Forum voor Democratie laat het afweten in het belangrijkste democratische orgaan van dit land, de Tweede Kamer

Forum voor Democratie laat het afweten in het belangrijkste democratische orgaan van dit land, de Tweede Kamer. Ze schitteren in afwezigheid bij het wetgevende proces met een rotsmoes. Ze komen niet op voor het belang van hun kiezers op deze wijze. Dus opnieuw is de vraag waar hun “Democratie” in de naam precies naar verwijst.

Open waanlink

 1. 5

  @3: Mensen zijn ook dieren ;-) Verder: Altijd partijnamen lezen op zijn 1984’s.

  @0: De FvD stelt alleen maar een forum te zijn voor democratie. Waarschijnlijk bedoelen ze daar een alternatief forum voor de Tweede Kamer mee, hetgeen hun afwezigheid daar direct verklaart.

 2. 7

  @4: Die zoeken nijver naar arbeid, ook als die er niet is. Al begint dat een achterhaald concept te worden. Hoeveel werkenden haten hun baan wel niet? Beter is het te streven naar inkomenszekerheid en zinvolle tijdsbesteding. Zonder voor elke scheet op de vingers gekeken te worden. Anders vormen die vingers op een dag toch een vuist.

 3. 8

  Ik heb veel respect ervoor hoe de SGP het doet in de kamer (het ambachtelijke handwerk), maar FvD hoeft het niet op dezelfde manier te doen.

  “Ze komen niet op voor het belang van hun kiezers …”
  Dit vind ik altijd opmerkelijk. Alsof jullie beter weten wat ik nodig heb dan ik zelf.

  De FvD genereert genoeg aandacht als je kijkt dat ze maar twee zetels hebben.

 4. 10

  @8: Nou, jij stemde (wellicht) voor ze. Als ze niet opdagen, dan komen ze niet op voor je. Dat is als een advocaat die niet komt verschijnen op jouw rechtszaak.

 5. 12

  @11: op deze wijze verspil je je stem. Je stemt op een politiek partij, als die in het parlement niks voor elkar krijgt, doen ze niks met je stem. Dat jij jouw stem wil verspillen, zal mij worst wezen, mar doe niet alsof ze wat nuttigs doen met jouw (en al die andere) stem(men).

 6. 15

  AltJ heeft in zoverre gelijk (wie had gedacht dat ik dat ooit over mijn lippen/vingers zou krijgen) dat het FvD nooit de Kamer als ultiem speelveld heeft bedoeld. Henk in #2 zegt het goed: het FvD bestaat uit 2 mannen, beide met een fikse persoonlijkheidsstoornis, die voornamelijk floreren in het schoppen, brallen, en alles op internet knallen. De gemiddelde stemmer zal inderdaad hun optredens op sociale media, tv en in praatshows fantastisch vinden en daar genoegen mee nemen. Ik geloof dat wel. Een kinderhand is gauw gevuld.

 7. 18

  @11: Natuurlijk! Je stemt voor een partij, maar dat ze niet opdagen is “jouw wil”. Want ze doen wat op “hun bepaalde manier” met jouw wil. Wat een armoede als je niet inziet dat hetzelfde is als een advocaat te betalen om jouw te verdedigen, maar die niet aan het woord te laten. Ik verklap iets: In een rechtszaak verdwijn je dan achter tralies. In de politiek wil dat zeggen dat jouw wil niet vertegenwoordigd wordt. Als jij niet in kan zien wat dat wil zeggen, misschien dat je je dan beter vrijwillig in een gesticht laat opnemen!

 8. 19

  @17: Maar voelt die dan iets van de AfDFvd? Net zoveel als ze voorheen voelden voor de PVV. Dat wil dus zeggen: In de praktijk niks.

 9. 20

  @14: meer kamerzetels? als je de peilingen mag geloven lukt ze dat aardig. helaas wat mij betreft.

  Snap niet goed wat de big deal is: buiten-parlementaire actie is waar wat nu het linkse establishment heet groot mee is geworden. Maar als extreem-rechts deze tactiek overneemt is het opeens anti-democratisch?

 10. 22

  @21: Ach so! Domme JANC! Na de verkiezingen! Niet dat ze ook dan maar een nanometer in de politiek bewogen hebben! We moeten wachten! Tuurlijk! Net zoals de VVD die de overheid kleiner maakt: NOT!!!!!!!!

 11. 23

  @20: PEILINGEN: Dan was de PVV al lang de grootste. Idioot! Echt, ik herhaal het: IDIOOT! Je poneert hier zovaak zoveel, maar als men jou via links (url! niet de richting) probeert te laten zien dat je fout zit, je leert er nooit wat van. Wel plaats je constant beschuldigingen of doe je alsof wij allemaal PvdA of SP-stemmers zijn. Beetje dubbele jammer dikke doei doei!

 12. 25

  @22: Ach so! Domme JANC! Na de verkiezingen! Niet dat ze ook dan maar een nanometer in de politiek bewogen hebben!

  interessant vind ik dat je zoveel zeurt, jammert, zeikt en jankt over verrechtsing enzo en tegelijkertijd van mening bent dat de rechtse partijen geen deuk in een pakje boter slaan. dat is een mooi staaltje Orwelliaanse doublethink.

  kan mij niet voorstellen dat zonder de dreiging van de PVV er een minister Verdonk was geweest. in die zin hoef je niet deel te nemen aan de regering om invloed te hebben. ander effect is dat de agiatie van PVV (extreem) links kleiner houdt dan in het verleden. dat heeft ook effect op de politiek – namelijk: de VVD is alweer een poosje de grootste.

 13. 26

  @25:

  zeurt, jammert, zeikt en jankt

  moet ik je dan nog serieus nemen?
  Wat hebben de PVV of FvD dan verwerkelijkt? Enkel dat partijen als VVD en CDA naar rechts zijn opgeschoven in retoriek (maar niet in daden). Was Verdonk dan werkelijk een persoon die iets heeft verwerkelijkt? Denk het niet. Verdonk is bijna vergeten. Je bewijst mijn punt. Bedankt daarvoor

 14. 27

  @10: Niet als die advocaat veel in de media is natuurlijk!!!!11 In de rechtszaal ben je als gewone man natuurlijk al veroordeeld voor je er zit. Iets met D66 enzo. Ik bepaal zelf wel wat ik met mijn proces doe.

 15. 29

  @24: dat zal nooit gebeuren. De PVV heeft met 20 zetels wel haar maximale potentieel bereikt, en aangezien de FvD aardig in dezelfde vijver vist, zal die ook nooit meer dan 25 zetels halen. Bij elkaar lang niet voldoende om 76 zetels te krijgen, en de enige partij die wellicht mee zal willen doen is de SGP, en die heeft een historisch bewezen potentieel van maximaal 3 zetels.

  Dus, dagdroom lekker verder, vergooi je stem terwijl je jezelf voorhoudt dat er wat nuttigs mee gedaan wordt, en blijf daardoor voor altijd de schreeuwer langs de lijn. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren