1. 6

  Het bewijst eens te meer dat we toe moeten naar een federaal Europa of de hele ontmantelen. Deze tussenvorm is fnuikend. Ik heb als Nederlander net zoveel te zeggen over die Griekse bailout dan een Griek, Italiaan of Duitser. Laten we er maar een Europees referendum van houden, met als enige vraag: “wilt u de euro?” zullen we wel zien waar het eindigt…

 2. 7

  Ik heb een paar dagen geleden europa.nu aangehaald. In dat citaat werd duidelijk dat het eigenlijk niet aan Papandreou ligt, maar aan de regeringen die daarvoor aan het bewind waren in Griekenland. DWDD/Lucky TV slaat de plank ver mis. Dat gebeurd daar wel vaker. Voor een betere nieuwsvoorziening zie dan ook b.v. sargasso.nl.

 3. 8

  Ik heb als Nederlander net zoveel te zeggen over die Griekse bailout dan een Griek, Italiaan of Duitser.

  En dat is, als het gaat over het aannemen van die bailout (en de daarbij horende voorwaarden!) door uitsluitend de Grieken best wel gek. Als je een huis wil kopen, mag de bank toch ook niet meebeslissen of je zijn hypotheek op zijn voorwaarden aanneemt?

 4. 10

  Dit, ongetwijfeld in jouw ogen zeer volwassen gedrag, bewijst helemaal niks. Overigens ben jij niet het eerste redactielid dat uit deze crisis de merkwaardige conclusie trekt dat er meer federalisering moet komen. Ik wacht nog altijd op een soort plausibele redenering daarachter.

 5. 12

  @JSK, ik strip de onderhuidse insinuaties maar even van je reactie, maar volgens mij ben jij juist heel positief over federaal aangestuurde Verenigde Staten van Amerika? Dus waarom zou dat niet kunnen in Europa?

 6. 13

  Verschillen in taal, cultuur, ideeën over de rol van de overheid…
  Daarnaast gaat jouw federale Europa (Griekenland dwingen een bail-out te nemen) een stuk verder dan het bestaande federale Amerika (waarin een staat als Californië met aanzienlijke fiscale problemen noch om een bail-out vraagt, noch eentje wordt aangeboden).

  Naar mijn mening is het Griekse probleem zo groot juist omdat er weinig animo is in Europa voor de economische implicaties van federalisme… dus een pleidooi voor meer federalisme draait echt oorzaak en gevolg om.

  Een antwoord op mijn vraag is dit nog steeds niet: wat kan een federaal Europa doen om het huidige probleem duurzaam op te lossen?

 7. 14

  Het is maar een grapje, Jan. Een fusie tussen het populaire jaren-tachtig disconummer ‘Rock me Amadeus‘ van de te vroeg overleden Falco en het gevoel dat zowel de Grieken hebben (‘Fuck You!’) als dat de Europese Regeringsleiders over Papandreou (‘Wat flik je ons nou?’).

 8. 15

  Stond Falco al in het lijstje van Steeph van overleden popsterren?

  Overigens vind ik het grapje toch eerder van het niveau van de Roze Khmer dan van Sargasso. Maar goed, over misplaatst onderbuikjargon hier heb ik me de afgelopen dagen al eerder beklaagd.

 9. 16

  Dat komt waarschijnlijk omdat je niet verder kijkt dan het jargon.

  Iemand kan die grap ook maken (en een ander kan ‘m waarderen) omdat ‘ie juist wel een beetje meevoelt met de positie van Papandreou: iedereen heeft een hekel aan ‘m, en hij probeert nog de beste oplossing voor zijn land te vinden, maar kan geen kant op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren