Gawker brengt schokkende beelden van wereldwijde islamitische razernij

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (31)

#1 zmmmoccc

Heeft iemand toevallig ook een fotoserie van Westerse Christelijke D-Filmregisseurs?

#2 HansR

Mooi.

#3 McLovin

:0…zouden dan moslims net als wij gewoon mensen zijn met hun liefde, geluk, klein dagelijks leed, dromen, des-illusies, honger, dorst etc?

#4 TisMeWat

Oh, haha, da’s humor.

Dat er op Sargasso al dagenlang de idiote rellen in de Arabische wereld genegeerd worden, verbaasd me niets.

Maar dat er dan weer kunstmatig “gerelativeerd” moet worden, zo van “kijk nou, kijk nou, er zijn ook ‘normale’ moslims, mensen, kijk nou eens goed, en vergeet dat gerel gewoon”, dat had ik nou weer niet verwacht, maar goed, kennelijk ben ik dus toch naief.

Als Noord-Afrikaanse Moslims vrouwen lastigvallen op straat, worden er hele epistels geschreven om ons toch vooral duidelijk te maken dat er eigenlijk niets aan de hand is, of dat het toch uiteindelijk onze eigen schuld is.

Maar kennelijk is er toch een lichte afneiging om dezelfde drogredeneringen toe te passen bij de huidige rellen. Men is toch iets huiveriger die bloeddorstigheid goed te praten.

Dus wat doe je dan? Negeren, gewoon negeren, gewoon niet over hebben, gewoon wachten tot het overwaait, zodat je daarna weer, heel gewoon, uit de hoogte een ieder kunt veroordelen die niet het sprookje “Islam is vrede” onderschrijft, maar de daadwerkelijke betekenis “Islam is onderwerping” onderkent.

#4.1 pedro - Reactie op #4

Tiswerniks…

“Dat er op Sargasso al dagenlang de idiote rellen in de Arabische wereld genegeerd worden, verbaasd me niets.”
Dat jij al die linkjes over hebt geslagen, verbaast me niets.

“kennelijk ben ik dus toch naief.”
Ja, maar op een heel andere manier dan je je zelf verkoopt.

“Als Noord-Afrikaanse Moslims vrouwen lastigvallen op straat, worden er hele epistels geschreven om ons toch vooral duidelijk te maken dat er eigenlijk niets aan de hand is, of dat het toch uiteindelijk onze eigen schuld is.”
Nee, dan worden er hele epistels geschreven om duidelijk te maken, dat het Noord-Afrikaans zijn of de islam daar niks mee te maken hebben, en dat het gaat om mannen, die vrouwen lastig vallen. En dat gerust erkend kan worden, dat onder die mannen bepaalde groepen oververtegenwoordigd zijn, maar dat de oorzaak niet is, dat ze Noord Afrikaans of islamiet zijn. Maar dat willen sommige mensen gewoon niet accepteren. Die zijn ieder gevoel van relativering verloren. Behalve wanneer de PVV rechts radicaal genoemd wordt, of Anders Breivik in het wilde weg jonge Noren vermoord. Dan blijken die mensen ineens wel relativeringsvermogen te hebben.

#4.2 Bismarck - Reactie op #4

“Als Noord-Afrikaanse Moslims vrouwen lastigvallen op straat”

Je bedoelt Belgische mannen waar niet van vast staat of ze een religie aanhangen en zo ja, welke.

#5 TisMeWat

Hier zouden we het over kunnen hebben

Salman Rushdie: ‘Satanic Verses would not be published today’ and would be censored to appease Islam

of hierover

Australia: Video captures 8-year-old ‘Jihad girl’ urging Islamic uprising

of hierover

Islamists destroy tomb of Muslim saint in Mali

Maar nee, dat is te pijnlijk, dat doet het politiek correcte hart van Sargasso bloeden, dat past niet bij het beeld, door dit soort dingen raakt Johanna in een depressie, dat moeten we dus niet willen met zijn allen.

Laten we gewoon stug volhouden dat er eigenlijk niets aan de hand is, dat het uiteindelijk allemaal de schuld van het Westen, onzelf, is, en dat het beter zou zijn als we dit soort uitingen verbieden uit “respect” voor de Islam, want dan hebben we dit soort problemen immers niet meer?

#5.1 M - Reactie op #5

Gossie toch, je onderbuik heeft niet voldoende bevrediging gekregen op sites als geenstijl/ amsterdampruts/ dagelijksestandaardgebazel?

Het is verschrikkelijk allemaal. Mensen die alleen afgaan op het aantal reacties op een willekeurig artikel, zonder het verdere aantal pageviews te kennen.

Sluit je internet af, en ga een boek lezen. Je bent niet alleen naief (#4), maar je komt vooral dom over.

#5.2 TisMeWat - Reactie op #5.1

Ach, guttegut, daar is die al, de “verlichte linksmens” die mij even uit de hoogte de les komt lezen.

Ook al plemp ik mijn “onderbuikgevoelens” niet op genoemde sites, dit wordt natuurlijk wel verondersteld.

Dat kan ook niet anders, want ik ben een Islamofoob, racist, nazi en Breivikje-in-spe, toch?

Laten we het eens over de “onderbuikgevoelens” van de rellende Islamisten hebben.

Oh, nee, dat mag niet.

Nee, wat we wel moeten doen, is iedere kritikaster met “je bent naief, je bent dom” en “lees eens een boek, idioot” proberen de les te lezen, want we moeten ons natuurlijk wel meerderwaardig blijven voelen.

#5.3 M - Reactie op #5.2

Ach, guttegut, daar is die al, de “verlichte linksmens” die mij even uit de hoogte de les komt lezen.

Ach, hoe schattig. Een gevoelige snaar bij je geraakt?

Ook al plemp ik mijn “onderbuikgevoelens” niet op genoemde sites, dit wordt natuurlijk wel verondersteld.

Enkel door jezelf. Nergens beweer ik dat je daar reacties plaatst.

Dat kan ook niet anders, want ik ben een Islamofoob, racist, nazi en Breivikje-in-spe, toch?

Nergens beweer ik dat. Is enkel een aanname van jezelf.

Laten we het eens over de “onderbuikgevoelens” van de rellende Islamisten hebben.

Als jij daar behoefte aan hebt.

Oh, nee, dat mag niet.

Wederom een foute aanname van jezelf.

Nee, wat we wel moeten doen, is iedere kritikaster met “je bent naief, je bent dom” en “lees eens een boek, idioot” proberen de les te lezen, want we moeten ons natuurlijk wel meerderwaardig blijven voelen

Cool story bro.

#5.4 pedro - Reactie op #5.3

Aan stropoppen geen gebrek.

#5.5 Bismarck - Reactie op #5

Weet je, ik snap Tismewat wel hoor.

Die arme jongen mist al die topics (behalve oa. de eerder genoemde aanslag in Libië is ook het derde voorbeeld hem ontgaan). En als je precies over die topics heen leest lijkt het inderdaad ook net alsof Sargasso er geen aandacht aan besteedt.

#6 TisMeWat

#6.1 Krekel - Reactie op #6

Leve de koningin! …

#7 TisMeWat

#8 TisMeWat

#8.1 Asterix - Reactie op #8

Geeft het enige opluchting als je mee mag doen met die geforceerde relletjes van bewust beledigen en overdreven slachtoffer spelen ?

Dat het hier wordt genegeerd is misschien wel het verstandigste om te doen; dit soort vuurtjes hebben niet NOG meer olie nodig.

#8.2 TisMeWat - Reactie op #8.1

“Geforceerde relletjes” indeed. Het waren namenlijk Islamisten die – toevallig? – op 9/11 opriepen tot protesten, niet naar aanleiding van een film die al in juni uitkwam, maar doordat er net een hooggeplaatst Al-Quada lid was omgebracht door de Amerikanen.

Maar blijf gerust geloven dat dit alles komt door een film, en blijf vooral volhouden dat “wij” ons eigenlijk moeten inhouden, om geen “gevoelens te kwetsen”.

“Dat het hier wordt genegeerd is misschien wel het verstandigste om te doen; dit soort vuurtjes hebben niet NOG meer olie nodig.”

Negeren, wegkijken, ontkennen, doen alsof de neus bloedt.

En dat allemaal in de naam van “verstandig”, “geen olie op het vuur”.

Laten we het er vooral niet over hebben, en gewoon wachten tot het weer overwaait.

Apologeten aller landen, verenigt u!

#9 HansR

TisMeWat… gaat uit zijn bol.
ook mooi.

#9.1 McLovin - Reactie op #9

nou, hij kan lekker zijn haat luchten hier…fijn voor hem :).

#9.2 M - Reactie op #9.1

Heeft Tismewat toch een uitlaatklep. ;-]

#9.3 TisMeWat - Reactie op #9.1

Ach, natuurlijk, kritiek = haat.

What’s next, Islam = vrede?

Apologeten aller landen, verenigt u!

#9.4 HansR - Reactie op #9.3

En dat alles op Sargasso, komt dat zien!

#9.5 Asterix - Reactie op #9.4

Net een veilingsite, wie is de hoogste bieder ?

#9.6 HPax - Reactie op #9

@ 013 annex 019 incl. 020

Is dat nou alles wat je te zeggen hebt?

#10 JSK

Wat mij betreft heeft TisMeWat wel een punt. Dat ondervoedde en oververhitte islamieten in Tunesie, Egypte en Jordanie de straat opgaan kan ik nog wel verklaren. Maar dat moslims in het westen het nodig te vinden om te demonstreren tegen de film (maar niet tegen het geweld bij demonstraties in het MO) verbaast mij.

Een treffende parallel is de geweldadige protesten tegen Japan(ners) in China. De Nederlandse Chinezen doen daar niet aan mee. Dat geeft voor mij toch wel een beetje aan dat er iets “mis” is met de islam. Dat wil zeggen: er is iets in de islam zoals het wordt beleden door een aantal moslims dat redelijk denken in de weg staat.

#11 Prediker

Wel veelzeggend ja, dat TisMeWat zo uit zijn vel springt vanwege een dertiental foto’s van moslims die gewoon hun ding doen.

Wat TisMeWat bovendien over het hoofd ziet, is dat die foto’s door Max Read zijn ingebracht in reactie op een stuk van Hirsi Ali in Newsweek, en de manier waarop Newsweek stereotypen over moslims en Arabieren versterkt om maar wat extra blaadjes te verkopen.

Hirsi Ali betoogt in haar stuk dat de relletjes rond dat filmpje representatief voor dé islam en alle moslims wereldwijd – hetgeen nogal merkwaardig is, aangezien het steeds om maar een paar tientallen of hooguit honderden relschoppers in elk land gaat, veelal in georkestreerde ‘protesten’ die lokale politieke doelen dienen.

Newsweek op haar beurt probeerde met het lanceren van de hashtag #MuslimRage op Twitter wat aandacht voor het eigen noodlijdende blaadje te genereren.

Het sloeg als een boemerang op het blad terug. Allerlei komische reacties van moslims steken de draak met de voorgestelde hashtag:

– ‘Shoarma zonder knoflooksaus?’ #MuslimRage’

– ‘Ik heb een goede haar-dag en niemand heeft het door #MuslimRage’

– ‘Toen mijn moeder boos op me werd omdat ik een cakevormpje in de magnetron had gezet #MuslimRage’

‘HOEZO, GEEN RUNDERPEPPERONI BIJ DE PIZZA HUT?! #MUSLIMRAGE’

Deze Pakistancorrespondent van de Daily Telegraph legt goed uit waarom de cover van Newsweek een misselijkmakend stukje sensatiejournalistiek is, en waarom Hirsi Ali uit haar nek kletst.

#12 HansR

@HPax#21
Nee @HPax, dat is verre van alles wat ik te zeggen heb. Maar in de acht jaar dat ik hier op Sargasso reageer heb ik zeer uitgebreide discussies gevoerd over en tegen de paranoïde islamofobe reacties van christelijk rechts waar jij duidelijk ook onder valt. Zover dat ik op een gegeven moment niet meer erg goed bekend stond denk ik.

Het interesseert me niet meer wat jij of jullie er van vinden. Luisteren doe je toch niet behalve naar jezelf en naar je paranoïde god die alleen naar zijn eigen navel staart.

En nee, ik vind de islamitische reacties niet goed.
En ja, ik denk dat het beeld dat de foto’s in het logje schetsen, aardig dichter bij de mens achter de religie komt dan jij of andere rabiate idioten willen doen geloven.

Jij behoort tot het volk dat uitlokking , treiteren en alleen je eigen pik rukken tot kunst heeft verheven. Ik hoef de discussie niet meer. Jullie christenzuigers zijn allemaal hetzelfde. En nee, ik ben niet religieus en geen islamiet.

Discussie?

Waar zuigen, treiteren en uitlokking de standaard is (al eeuwen trouwens), is discussie zinloos. Ondanks alle pogingen van goedbedoelende rechtschapenen die je her en der eens tegenkomt, ik ben de discussie voorbij. Het is net als klimaatverandering. Die komt, al klets je nog zoveel ertegen. De islam is, al klets en doe je nog zoveel smerigs ertegen.

Jij bent een viezerik.
De maker van de film, die de oorzaak is van de ellende, is een viezerik.
Hirsi Ali is een viezerik.

Iedereen die de onbalans propageert is een vuige smerige intrigant.
Jij HPax, bent de lokale verpersoonlijking van die smerige traditie.
(die lokale israel propagandist valt daar natuurlijk ook onder trouwens)

*denkend aan HPax kost hij een zakje vol*

#12.1 DJ - Reactie op #12

geeft schouderklopje, +1

#12.2 majava - Reactie op #12

‘Christenzuigers’, die moet ik onthouden. :)

#13 Micowoco

De maker van de film is idd een onfris tiep. Met schimmige banden met de overheid. Goh, het zal eens een keer niet.
http://www.wired.com/dangerroom/2012/09/pcp/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*