Foto’s: anti-aanrand brigade Caïro aan het werk

In Caïro treden burger-brigades op tegen een hardnekkige misstand in Egypte: de seksuele intimidatie en aanranding van vrouwen op straat. Dit kan gezien worden als een positief gevolg van de Arabische Lente nu maatschappelijke organisaties meer vrijheid genieten. Want ook al willen veel PVV’ers ons doen geloven dat seksuele intimidatie sterk is toegenomen na de Arabische Lente, het is er altijd al geweest alleen is het nu meer zichtbaar ..en gelukkig komt er nu wél een maatschappelijke tegenreactie op gang. Civilization on the move!

Open waanlink

 1. 3

  @1; Likoed Nederland doet er weer alles aan om de minachting en haat jegens Arabieren en moslims in stand te houden, zie ik.

  Goh, welke agenda zou daar nu mee worden gediend?

 2. 8

  Het gejuich bij Pauw en Witteman toen Mubarak aftrad was slechts ezelsgebalk omdat de minimum leeftijd van een huwelijk voor meisjes verlaagd word van 18 jaar naar 14 jaar.
  De salafisten willenechter dat de huwbare leeftijd verlaagd wordt naar 9 jaar. Maar dat zal wel niet lukken.

  Kortom ammehoela. Sex mety minderjarigen wordt legaal in Egypte.
  Pauw en Witteman, schamen jullie je.

 3. 11

  @8 – Dude, Google eens even ‘Age of Consent’:

  In Spanje is de legaal neukbare leeftijd dertien jaar. Maar daar hoor ik islamofoben nooit over. Gek is dat toch.

  In de volgende Europese landen is de neukbare leeftijd op veertien gesteld (net als Egypte dus):

  Hongarije, Italië, Kroatië, Bulgarije, Albanië, Oostenrijk (met mitsen en maren), en Portugal (met mitsen en maren)

 4. 13

  Dieptriest dat likoed hier met zijn spam de discussie weer richting zijn apartheids staat weet te drukken.
  Kan de focus op Egypte blijven a.u.b. of die luldebehanger een ban?

 5. 15

  @1: Beetje offtopic, maar wij van Likoed Oost-Noord-Scharwoude willen toch even opheldering van onze landelijke tak: vrouwenbesnijdenis is foei, maar kleine jochies mogen wel verminkt worden (medische noodzaken even niet meegenomen)? Beide vormen komen voort uit religieuze motieven. Jammer dat onze nationale tak zo meet met twee maten (en daarnaast ook compleet gestoord is).

 6. 16

  Commentaar 2 is onmatig en daarmee van vijandelijke vooringenomenheid getuigend. Locale misstanden op geen wijze de hele (Israëlische) samenleving definiërend, worden op één lijn gesteld met die dat wel doen, of voor zo’n 80%.

  Laat een aantal niet te lelijke vrouwen decent maar modern gekleed vrij door Egypte banjeren, daarna door Israël. Naar wat ze bij hopelijk gunstige afloop dan te vertellen zullen hebben, ben ik nauwelijks nieuwsgierig, wel geïnteresseerd als empirisch bewijsstuk.

 7. 17

  @16

  Interessant zeg. Aanranding van vrouwen definieert dus voor 80 à 100% de Egyptische samenleving. En dat stel je zonder “vijandelijke vooringenomenheid”.

 8. 18

  @ Euro c 17, ivm. c 16.

  Nu heb ik met mijn ‘80%’ c 17 de opperste welwillendheid betracht en wordt die mij (weer) ten kwade geduid.

  Zie het dan eens zo. Je (huidige) vrouw of dochter melden zich voor mijn project. Naar Arabistische maatstaven niet al te lelijk mogen ze zich van 18 tot 95 opgeven. Tussen haakjes: ik werk exclusief met vrouwelijke heterosexuelen, maar dat strikt uitsluitend om technische complicaties te omzeilen.

  Welnu, zou jij* jouw dochter of vrouw toestemming geven, of, democratischer, adviseren eraan deel te nemen? Echt? En niet alleen naar Israel, maar ook naar Egypte?

  In afwachting van je antwoord..
  * Jij = non-homosexuele man en ook geen hermafrodiet. Het project vergt dergelijke specificaties annex exclusies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren