten dele waar. Zonder IS zou je Jabhat al-Nusra (al Qaeda in Syrië) ook hebben, gesteund door donors uit de Golfstaten en de Saoedische geheime dienst; bovendien maken de regeringstroepen van Assad het leeuwendeel van de burgerslachtoffers.

#16 Joop

http://www.telegraaf.nl/binnenland/24601358/__Premier_Rutte_naar_Woerden__.html

Gezien de reacties komen er nog wel meer acties. Mensen voelen zich achtergesteld, en allemaal maken ze vergelijkingen met voedselbanken, woningnood en oudjes. M.a.w. eigen volk verwaarloosd, anderen worden voorgetrokken.

#17 su

@16 Ik stel voor dat alle Nederlanders die zich achtergesteld voelen met z’n allen een weekend in een sporthal verblijven op een brits. Hoe kan je dat met de beste wil van deze wereld voortrekken noemen?

#18 Sigi

@17
Nee, maar als vluchtelingen lekker met z’n allen zonder enige privacy op een brits in de sporthal mogen liggen wil het volk dat ook! Het is de sporthal van het volk en die hebben ook recht op een plekje in de sporthal!

#19 Lutine

@16

Oh ja…eigen volk eerst…je zou het bijna vergeten hoe extreemrechts denkt.

Nou, laten we die oudjes dan naar Turkije brengen en dan mogen ze op eigen kracht met een bootje naar Griekenland oversteken.
En vervolgens zien ze maar hoe ze in Nederland komen.
Dan mogen ze van mij ook bij de andere vluchtelingen in de sporthal!

#20 Bookie

@13 Dat weten we nog niet. Het laatste niet, want dat gebeurt niet. Vooralsnog lijkt het een terroristische daad uit haat, of er moet donderdag/vrijdag iets plaats hebben gevonden. Zal wel blijken.

#21 Joop
#22 Henk van S tot S

@3:
Misschien liepen H & W wel tussen het gemaskerde tuig ;-)

@5 volgen de moderator ( zie #6 ) mogen er bepaalde dingen niet gezegd worden, dus veel verder dan “lul-ekster” zal ik maar niet gaan ;-)

#23 Nonkel

@22:
Van mij mag je mij betitelen hoe en wat je wilt. VvMU weet je wel? Maar graag een onderbouwing van je mening, anders is het lastig discussiëren.

#24 Schuur

Pappen en nathouden. Dat is wat jarenlang met dit extreemrechtse tuig is gebeurd.

Tijd voor een wat hardere aanpak?

#25 MrOoijer (Jan van Rongen)

Er zal wel een klein kluppie dom- en extreemrechts in de buurt wonen. Identitair verzet? Die hebben al eerder dit soort “ludieke” acties gepleegd.

#26 Henk van S tot S

@23:
Dat is nu juist het probleem met jou:

Je onderbouwt niets, gaat met een boog om het echte onderwerp heen.
Je plempt alleen een menig; meestal uit de school van de peroxide-ariër.
En mocht per ongeluk eens iets over het onderwerp hebben, kraam je baarlijke onzin uit als in #7 .

#27 AltJohan

@16, @lutine: jij wordt zelf nooit oud ofzo?

@Cheradenine Zakalwe: “En mag ik zeggen dat de Wildersen en de Zijlsta’s hier direct voor verantwoordelijk zijn, door een klimaat te scheppen waarin elke vluchteling weggezet wordt als …”
De vader van Theo van Gogh (vzmh) zei wel eens. Zoon, je mag het wel zeggen, maar je hoeft het niet te zeggen.

Ik weet niet of het verstandig is om te zeggen, het kan leiden tot escalatie. Menig bewindslied krijgt nu al extra beveiliging en ik denk dat dit nu ook al voor Halbe Zijlstra geldt.

#28 Joop

Straks de demonstratie van Pegida in Utrecht, zullen daar weer dezelfde lui rondlopen die in Woerden bezig waren. Volgens berichten zouden het jongens van de harde kern van FC Utrecht zijn. Dus bekend in die stad lijkt me dan. Politie en ME zijn al uitgerukt.

#29 Reinie

@13: Met Zijlstra’s laatste interview? Eerder denk ik met het jarenlange gehamer van Wilders op het trommeltje van de haat: elite, linkse kerk, Cohen, islam, Oost-Europeanen, klimaat-wetenschappers, etc.. Hier vind ik dat (af en toe ;) ) goed verwoord: http://stophetgevaarwilders.blogspot.nl/

#30 willem visser

@29: Inderdaad, de grote Friese denker Halbe Z is toch alleen maar een boodschappenjongen die wat mag fröbelen en roeptoeteren op rechts om Wilders tegengas te bieden en potentiële PVV-stemmers binnen het VVD-kamp te bedienen? Dat kun je makkelijk aan Halbe Z overlaten: een leeg vat dat opboert wat anderen erin gieten.
Tja, en dan Geert Wilders. Het is wonderbaarlijk dat een parlementariër die al sinds Metusalem op het pluche zit en nog nooit ook maar iets op welke manier tot stand heeft gebracht – echt geen enkel politiek wapenfeit heeft kunnen realiseren – toch zo’n immens trouwe achterban aan zich weet te binden. Dan moet je als volgeling toch wel heel erg goedgelovig óf dom zijn.
Het is dan weer niet helemaal wonderbaarlijk dat die achterban dan maar zelf aan het klussen slaat: Wilders levert niet, maar legitimeert wel. Dat weet hij zelf ook donders goed.
Waarschijnlijk zal het hem allemaal worst zijn. Hij is vooral gebaat bij onrust en onbehagen.

#31 Grûtte Pier

“Pleeg verzet! Accepteer het niet! Ga naar die asielzoekerscentra of die inspreekavonden bij de gemeente waarop daartoe wordt besloten.” – Wilders
http://www.hartvannederland.nl/wp-content/uploads/2015/10/Liam-Dwyer-700×394.jpg

#32 Reinie

@30: Volledig mee eens! Een aantal PVV-ers werkt voor de leider uit. In voetbaltermen: Wilders geeft alleen maar voorzetjes (zoals dat de tegenstander verkrachters bevat), met de manier waarop daarmee in het strafschopgebied van de maatschappij wordt omgegaan heeft hij niets te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*