Fransen verzetten zich actief tegen uitzettingen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (15)

#1 Troebel

Jaren geleden had de marechaussee al grote moeite vluchten te boeken om mensen uit te zetten. Zo’n gehandboeide passagier terwijl jij lekker op safari gaat was geen erg verheffend gezicht. Vervolgens hadden ze ook moeilijkheden vliegtuigen te charteren (en om die vol te krijgen met zich hevig vaak verzettende ‘passagiers’). Ook was het vaak te moeilijk of deed men geen moeite iemand naar het land te sturen waar de uit te zetten persoon echt vandaan kwam. Gecombineerde vluchten met België vormden ook geen oplossing.

#2 knut

Belachelijk. Beleid is opgesteld door gekozen bestuur zoals dat hoort bij representatieve democratie. En die staat of valt bij acceptatie van de dictatuur vd meerderheid.

Als we dit gaan accepteren in NL, vindt ik als rechtsgeaard persoon dat ik geen belastingen meer moet gaan betalen en rood licht ook niet meer accepteer (als dat mij uitkomt) en de list goes on.

N.B. e.e.a. iets gechargeerd ikv duidelijkheid.

#3 Troebel

Er wordt wel naar je geluisterd, knut:
“Ook zo benieuwd hoe het gaat met die Roemeense asielzoeker wiens mond tijdens zijn uitzetting, jaren geleden, op Schiphol werd getaped, door zuurstofgebrek verlamd raakte en zijn leven slijt in een rolstoel? Slecht.”

#4 knut

`3
2 scenarios
1.onze functionarissen zijn sadistische klootzakken en moeten vervolgd worden.
2. die vent gedroeg zich als een hufter. En als samenleving moet je nooit hufterig gedrag belonen. Volgende keer gewoon narcose toepassen en weg ermee. Brutalen krijgen van mij (en vele medelanders) niet de hele wereld. Hulpbehoevenden daar valt over te praten. Maar een hufter is bij bij per definitie niet meer hulpbehoevend.

#5 troebel

Die vluchtelingen hebben een ander belang dan zich volgens de procedures mee te werken aan wat er over hen beslist is. Ook (de door jou waarschijnlijk niet hoog gewaardeerde) gelukszoekers hebben recht op bescherming van hun mensenrechten. Overmeesteren en weg ermee is regelmatig gebeurd, waarna Kongolezen gedumpt werden in Nigeria en andersom. Het stoepje in Nederland is dan geveegd, en dat negers in een land zitten waar ze alleen de taal niet van spreken en geen familie hebben, tja, life is hard.
Onze functionarissen zijn er net als andere mensen in soorten en maten, er zitten boeven en heiligen bij.

#6 knut

Alles draait om keuzes (kunnen maken) en afspraken handhaven. Tenzij je een anachist ben, en dan hoop ik dat je erg sterk/fit ben.

#7 troebel

Bij keuzes maken en afspraken handhaven hoort ook het handhaven van de regels van de rechtsstaat. Het recht van de sterkste (anarchisme) realiseer je door de regels van de rechtsstaat te negeren. Een rechtsstaat handhaaft minimumregels, ook voor de bescherming van zwakken en vijanden van de rechtsstaat.

#8 knut

@7 nee hoor, door me als een hufter op te stellen dwing ik mensen een keuze te maken tussen het eren van mijn mensenrechten of de democratisch bepaald afspraken. Let wel, de initiator van de keuze is de hufter. Ergo mijn stelling: daar moet t probleem blijven liggen.

#9 knut

Als je die kant wel op wil gaan en t ooit rechtspraak wordt, Zie ik wel meer mooie kansen in t leven. Ga naar de VS zoek in LA een dure promenade en werp je op voor de duurste hummer oid en schakel vervolgens een advocaat in om te sue-en.

Dan creeer jij t probleem en mag hij betalen. Klink redelijk toch?

#10 Troebel

Als na toetsing aan de universeel geldende ‘knutregels’ bekend is gemaakt is dat iemand een hufter is heeft hij elk recht verloren.
Zit wat in, voor knut tenminste.
Als je in je echte werk (de bouw?) net zo zorgvuldig te werk gaat hoop ik dat je in een huis woont waar je zelf alleen een financiële bijdrage aan hebt geleverd.

#11 Joost

@troebel: Ik ben bang dat knut niet in de huizenbouw zit :-)

#12 knut

@10 ook hier weer de essentie. Bewuste keuze voor hufter gedrag?

NB als ik me inhoudelijk zou bemoeien met woningbouw zou je probleemloos op de balkons kunnen staan ;-)

#13 Troebel

Wat bedoel je toch, als iemand bewust kiest voor hufterig gedrag mag hij zo aangepakt mag worden als de ambtenaar leuk vindt?
Hoewel ik na knut de beste man van het Noordelijk halfrond ben heb ik me wel eens bewust hufterig gedragen tegen een agent. Had die man daardoor het recht mij een (kleine?) aframmeling volgens de knutregels te geven?
Als jij je zou bemoeien met de woningbouw zou het balkon vast veilig zijn, maar het zou een bizarre klus zijn de voordeur te vinden ;-)

#14 anderS

@ knut:

In nederland is het (willen) vluchten vanuit gevangenis op zich niet strafbaar

ook is het meewerken aan eigen veroordeling (dacht ik) nog niet verplicht

Waarom ben je dan opeens een hufter als je niet wenst mee te werken aan je eigen uitzetting, als je denkt te weten dat het je dood wordt?

@ spuyt:

Nee, wij zouden ons niet verzetten tegen uitzetting. Maar verschuilen achter teksten als:
regels zijn regels
democratisch besluit
uiteindelijk is dit het beste voor … ons

fuck mensenrechten, fuck geschiedenis

HUfterig gedrag?

Iemand haar 5 jaar niet laten werken, onduidelijke status geven en dan een enkeltje naar een moeilijke plek terug met begeleidend schrijven: wij denken dat jullie het best samen kunnen oplossen.

#15 anderS

Het enige verschil tussen ‘zij’ en ‘wij’ is precies dat, 1 letter en een identiteitsbewijs. Op basis van geboorteplaats. Ja, dat is eerlijk en rechtvaardig.

We zijn allemaal gelukzoekers, in ieder geval de verstandigen onder ons. En als ik ervoor moet reizen, dan doe ik dat toch.

Zolang de EU als megahuftermachtsblok samen met de VS idem dito andere regio’s creatief economisch of anderszins blijft onderdrukken zullen ze blijven komen, met z’n allen.

En ja , ik heb ook boter op mn hoofd, kilotje of 3 denk ik. Maar ik ga niet ontkennen dat ik een hufter zal zijn als het nodig is.

nice guys finish last

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*