1. 1

  grappig idee.

  De website concludeert wel makkelijk dat partijen het eens worden.
  Als je een coalitie met een oneven aantal partijen hebt, hoeven ze nergens over te discussiëren.

  In de praktijk zullen sommige punten voor sommige partijen zwaarder wegen dan voor anderen, dus de ruil zal anders lopen dan voorspeld.

 2. 2

  @1: En het houdt ook geen rekening met de zetelaantallen. Een coalitie van twee 1-zetelpartijen en één 74-zetelpartij levert een situatie op waarin geen enkel punt van de 74-zetelpartij kan voorkomen in het akkoord (even een extreem voorbeeld, maar je begrijpt vast wat ik bedoel).

 3. 3

  @2 Ach ja, het is desondanks niet volledig bezijden de waarheid. Als je zetels van bijvoorbeeld het SGP nodig hebt dan mag je hier aardig voor bloeden in het regeerakkoord.

  Leuk initiatief, dank voor de link Steeph!

 4. 4

  @2: Op zich zijn zetel-aantallen niet recht evenredig met invloed.

  Een kleine partij die nodig is om een meerderheid te krijgen, kan veel invloed hebben.
  (behalve als die partij makkelijk tegen een andere partij kan worden geruild. Een kleine partij is makkelijker te vinden/vervangen dan een grote partij.)

 5. 6

  Tja als je naar de punten kijkt en het aantal zetels, gaan de Babyboomers toch echt regeren hoor. Dus dan mogen alle jongeren even lekker 2 jaar van hun leven verliezen in “Dienstplicht” want dat bekt zo lekker bij die generatie. Want zijn weten wel wat Normen en waarden is maar de rest natuurlijk niet. (Terwijl het toch echt de meeste egoïstische en onbeschofte generatie ooit is :( ) . Gaan we lekker in de EU dwarsliggen, gaat Shell lekker lobbyen, blijven kolencentrales open en mag Groningen verrekken.

  Wen er maar vast aan, dit word een schreeuw en beledig kabinet Nederland was altijd al rechts, maar we zijn de laatste 20 jaar KNEITERRECHTS! EN dat gaan we nu dus weer eventjes aan de wereld tonen.

  Dus VVD, CDA, SGP, met gedoogsteun van PVV en VNL.

  Hier gaat de rechtse medemens zijn vingers bij aflikken weer.

 6. 9

  @8: Nou wat voor mij nogal interessant was waren de coalitie mogelijkheden. Die zijn er over links gewoon niet. Dankzij Zusterpartij PVV (briljante move van de VVD) is er over links gewoon niks mogelijk. Zelfs al houdt deze partij 20 zetels gegijzeld (en dan ben ik lief want het worden er waarschijnlijk meer) dan zit je dus met 20 zetels minder van de 150. Nou de VVD is altijd goed voor 20+ (want die houden ook wel van populisme). Dan moeten de overige partijen dus 110 bij elkaar verdelen. Het CDA is ook gewoon rechts, zijn ze altijd geweest en ook wel goed voor een 20 zetels. Dan zitten we al op 90 zetels over.

  Dus tussen klein populistisch rechts en en religieus extremistisch rechts (SGP) blijft er dan als je geluk hebt 80 zetels over. En daar zijn ze dan .. de boze babyboomers van 50plus. De naam is een leugen, want ze laten de 50rs gewoon stikken en het is een egoïstische partij van de 65+ers, maar dat was wat te gortig om als naam te nemen (want iemand van 50 is geen oudere.. sorry, mag je nog zo graag doordrammen, het is niet zo.)).

  50 Plus krijgt gewoon 5 zetels als je geluk hebt, maar zou me niet verbazen als er meer op stemmen.

  De rest mag links dan onder elkaar verdelen. Wat gewoon een minderheid is.

  We kijken gewoon uit op Bruin 2. Dus meer wegen, meer subsidie voor kool en Shell en minder rechten op gebied van arbeid. Maar de babyboomer en de extremist krijgen “leuke” dingen als Wilhelmus op school en dienstplicht voor “die jongeren die niet willen deugen!”. Word een lekker revanchistisch kabinet hoor. :(. Constant kankeren op de EU, en daar lekker de stoor zender zijn. En een “ikke ikke ikke en de rest kan stikke!” mentaliteit tot op het bot. Ben je een minderheid, dan moet je eerst maar rekening houden met de gevoelens van de witte christelijke hetero man. Die jou mag krenken wat hij wil natuurlijk want: Grapje! Moet kunnen toch.

  Andersom mag dat niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren